Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ramazan Orucu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ramazan Orucu."— Sunum transkripti:

1 Ramazan Orucu

2 Oruç: Tan yerinin ağarmasından (imsak vaktinin başlamasından) başlayarak akşam güneş batıncaya kadar Allah rızası için yeme-içme başta olmak üzere nefsî arzulardan uzak durularak yerine getirilen bir ibadettir.

3

4 Ramazan orucu kimlere farzdır
Müslüman AKILLI SAĞLIKLI Ergenlik çağına girmiş

5

6 Kimler Ramazan orucunu tutmayabilir
Hamile veya bebekli kadınlar Sağlık durumu uygun olmayanlar Oruç tutamayacak derecede yaşlı olanlar Yolculuğa çıkmış olanlar

7

8 Oruç nasıl tutulur  Oruç tutacak kişi imsak vaktinden yaklaşık 1-1,5 saat önce sahura kalkar. Sahur yemeğini yer ve suyunu içer, sonra da Allah rızası için oruç tutmaya niyet eder.

9

10 Akşam ezanı vaktine kadar yeme-içmeden uzak durur
Akşam ezanı vaktine kadar yeme-içmeden uzak durur. Ayrıca kötü söz söylemekten, günah işlemekten, haram şeylerden en üst seviyede kaçınır. Akşam ezanı okununca da suyunu içerek, yemeğini yiyerek orucunu açmış olur.

11

12 Kaza orucu:  Hamile veya bebekli kadınlar, yaşlılar, yolculuğa çıkmış kimseler oruç tutmayabilirler. Ancak bu kişiler oruç tutabilecek duruma geldikleri zaman tutamadıkları gün sayısınca oruçlarını tutarlar.

13

14 Buna kaza orucu denir. Ayrıca tutmakta olduğu farz orucu veya nafile orucu zorunlu nedenlerle bozan bir kişi de bu oruçlarını kaza etmelidir.

15

16 Fidye Sürekli devam eden bir sağlık sorunu veya yaşlılık gibi nedenlerle oruçlarını hiç tutamayan kimseler fidye verirler. Fidye; bir insanın bir günlük yiyecek ihtiyacını karşılayacak miktarda paradır.

17

18 Adak orucu Bir işin olmasına veya bir dileğin gerçekleşmesine bağlı olarak tutulan oruçtur. Adak orucu, söz verildiği zaman tutulması gereken bir oruçtur.

19

20 Nafile oruç Bir kişi kendi iradesiyle ve Ramazan ayı dışında oruç tutarsa bu da nafile oruçtur. Nafile oruç tutmak sünnettir, ancak şart değildir. Tutulursa kişiye sevap kazandırır. Özellikle mübarek gün ve gecelerde tutulan nafile oruçlar çok sevaptır.

21

22


"Ramazan Orucu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları