Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T.C ÇATALPINAR KAYMAKAMLIĞI
Advertisements

Besin nedir?.
Bu on önemli Mudra ; sağlık için inanılmaz hediyeler sunar.
VİTAMİNLER.
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarda boy göstermeye başlayıp, ta mart ayına, hatta martın sonuna kadar saltanatını.
MEYVELER VE VÜCUDA YARARLARI
Türkiye’nin en büyük mail grubu Türkiye’nin en büyük mail grubu Lütfen slaydı tüm sediklerinizle paylaşınız Hayat paylaştıkça güzeldir.
PARMAKLAR İLE ŞİFA KONTROL SİZDE… GÖRÜNTÜ GEÇİŞLERİ İÇİN;
MEYVELERİN VE SEBZELERİN YARARLARI MEYVELERİN YARARLARI.
TEVFİK İLERİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
Doğadaki En Sağlıklı 60 Besin....
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
ÇİM SUYU Buğday çiminin önemi öncelikle yaprakların, yeşil görünmesini sağlayan klorofil içeriğinden gelir. Klorofil birçok bitkide bulunur. Buğday çimi.
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
K RPUZ Yaz sıcağında en lezzetli serinleme yollarından biri olan karpuzun faydaları Kanser türlerine karşı etkisinin yanısıra kalp fonksiyonlarının.
ADAÇAYI Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir.Mide bağırsak gazlarını, bulantıyı giderir. Göğsü yumuşatır.
SAĞLIKLI BESLENME VE BİLİNEN YANLIŞLAR
5.Sınıf fen bilgisi dersi sunusu Besin nedir?
SAĞLIK Sağlık; insanın fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olmasıdır.
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
7. SINIF 1. ÜNİTE ÇALIŞMA KİTABI ETKİNLİKLERİ
MEYVELERMEYVELERMEYVELERMEYVELER Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ.
MEYVELER Çilek Ananas Üzüm
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ İVİ Kivi meyvesi folik asit, potasyum, krom ve E vitamini yönünden zengindir. Bir kivi meyvesi günlük C vitamini ihtiyacını fazlasıyla.
Besin ve İçerikleri.
BESİNLER İNORGANİK ORGANİK.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
Tazesi yaz mevsimi sofralarında yaygın şekilde yer alırken, kurusu yıl boyunca çeşitli şekillerde tüketilmektedir. Dünyanın beş kıtasında elmayla birlikte.
ZEYTİN, ZEYTİNYAĞI ve SAĞLIK
MEYVELER
BOŞALTIM VE BOŞALTIM SİSTEMİ NE DEMEKTİR?
İnsanlarda Doğru Vitamin Kullanımı Projesi
N N S Taze ananas içinde bulundurduğu protein sindiren enzim (bromelain)sayesinde sindirime yardımcı olur ve vücutta meydana gelebilecek iltihapları.
FAYDALI BESİNLER.
Şeftali Şeftali anayurdu Doğu Asya ve Çin olan meyvedir.Çiçekleri kabızlığı giderir ve bağırsak solucanlarını düşürür. Şeftalinin faydaları Vücudun hastalıklara.
BESLENME REHBERİ 1.
RZİRAZRZİRAZ Kirazın faydaları Kolesterolü düşürür, özellikle sapları idrar söktürücüdür. A vitamini sağlıklı bir cilt için gereklidir. B1 ve B2 vitaminleri.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Besinler Ve Dengeli Beslenme.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
5.SINIF 1.ÜNİTE VÜCUDUMUZUN BİLMECESİNİ ÇÖZELİM
MEYVELERİN FAYDALARI. Portakal Bol miktarda C vitamini içeriyor. Kilo almaya engel olur. Kandaki kolestorolü düşürür. Kanseri önleyici olarak bilinen.
SEBZELERİN FAYDALARI. Domates C ve E vitaminleri içerir. Yüksek kan basıncını düşürmeye yardımcı olur ve vücudun su tutmasını engeller. Kalp hastalıklarına.
CANLILAR.
Erik bol miktarda B vitamini içerir.
Hazırlayan: Begüm TOPRAK Psikolojik Danışman
Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ Bol miktarda vitamin ve mineral içermektedir.Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır. Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
Beslenmemizde Önemli Etken Vitaminler
VİTAMİNLER HASAN DEMİRKAPI 9/C 533.
PATLICAN.
Hücre Vücudumuz hücrelerden oluşmuştur.
SEBZELER.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
fen bilimler
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME.
Güney Amerika Güzeli Ananas
VİTAMİNLER.
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
YER FISTIĞI HAZIRLAYAN; ALİ İMRAN AKKAYA.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
Süt nedir? Memeli canlıların doğumdan hemen sonra meme bezlerinden salgılanan, kendisine has tadı, kokusu ve kıvamı bulunan beyazımsı bir sıvıdır.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıdadır.İçeriğinde şeker, organik asitler, sabit yağ ve A,B,C vitaminleri vardır. Yüksek oranda kalsiyum ve demir içerir ve bu yüzden kansızlığa ve kemik hastalıklarına iyi gelir. Bağırsaklardan toksik maddelerin atılmasını ve kandaki kollestrol seviyesinin düşmesini sağlar. Kalbe ferahlık verir, kuluncu ve sindirim organı sancılarını giderir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

Yaşlılarda kemik erimesini önler. Vücudun direncini arttırır, pek çok sağlık sorununa karşı güç ve dayanıklılık kazandırır. Yaşlılarda kemik erimesini önler. İçerdiği protein ile hücreleri tamir eder ve yeniler. Zengin demir minerali ile kanı güçlendirir. Kabızlık, hemoroit, bağırsak kanseri gibi rahatsızlığı olanlarda etkin bağırsak yumuşatıcı özelliği vardır. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

Pektik maddelerin kaynağı olmasından dolayı, bağırsaklarda toksik maddelerin atılmasını, kandaki kolesterol düzeyinin düşürülmesini, şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmemesini sağlar . Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

ÇİLEK Çilek besin değeri yüksek bir meyvedir. Çilekte yüksek oranda C vitamini bulunduğu gibi, yüksek tansiyon ve kolesterolü düşüren maddelerde içerir. Çilek C vitamini ihtiyacını karşılar. Bol miktarda potasyum içerir . Lifli besinler arasında önemli bir yer alır. Diş etlerini güçlendirir, dişlerdeki tartarı önler, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını giderir. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ

Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkisi vardır. Ciltteki sivilce ve aknelere iyi gelir. Kansere karşı koruyucu ve ilerlemesini önleyici özellikler içerir. İdrar söktürücü, romatizma ve gut hastalığı ağrılarını azaltıcı etkisi vardır. Sinirleri kuvvetlendirip, bağırsak kurtlarını döker ve ateş düşürür. Prof.Dr.Semih ÖTLEŞ