İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAMU İDARELERİNDE STRATEJİK PLANLAMAYA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Kamu idarelerinde stratejik planlamaya ilişkin usul ve esaslar hakkında.
Advertisements

BELEDİYELERDE FAALİYET RAPORU
T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 14 Aralık 2010
Olgun ŞENER Kamu Yönetimi Uzmanı
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
TTB-UDEK STE/SMG ÇALIŞMA GRUBU EYLEM PLANI. Tıp Uzmanlık Dernekleri ve STE  İlgili uzmanlık alanında çalışan hekimlerin bilgi, beceri, mesleki yetenekleri.
MODÜL 4 Organizasyon.
Eylem Planı Sonraki Adımlar
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ’NDE
Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları Stratejik Yönetim süreçlerinin Üniversitelerin hizmet kalitesine olan katkıları.
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
TTB-UDEK Çalışma Grupları Dr. Raşit Tükel TTB-Uzmanlık Dernekleri Eşgüdüm Kurulu 30 Kasım 2007 / İstanbul.
Strateji Geliştirme Başkanlığı
Dış İ lişkiler ve AB Koordinasyon Birimi Kırıkkale Üniversitesi.
5018 Kapsamında Stratejik Planlama
Support to Local Administration Reform 1 Yerel Yönetimler için Ulusal Eğitim Stratejisi.
Mardin’de Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi için Teknik Yardım Otel Temsilcileri Odak Grup Toplantısı No: Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye.
Stratejik Yönetim Modeli ve Uygulama Süreci
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
MALİ YÖNETİM VE KONTROL ALANINDA YAŞANAN GELİŞMELER VE HEDEFLER Mehmet BÜLBÜL Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü Daire Başkanı 1 Mayıs.
15 Ekim 2012 Afyonkarahisar ENGELLİLERİN HAKLARINA İLİŞKİN SÖZLEŞMENİN UYGULANMASININ TEŞVİK EDİLMESİ VE İZLENMESİNE İLİŞKİN ULUSLARARASI VE ULUSAL MEKANİZMALAR.
Belediye Ortaklık Ağları Projesi TUSENET – Türk –İsveç Belediye Ortaklık Ağları / Turkish – Swedish Municipal Network.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
AVRUPA KALİTE GÜVENCESİ REFERANS ÇERÇEVESİ VE KULLANILAN ARAÇLAR
ARTVİN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ STRATEJİK PLANLAMA.
Stratejik Yönetim.
TTB-UDEK Müfredat Komisyonları Temsilciler Toplantısı Dr. İskender SAYEK Ankara
ADEK BİŞKEK, Ana Görevler Akademik Değerlendirme ve Kalite Geliştirme Raporunu (ADEK Raporu) yıllık hazırlayarak rektörlüğe sunmak (Takvim Yılı.
Strateji Geliştirme Başkanlığı PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLIKLARI VE İZLEME SÜRECİ 25 Kasım 2014 Antalya Coşkun KARAKOÇ İl Planlama Uzmanı.
TÜRK-İŞ HBÖ YAKLAŞIMI Hayat Boyu Öğrenme Nedir? Hayat Boyu Öğrenme bireyin tüm yaşamı boyunca kişisel ve toplumsal gelişimine imkan sağlayan, şeffaf,
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
TKY BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı.
TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİN TANITIMI VE YÖNLENDİRMESİNE İLİŞKİN
STRATEJİK PLANI Silivri İlçe MEM Stratejik Planı
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanlığı MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞININ KAPASİTESİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ (MEBGEP)
İŞYERİ SAĞLIK GÜVENLİK BİRİMİ
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Dr. İsmail DEMİR Eğitim Politikaları Daire Başkanı.
ÖNCELİK 6 : HAYAT BOYU ÖĞRENME İZLEME ve DEĞERLENDİRME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
U Ş AK İ L M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K B İ R İ M İ.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
1 Altunkaya ÇAVUŞ Amasya MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
1 Osman Özdemir MÜLGA TEBLİĞ İLE REVİZE TEBLİĞ ARASINDAKİ ÖNEMLİ FARKLAR 2.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA). AB ve Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu IV.
STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLARININ BOLOGNA SÜRECİNDEKİ ROLÜ Sabancı Üniversitesi 22 Ekim 2010.
SEYHAN HAVZASI SEKTÖREL SU TAHSİS PLANI HAZIRLANMASI PROJESİ T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Güney CAN Uzman Havza Yönetimi.
E Ş ME İ LÇE M İ LL İ E Ğİ T İ M MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K BÜROSU.
Çankaya Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı
DÖNEMİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI HAZIRLIK SÜRECİ
Tarımsal Üretici Örgütlerin Rekabet Gücünün Geliştirilmesi Projesi Kasım 2015-Şubat 2023 İzmir, Adana.
TIMSS (Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması)
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için
KALİTE KOORDİNATÖRLÜĞÜ KALİTE KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
Sunum transkripti:

İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit Uzman

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri Birimlerin kurulmasına dair öneri Geçici çalışma gruplarının kurulması Çalışma gruplarının uygun beceri ve deneyime sahip 8 üyeden oluşması Üyelerin ilin ekonomik ve sosyal kalkınmasından sorumlu temel kuruluşlar tarafından belirlenmesi (Valilik, Belediye, İl Milli Eğitim Müdürlükleri,İl İŞKUR Müdürlükleri )

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimlerinin Yapısı: Temel İlkeler Tek bir örgütlenme modeli yoktur. Örgütlenme modeli sosyal tarafları içermelidir. İldeki mevcut kurumlardan biri koordinasyon birimi olabilir veya bu işlevi görebilir. Görev çatışması ve karmaşasından kaçınılmalıdır. Koordinasyon Birimlerinin ortak görevleri ve hedefleri olacaktır.

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimlerinin Görevleri Sosyal taraflarla birlikte çalışma Hayat boyu öğrenmeye ilişkin bilgilendirme Eylem planlamasının koordinasyonu Rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyileştirilmesi Veri toplama Özel sektörün katılımını artırma İzleme ve değerlendirme vb.

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri Performans Göstergeleri Birimlerin görev ve sorumlulukları ve İl Eylem Planlarına göre belirlenecek nicel ve nitel performans göstergeleri Ulusal strateji için geliştirilecek anahtar performans göstergeleri

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri Performans Göstergeleri Örnekleri Hayat boyu öğrenmeye katılım oranı Rehberlik ve danışmanlık –başvuru sayısı ve memnuniyet düzeyi Özel sektörün katılımı Önceki öğrenmelerin tanınmasına yönelik anlaşma sayısı

 Neden Kapasite Artırımı?  HBÖKB’lerin kurulmasına giden yolun çizilmesi  HBÖKB’lerin etkili şekilde işlemesi  HBÖ alanındaki model kurumlar  HBÖ’de liderlik gösterilmesi  HBÖ konusunda diğerlerinin kapasitesinin artırılması

 Nasıl? Sizin bir elmanız varsa, benim de bir elmam varsa ve bu elmaları değişirsek yine birer elmamız olmuş olur. Ancak sizin bir fikriniz varsa, benim de bir fikrim varsa ve bu fikirleri değişirsek ikişer fikrimiz olmuş olur.. George Bernard Shaw

 Ne? Yol Gösterici Başlıklar / Alanlar  HBÖKB’lerin temsilcileri için tanıtıcı faaliyet  HBÖ politikası, kültürü ve yaklaşımı  Rehberlik ve danışmanlık  HBÖ’de VOC-TEST merkezlerinin rolü  HBÖ faaliyetlerinin izlenmesi ve değerlendirilmesi  UYS  HBÖKB’lerin temsilcileri için düşünsel faaliyet

 Ne zaman / Nerede? Yol Gösterici Planlama  Tanıtıcı faaliyet Mart ortasında Ankara’da  HBÖ unsurları Mart – Mayıs  Rehberlik ve Danışmanlık Mart – Nisan  VOC-TEST Merkezleri Nisan – Mayıs  HBÖ faaliyetlerinin izlenme Mayıs ve değerlendirilmesi  UYS Haziran  Düşünsel faaliyet kararlaştırılacak - Ankara

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri Zaman Çizelgesi Şubat Ortası: İl HBÖ Çalışma Grubu üyeleri belirlendi İllerde ön toplantılar Şubat-Mart: Kapasite artırma faaliyetleri Mart ortası: İl HBÖ Çalışma Gruplarının birinci ortak toplantısı (Ankara) İl HBÖ Çalışma Gruplarının il toplantıları Nisan-Mayıs : İl HBÖ Çalışma Gruplarının ikinci ortak toplantısı

İl Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri 2012 Yazında İl HBÖ Koordinasyon Birimleri kuruldu Kapasite artırma çalışmaları yapıldı Proje faaliyetlerine katılım sağlandı