Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
“İnsanoğlu hakkında en çok ney şaşırtır sizi?…”
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
Atatürk’ün Çocukluk Anıları
KAZANMAK İÇİN ORGANİZE OLACAĞINIZ KİŞİLER LİSTESİNİ HAZIRLAYIN
FARKINDALIĞINI FARK EDEN KADINLAR
Bir yaratıcı problem çözme tekniği
JOHARİ PENCERESİ HAZIRLAYAN: BEDİİ DURMUŞ
ARKADAŞ VE DOST KAVRAMI
BUGÜN BENİM EN İYİ GÜNÜM! Randevu alma Ve SATIŞ
Tanrı, melek ve bebek:.
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
ÇATIŞMA ve UZLAŞABİLMEK
Ne Olmak Istiyorsun? BY: TELIANE BAKALA Benim adım Teliane, soyadım Bakala. Ben 18 yaşındayım Ben Amerikalıyım.
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
P a z a r S a b a h l a r ı.
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Bülent ÖZTÜRK
REHBERL İ K SERV İ S İ SEM İ NER İ ’NE HOŞ GELD İ N İ Z! Yeni okul, yeni çevre, yeni insanlar… Ve işte bir birim; REHBERL İ K SERV İ S İ ! Tunahan ÇET.
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
4 KARE.
BAS İ T VE B İ LE Şİ K CÜMLE ETK İ NL İ KLER. Aşa ğ ıda ki verilen cümlelerin hangisinin basit, hangisinin bileşik oldu ğ unu bulmaya çalışalım. a) Soruları.
Kolayla ş tırıcı Mutluluk ipuçları…. Dostundan gelen kötülü ğ e iyilikle kar ş ılık ver. Dostundan/dü ş manından gelen iyili ğ e daha güzeli ile kar ş.
Ben yaşamın adını İSTANBUL koydum!
0-6 Yaş Arası Çocukların Temel Gelişimsel Özellikleri
Eflatun'a iki soru sormuşlar;
SLAYT GEÇİŞLERİ İÇİN… LÜTFEN TIKLAYINIZ… SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER… Sesli İzleyiniz.
Gözlerin, En çok körkütük gözlerin devrilir ve Uzun uzun susardı
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
YAPIM VE ÇEKİM EKLERİ.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
6-7 YAŞ GELİŞİM ÖZELLİKLERİ 1.sınıf velilerine tavsiyeler
Bana kad ı n oldu ğ umu g ö ster! Modern bir hikaye.
BENİM MESLEĞİM NE OLACAK???
“İnsanoğlu hakkında en çok neye şaşırırsın?…”
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
DRAMA.
Sesli izleyin Geçişler için tıklayın Olmasa da olur dedi ğ imiz insanlarla doludur hayatımız; tanı ş tı ğ ımız, selamla ş tı ğ ımız; klasik cümlelerle.
“DE “EKİ İLE “DE” BAĞLACININ YAZILIŞI.
HAYATA DAİR.
Yılın Şiiri. Yılın Şiiri Temizlik yaptım bugün. Hem de tüm benliğimde Temizlik yaptım bugün.. Hem de tüm benliğimde. Bütün kaslarımı, sinirlerimi,
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
ŞSG Y.B.O Rehberlik Servisi
Derslerini seviyor musun?
Öğrendim ki; kimseyi sizi sevmeye zorlayamazsınız
Ünite Portfolyo Sunumu Serap Karaman
PARA KAZANMAK SADECE DÜŞÜNMEK, ÇALIŞMAK VE HIRSLA OLMAZ. İŞTE BUNA ÇOK GÜZEL BİR ÖRNEK…
ÇOCUKLARIMIZ VE SINAV. SINAV KAYGISI Daha önce öğrenilen bilgi Başarısızlık korkusu Sınav anı SINAV KAYGISI.
ŞUBAT AYI DEĞERLERİMİZ. ÇALIŞKANLIK
Sokrates.
PARAGRAFIN BÖLÜMLERİ. Paragrafın Bölümleri Hikâye, deneme gibi yazıların giri ş, geli ş me, sonuç bölümleri oldu ğ u gibi paragrafın da vardır. a. Paragrafın.
ŞAH VE PİYON sesli
Meslek Seçmek Hayat Biçimini Seçmektir
Sevgi.
BÖLÜM 1 BAŞARIYA GİDEN YOL.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
Limonun FAYDALARI VE ZARARLARI.Limon suyunun "MUCİZEVİ ETKİLERİ"

YAS 5 Anne ve babamın birbirlerine bağırmalarının beni ne kadar korkuttuğunu öğrendim. YAS 7 Meşrubat içerken gülersem içtiğimin burnumdan geleceğini.
Arkadaş, Çalışmaktan yorgun düştüğümüz günlerimizde Tanrıya bir Dua etmeyi sıklıkla unuturuz ama mailimizi kontrol etmeyi unutmayız. Bu yüzden , bize.
KRAL ve EŞLERİ Bir zamanlar, büyük ve güçlü bir ülkeyi yöneten kralın 4 eşi varmış. Kral en çok dördüncü eşini severmiş, bir dediğini iki etmez, her.
REHBERLİK SERVİSİ.
NEDEN MANİPÜLASYON.
HAZIRLAYAN : HEL İ NNAZ ÜLGE N DERS Ö Ğ RETMEN İ : NECM İ YE GÜNGÖR.
Çoğu konuşma “katli” kasıtsız ve kalıcıdır
Sunum transkripti:

Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda “Evet,benimle konuşmak mı istiyorsun?” diye sordu “Eğer zamanın varsa...”dedim Gülümsedi... “Benim zamanım sonsuzluktur! Bana soracağın sorular nelerdir?” “İnsanoğlu hakkında en çok ne şaşırtır sizi?....”

Cevapladı.... Çocukluklarından sıkılırlar,büyümek için acele ederler Ve sonra tekrar çocukluklarını özlerler... Merakla geleceği düşünmekten,bulundukları anı unuturlar Bunun sonucunda da ne bulundukları anı,ne de geleceği yaşarlar!

Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar Hiç yaşamamış gibide ölürler...” Para kazanmak için sağlıklarını kaybederler, Ve sonra sağlıklarını kazanmak için paralarını... Hiç ölmeyecek gibi yaşarlar Hiç yaşamamış gibide ölürler...” Bir süre sessiz kaldık, Sonra yine sordum “Yarattığınız insanoğlunun neleri anlamasını isterdiniz?”

Gülümseyerek cevapladı: Birilerinin sizi sevmesini sağlayamayacağınızı, Yapabileceğiniz şeyin; Kendinizin sevilmesine izin vermek olduğunu anlamanızı....

En değerli hazinenizin, hayatınızda sahip olduğunuz şeylerin değil, Hayatınızda sahip olduğunuz kimselerin olduğunu anlamanızı...

Zengin insanın,en çok şeye sahip olan değil, En az şeye ihtiyaç duyan olduğunu anlamanızı Birisinin duygularına derin yaralar açmanın birkaç saniye aldığını Ve o yaraları iyileştirmenin yıllar sürebileceğini anlamanızı....

Affederek, affetmeyi anlamanızı Aranızdan,bazılarının bazılarını çok sevdiğini sadece,bu hislerini ifade etmeyi Ya da açığa vurmayı bilmediklerini anlamanızı...

İki insanın aynı şeye bakıp Farklı şeyler görebileceğini anlamanızı... Başkaları tarafından affedilmenin her zaman yeterli olmayacağını,

Aynı zamanda Kendi kendinizi affetmenizin de gerekli olduğunu anlamanızı...

Ve daima burada olduğumu bilmenizi...” ELeRKi....