2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Temel Bilgisayar Bilgileri
Advertisements

GRAFİK VE HARİTA YARATMA
DİLİMLER VE ETKİN BÖLGELER
Not Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
ADOBE FİREWORKS CS5 PROGRAMA GENEL BAKIŞ.
Power Point’a Resim Nesneleri Ekleme ve Kullanma
SGB NET Doküman Yönetim Sistemi
OPTİMİZASYON VE AKTARMA İŞLEMİ
İŞLETİM SİSTEMİ.
BİLGİSAYAR İŞLETMENLİĞİ
Yönetim Paneli Kullanımı
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
Resim Düzenleme İşlemleri
Kelime İşlemci Programı
BU DERSTE ÖĞRENECEKLERİMİZ Web sayfası oluşturma teknikleri Bir siteyi yönetmek Tablolarla çalışmak Stil sayfaları oluşturmak Katmanlarla çalışmak Form.
Profesyonel sunu hazırlama
1 BDEM 203 – Yönetim Bilgi Sistemleri BÖLÜM Microsoft Excel 2010
Powerpoint 2003 – Uzantısı .ppt Powerpoint 2010 – Uzantısı .pptx
 HTML nin en önemli araçlarından biri de bilgi girişinde kullanılan form kontrolleridir.  Formlar, web sayfası tasarlayan kişi veya şirketlerle internet.
FRONTPAGE Sevinç KARAKAŞ.
Microsoft Power Point Dersi
SUNUMA SES , VIDEO EKLEME SUNUM TASARIMI ANİMASYONLAR SLAYT GEÇİŞİ
BAĞLANTI (KÖPRÜ) OLUŞTURMA
Paint Programının Detaylı Tanıtımı
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Cetvel ve Klavuz Ayarları
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
ALİ KÜÇÜKER WinOS Görüntü ile İlgili Kişiselleştirme Seçenekleri.
Bilgisayarda Ofis Programları
Sesli Canlandırmalar Hazırlamak Flash çok farklı formatlarda sesleri çalabilme özelliğine sahiptir. Windows işletim sisteminin ses formatı olan.wav, Macintosh.
POWERPOİNT BERİL ŞENDOĞAN.
TARAYICI ADRES ÇUBUĞUNA zhys. kirimkongo. gov
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL NESNE VE TABLO İŞLEMLERİ
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi (Microsoft Powerpoint)
Yönetim Paneli Kullanımı
DENETİM MASASI Ayarlar: Ayarlar için, Başlat menüsündeki ayarlar seçeneği kullanılır. Bilgisayara ilişkin birçok ayar seçeneği Denetim Masasında yer alır.
MICROSOFT WORD ŞEYMA ŞAFAK
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI
Hafta Rapor Hazırlamak Form aracılığı ile tablolara veri girişi yapıldıktan sonra, ekran çıktısı veya yazıcı çıktısı almak amacı ile rapor hazırlanmaktadır.
Hafta 9. 2 Form Hazırlamak Veritabanın da bulunan tablolara veri girilmesini kolaylaştırmak ve görünümünü güzelleştirmek için form özelliğini kullanabilirsiniz.
Microsoft Office Access
Temel belge İşlemlerİ Microsoft Office Word 2007.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
WORD WORD UYGULAMA.
Yönetim Paneli Kullanımı
Yönetim Paneli Kullanımı
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ KLAVYENİN TUŞLARI
TABLETLERİN OKULLARA TESLİMATI. Okullara Tablet Teslimatı Nasıl Yapılacak? Tabletler Dağıtım Planına göre Üretici Firma tarafından kargoya verilir. Tablet.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ
POWERPOINT 2010 KULLANIMI TEMEL SUNUM İŞLEMLERİ
ELEKTRONİK TABLOLAMA PROGRAMI: EXCEL
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR MODÜL -2: İŞLETİM SİSTEMİNDE MASA ÜSTÜ
DERS: MESLEKİ BİLGİSAYAR
DOSYA MENÜSÜ.
DİLOVASİ TEKNİK LİSE VE Ç.P.L POWER POİNT 2003 ÖĞRETMEN= KÜRŞAT KUŞ =
ANİMASYON OLUŞTURMA.
Kullanıcı Kılavuzu Genel Bakış support.ebsco.com.
Kemikler ile Çalışmak (Bone Tool)
SEMBOLLER.
Bu Hafta Öğreneceklerimiz
Bu Hafta Öğreneceklerimiz KLAVYE.
EBSCOhost Sonuç Listesi
Ürün Nasıl Eklenir? Ürün Ekleme Ürün Düzenleme Ürün Gruplama.
powerPoint nedir
Profesyonel sunu hazırlama
Sunum transkripti:

2.4. Dönüşümlü Resimler (Rollover) Oluşturma Dönüşümlü resimler (Rollover), imleç üzerine getirildiğinde veya tıklandığında görünümü tamamen değişen bir resimdir. Kullanıcı dönüşümlü resim üzerine fare göstergecini getirdiğinde yeni bir resim açılır. Dönüşümlü resimler (Rollover) resimleri saklamak için kareleri kullanır.

2.5. Kareler Ekleme Kareler dönüşümlü resimlerin (Rollover) çeşitli durumlarının saklandığı yerdir. Düğme düzenleyici (Button Editor) kullanıldığında düğmenin Over durumu 2. kareye (Frame 2) ve Down durumu 3. kareye (Frame 3) yerleşir.

Add Frames menüsü kullanıldığında ekrana Şekil 2. 9’daki pencere gelir Add Frames menüsü kullanıldığında ekrana Şekil 2.9’daki pencere gelir. Number bölümüne oluşturulacak kare sayısı yazılır. After current frame seçeneği seçilerek işlem onaylanır.

2.6. Davranış Ekleme Davranış eklemek için oluşturacağımız davranış kadar kare ekleriz. Çalışma alanı içerisinde üzerine fare göstergeci geldiğinde değişecek aktif bölge oluşturuyoruz. Oluşturulacak davranış sayısı kader kareler (Frames) oluşturulur.

Frames Paleti açık iken Frame 1 seçilir Frames Paleti açık iken Frame 1 seçilir. Frame 1 fare göstergeci davranışlar üzerinde değil iken ekranda görülecek olan resim veya grafiklerdir. Frame 1 de aktif bölgeler yani fare göstergeci üzerine getirildiğinde resim gelecek bölgeler ve aktif bölge üzerine geldiğinde oluşmasını istediğimiz dilim oluşturulur.

2.7. Tam Ekran Görüntüleme Sayfa Preview (ön izleme) penceresinde görüntülenirken, menü çubuğunu ve bütün paneller görünür. Sayfanın düzenli bir şekilde görünebilmesi için paneller ve menüler kolayca gizlenebilir. Çalışma alanını tam ekran (Full Screen) görüntülemek için araç çubuğunda Full Screen Mode (tam ekran) seçilir Tam ekran görünümünde menüler görüntülemek istenirse Full Screen With Menus Mode (tam ekran ve menüler) simgesi seçilir. Normal ekrana dönmek için araç çubuğunda Standart Screen Mode (normal ekran görünümü) simgesi seçilir.

Sayfadaki menü ve panelleri gizlemek için Window/Hide Panels (F4) menüsü kullanılarak menü ve paneller gizlenir. Tekrar ekrana menü ve paneller getirilmek istendiğinde F4 kısa yol tuşu kullanılır.

2.8. Yeni Dilimler Ekleme Çalışmamızı tamamladıktan sonra dilimlere ihtiyaç duyabiliriz. Bu WEB sayfası içerisinde yeni bağlantı ya da güncellenebilmesi için gerekebilir. Çalışma alanı içerisine resim ekleyiniz. araç çubuğunda Slice (dilim) simgesi seçiniz, farenin sol tuşu kullanılarak çalışma alanı içerisine resim üzerinde yeni dilimler oluşturunuz. Özellikler (Properties) penceresinde Slice bölümü kullanılarak oluşturulan dilime (Slice) isim verilebilir. Bu isim WEB de yer aldığında görülecek isimdir. Link alanı kullanılarak dilime (Slice) bağlantı eklenir. Çalışma alanı WEB’de iken farenin sol tuşu ile tıklandığında ulaşılmak istenen bağlantı buraya yazılır. Alt bölümü kullanılarak dilime (Slice) eklenen bağlantı ile ilgili açıklama eklenir.

Type bölümünde dilimin tipi belirlenir Type bölümünde dilimin tipi belirlenir. W ve H değerleri aktif bölgenin boyutudur. İstenirse değiştirilir. X ve Y değerleri konumunu gösterir. İstenirse bu değerler de değiştirilir.