Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine. Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Dijital Teknolojiyle Modüler Öğrenme
Advertisements

UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME
Prof.Dr. Ünsal Özgen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi
Açık ve Uzaktan Öğretim Modelleri
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
Yüz Yüze Eğitimin Dezavantajlarına Açık ve Uzaktan Eğitimin Katkısı
UZAKTAN EĞİTİME GİRİŞ VE KAVRAMSAL ÇERÇEVE
Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu
Nasıl olmalı? Nasıl bir öğretmen?
HASTA EĞİTİMİ (SAĞLIK EĞİTİMİ)
1 Okul Kültüründe Değişim. 2 Küresel Ekonominin Gerçekleri Problemler ve sistemler karmaşıktır. Problemler ve sistemler karmaşıktır.  Büyük resmi kavramsallaştırabilme;
Açık ve Uzaktan Öğretimde Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
EĞİTİM, GİRİŞİMCİLİK Prof.Dr. Ünsal Özgen İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi.
Öğretimde Kullanılan Yaklaşımlar (Stratejiler)
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
ÖĞRETMEN-ÖĞRENCİ İLİŞKİLERİ NASIL YÖNETİLEBİLİR?
ÖĞRETİMİ TASARLAMA: SIRALAMA
Öğrenme Kuramları ve Nasıl Öğretmeliyiz?
WEB TABANLI ÖĞRENME ORTAMLARINDA ETKİLEŞİM
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım
Hazırlayanlar : Elmas SOFU Müjde BALBAROS
UZAKTAN EĞİTİMİN TARİHSEL GELİŞİMİ
GİRİŞ Program İyileştirme Çalışmaları Kapsamında Gerçekleştirilen İşlemler Fakülte / Bölüm Amaçlarının Belirlenmesi Bölüm / Program Yeterliklerinin Belirlenmesi.
Türkiye’de Açık ve Uzaktan Öğretim Temel Politikası (Çalıştay Raporu) Prof. Dr. Üstün Özen Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi Dekanı.
ÖĞRETİM HEDEFLERİ ve ÖLÇME ARAÇLARINI GELİŞTİRME
PROGRAM GELİŞTİRME VE ÖĞRETİM
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
Okul Temelli Mesleki Gelişim Kılavuzu
PANEL KONUSU: TÜRKİYE’DE AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM TEMEL POLİTİKASI Modelleri – Kurumları – Mevzuatı KATILIMCILAR Prof. Dr. Üstün ÖZEN-Atatürk Üniversitesi.
TÜBİTAK Doç. Dr. Eyüp ARTVİNLİ
SUNUM İÇERİĞİ Giriş Süreç Ölçeğinde Analiz Şube Ölçeğinde Analiz .
ÜNİVERSİTE REFORMLARI
UZAKTAN EĞİTİM.
YETİŞKİN EĞİTİMİ Yard. Doç. Dr. Samiye METE
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
Bilgilendirme Toplantısı
Okulda Yönetime Ve Karara Katılım TUNCAY TAŞBAŞ , ALPER ALEMDAR , Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve.
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
UZAKTAN ve AÇIK EĞİTİMDE ÜSTBİLİŞSEL ETKİNLİKLER
Eğitimde Engelsiz Bilişim. FATİH Projesi’nin temel amaçlarından biri, eğitim-öğretimde fırsat eşitliğini sağlamaktır. Bu amaçla okullarımız bilişim teknolojileri.
YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ATATÜRK EĞİTİM FAKÜLTESİ
TEKNO FARKLILAŞTIRMA Ideal 2015 Amasya Üniversitesi Kasım 2015.
Yrd.Doç.Dr. Özden ŞAHİN İZMİRLİ Proje Yürütücüsü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü.
Doç. Dr. Murat Özdemir Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi
4 .BÖLÜM Öğretim Teknolojileri Ve Materyal Geliştirmede Öğretmen Nitelikleri Ve Öğretmen Yetiştirme Ahmet ATAÇ- Cihan ÇAKMAK – Gülenaz SELÇUK – İhsan.
2 .BÖLÜM ÖĞRENME KURAMLARI VE YENİ MEB PROGRAMI Hazırlayanlar: Ahmet Ataç Gülenaz Selçuk Cihan Çakmak İhsan Yılmaz.
ÖT ve MG’de Öğretmen Nitelikleri Bölüm 4 Bu Bölümün Konuları: 1.Materyal geliştirmede öğretmen nitelikleri 2.Teknoloji temelli öğrenmenin başarısı için.
UZAKTAN EĞİTİMDE DEĞERLENDİRME Amine Mirzaoğlu. DEĞERLENDİRME: Ölçme sonuçlarının bir ölçütle karşılaştırılma işine değerlendirme denir. Örneğin : Sınavdan.
Emre Özgen Bilkent Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Eğitim Alanında Teknolojik Gelişmeler
SOSYAL BİLGİLER DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMI
Hülya Aybek*, Nural Cevahir**
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ROGRAMLARI-I
1. Hafta: Tanışma ve dersin içeriğinin tanıtılması
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ETKİNLİK PROGRAMI 24 Kasım 2014 Saat: 17:00 Kokteyl 18:00
Hoşgeldiniz Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi Kursu
Programdan Sorular.
Bu sununun aynısını (Animasyonlar vb
Yükseköğretim Kalite Kurulu DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Sunum transkripti:

Mevcut Eğitim Sisteminden Geleceğin Eğitimine

Grup Katılımcıları Prof.Dr. Mahmut Ak İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Alper Cihan İstanbul Üniversitesi Prof.Dr. Ünsal Özgen İnönü Üniversitesi Doç.Dr. Selçuk Karaman Atatürk Üniversitesi Doç.Dr. Şükrü Sim İstanbul Üniversitesi Doç.Dr. H. İbrahim Okumuş Karadeniz Teknik Üniversitesi Y.Doç.Dr. Gülşah Batdal Karaduman İstanbul Üniversitesi Y.Doç.Dr. Serpil Koçdar Anadolu Üniversitesi Dr. Şaban Çobanoğlu Yunus Emre Enstitüsü Uzm. Fatih Mehmet Türker İstanbul Üniversitesi Uzm. Selma Avgören İstanbul Üniversitesi Uzm. Erkan Erol İstanbul Üniversitesi Uzm. Behlül Gücoğlu İstanbul Üniversitesi

Uzaktan Eğitime Bakış  Dünyadaki genel eğilimlere uygun olarak, uzaktan eğitim kaçınılmazdır  Uygulayarak öğretme sadece yüz yüze ortama özgü değildir.  Uzaktan eğitimle sınıf içi öğrenme bir birinin rakibi değildir. Uzaktan eğitimle yüz yüze eğitimin kendine özgü üstünlük ve sınırlılıkları vardır.  Mevcut uzaktan eğitim uygulamaları yüz yüze öğretim sürecinin niteliğine katkıda bulunmaktadır  Eğitimde yeniden yapılanma veya dönüşüm projesi için uzaktan öğretim bir fırsattır  Bu dönüşüm için bilgi sahipleri ortak aklı oluşturmalı, ortak akıl merkezi doğruları çıkarmalıdır

Kuramların Temel Önerisi  Yöntem ve materyal çeşitliliği sağlanmalıdır  Programlarda konu alanı daraltılmalı, düzey yükseltilmelidir  Hedeflere uygun tasarlanmış içerik ve etkinliklere yer verilmelidir  Öğrencinin etkin katılımı sağlanmalıdır  Üst düzey düşünme becerilerini destekleyen bir öğrenme süreci tasarlanmalıdır

Uzaktan Eğitimde Yöntemler  Niçin öğretiyoruz, ne öğreteceğiz, nasıl öğrenecekler ve hedeflerin gerçekleşmesi her aşamada sorgulanmalıdır  Öğretim üyesi ve öğrenci alışkanlıkları değişmelidir  Öğrenmeyi artırıcı teknolojiler yüz yüze eğitimde de kullanılmalıdır  Alternatif ölçme değerlendirme yöntemleri kullanılmalıdır

Uzaktan Eğitimde Materyaller  Öğrencinin izleyeceği değil, etkileşim halinde olacağı bir materyal sağlanmalıdır  Dersin sunumu sadece klasik bir içeriğin görselleştirilmesi olmamalıdır  Yeni kuşaklara uygun materyal tasarımları geliştirilmelidir

Girişimci Nesil Yetiştirme  Analiz, sentez ve değerlendirme yapabilen nesil yetiştirilebilmelidir  Çoktan seçmeli ölçme sistemi tek alternatif olmaktan çıkarılmalıdır  Süreç değerlendirmede 360 derece geribildirimler yapılmalıdır  İnsan kaynağı, zaman kaynağı ve finansal kaynaklar iyi hesaplanmalıdır  Yükseköğretimde yeterlilikler çerçevesinde program tasarımları yapılmalıdır