T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Motion CL910 TABLET PC 1.
Advertisements

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi– Bilgisayar Mühendisliği
–  Ev ve Ofis çözümleri için ideal ekonomik ve kaliteli çözümler  32 kanala kadar ücretsiz Zavio yazılım  Nuuo ile.
Arama Motorunuz Sizi Nefesinizden Tanıyacak AYKUT ASLANTAŞ SEO STRATEGIST aykut_aslantas.
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
ELEKTRİK ENERJİSİ VE DEPOLANMASI
TELEVİZYONUN İNCELENMESİ
GESTURE BASED INTERFACE
Numbers of Opcodes Nihal Güngör.
AKILLI TAHTA Orhan YORULMAZ Semih ŞENGİDER Nazar SALPİYEV Berk HERAL
CPU (Merkezi İşlem Ünitesi)
K İ MYAGER BAKIŞIYLA TEKNOLOJ İ N İ N K İ LOMETRE TAŞLARI 19. yüzyıl sonlarından günümüze kimya, mühendislik ve elektronikteki gelişmeler dünyadaki her.
Mobil Uygulamalar ve Bilgi Hizmetleri Orçun Madran
Bluetooth 4.0 Düşük Enerji Teknolojisi ve Kullanım Alanları
CES 2014 FUARI 8.G RUP Ceyhun YAKUT Ufuk ÖZKAR Onurcan PALABIYIK Omeed KADHİM Çağrı TUNCAY Erdem ONAN Koray AVCI.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
77 CHAPTER GİRDİ VE ÇIKTI. © 2005 The McGraw-Hill Companies, Inc. All Rights Reserved. 7-2 Girdi nedir? Bilgisayar tarafından kullanılan veri ve komutlar.
HAZIRLAYANLAR: Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN Eziz DURDİYEV Selman ADIGÜZEL Üzeyir GÖNDÜR.
DELL Workstation İş İstasyonu Teklifi Paflima Bilişim Teknolojileri.
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Google Glass(GG) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal.
SmartWatch(SW) Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Ö ğ retim Teknolojileri Ana Bilim Dalı İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Dersi Grup Üyeleri Adem Önal Emrah.
Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Kübra Kantarcıoğlu Şeyda Kervan Okan Yigit 1 ANKARA 2014.
CES 2014 FUARI Ders: İ nsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr.Hakan TÜZÜN Ders Asistanı : Sinan KESK İ N Hazırlayanlar: Damla AKDULUM Gizem.
MİMİO Hazırlayanlar Duygu Akdiş Ayşenur Konur
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi 2007 – 2008 Bahar Dönemi Beytepe - ANKARA BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA.
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
PLAYSTATION EĞLENCE KONSOLU
Eğitsel Bilgisayar Oyunları Tasarımı Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Hazırlayan : Sinan KESKİNSinan KESKİN Mart 2013 Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim.
T.C. H ACETTEPE Ü NIVERSITESI E ĞITIM F AKÜLTESI B ILGISAYAR VE Ö ĞRETIM T EKNOLOJILERI E ĞITIMI B ÖLÜMÜ Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu:
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Basılı ve Elektronik Ortamdaki Bilgilerin Birbirine Dönüştürülmesi
Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Giyilebilir Bilişim Halil Güvel Emre Karakaş Okan Yigit Hüseyin Özkan
Çeviride Bilgi Teknolojileri Arş. Gör. Sinem Canım
TÜKETİCİ ELEKTRONİĞİ FUARI (Consumer Elektronics Show)
Facebook.com/HotMobilePress Twitter.com/HotMobilePress :: EYLÜL 2012 :: MOBİL TEKNOLOJİLERE ODAKLI İLK ve TEK TÜRKÇE ONLINE YAYIN.
BİLGİSAYAR DONANIMI GİRİŞ BİRİMİ İŞLEM BİRİMİ ÇIKIŞ BİRİMİ.
Yansıtıcılar (Projektörler)
Dr. Süleyman Sadi SEFEROĞLU Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi
GİYİLEBİLİR BİLİŞİM Yunus ARAS Filiz UZUN Yusuf ALTAY Fatma BÜLBÜL
Grup 2 Damla Akdulum Gizem Dertli Burak Karadaş Osman Kuzgun İpek Özcan Yakup Uludağ 2014 Bahar Dönemi Ankara.
Google Glass İnceleme Hafta 3 Grup 4: Emre KARAKAŞ Fatih AKKAYA
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
Google Glass Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ
Gesture – Based İnterfaces
CES 2014 Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Hacettepe Üniversitesi
BTÖ302 - İNTERNET ORTAMINDA YAZARLIK DİLLERİ UYGULAMALARI
Akademik Bilişim Muğla Üniversitesi
İŞLETİM SİSTEMİ.
Donanım ve Yazılım Altyapısı Bileşeni
DONANIM BİLGİSAYAR PARÇALARI.
Hakan Dalkılıç Dr. Mehmet Hilal Özcanhan
Bir telefon daha nasıl olabilir ? Samsung,Apple ile rekabetini devam ettirebilmek için yeni amiral gemisinin çalı ş malarına devam ediyor.Yeni ş ık tasarım.
Sayısal Entegre Devreler
BİT’İN TEMEL KAVRAMLARI
GALAXY S8 Bir telefon daha nasıl olabilir ?
Ares Bilişim Sistemleri
My Work İş Teknolojileri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ
CES 2014 Hazırlayanlar:Beyza AKSOY Eyşan EKİCİ Hatice Nur UZUNKOL
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ. Kan analizi yapan telefon kılıfı yaptılar Teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte telefon kılıfları akıllı telefon koruyucu olmanın.
Bilgisayarın çalışması için gerekli tüm bileşenleri taşıyan ve bu bileşenlerin iletişimini sağlayan temel donanım öğesidir.anakart; işlemci, bellek, kartlar.
EKRAN KARTI Ekran Kartı Nedir ? Ekran Kartı Tarihçesi
Sunum transkripti:

T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç. Dr. Hakan TÜZÜN Arş. Gör. Sinan KESKİN Hazırlayanlar: Ferhat KONCA, H. Fethi KESİCİ, Fatma SAVAŞ, Yasemin KAHRAMAN, Fatma BAYDAR, Duygu DÖMEN, Merve KARACA Bahar Dönemi, Ankara, 2014

Consumer Electronics Show

CES CES (Consumer Electronics Show) her yıl ocak ayında Las Vegas, Nevada'da Consumer Electronics Association tarafından düzenlenen tüketici elektroniği fuarıdır.

CES CES (Consumer Electronics Show) günümüzde birçok önemli marka yeni ürün ve teknolojilerinin ilk tanıtımlarını gerçekleştiriyor CES tanıtımlarına göz atalım.

Kıvrımlı Telefon LG'den kıvrımlı telefon modeli G Flex ile dikkatlari üzerine çekti. 177 gr ağırlığa 6 inç 720 kavisli OLED ekrana 4 çekirdekli işlemci, 13 megapiksel kameraya sahiptir.

Şarj Çanağı CES’de en fazla ses getiren teknolojilerden biri de Intel firmasının Smartbowl ismiyle tanıttığı Akıllı Çanaktır. Bu kase ile tabletinizi, telefonunuzu, iPod’unuzu şarj edebilirsiniz. Böylece kabloyla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Şarj Kılıfı Enerplex şirketinin ürettiği bu telefon kılıfı ile güneş enerjisi yoluyla telefonunuzu şarj edebiliyorsunuz. Bu nasıl mı oluyor? Kılıfın üzerine yer alan güneş panelleri sayesinde oluyor.

Akıllı Kıyafet Bu giyilebilen akıllı kıyafet ile bebeğinizin gece boyunca ateşini, kalp ritmini, nefes alış- verişini ölçer bebeğinizi kontrol eder. Anormal bir durum olduğunda ise ebeveynlere uyarı mesajı gönderir.

Akıllı Kulaklık Intel’in geliştirdiği bu kulaklık sayesinde kalp ritminize uygun müzik parçalarını çalıyor. (hareketli, yavaş,….)

Audi’den Sanal Kokpit

Suya Dayanıklı Hoparlör NYNE firması suya dayanıklı NYNE Aqua adındaki kablosuz hoparlörünü CES 2014’te tanıttı.bu cihaz 1 metre su derinliğinde 30 dakika boyunca sorun yaşamadan kalabilecek kapasiteye sahip. Ayrıca Bluetooth 4.0 teknolojisi ile çevresinden 10 metre ötesinden kablosuz olarak kullanılabiliyor.

Suya Dayanıklı Hoparlör

ZTE Grand S II 5.5 inç'lik bir ekrana sahiptir ve 2.3 GHz saat hızında çalışmaktadır. 8 mega piksel kamerasıyla yüksek kalitede fotoğraflar çekebilmektedir. Birden fazla kişinin ses tonunu kaydederek bu kişilerin sesleriyle telefonlarına erişmesine olanak vermektedir. Sesli komutla fotoğraf çekebilmekte mümkündür.

Samsung "akıllı ev"in peşinde Samsung Smart Home platformu, smart TV'leri, beyaz eşyaları ve akıllı telefonları birbirine bağlıyor, tek bir uygulama üzerinden hepsini yönetmemize izin veriyor.

Samsung ‘dan dev tablet Galaxy Note Pro 12.2, 12.2 inç'lik dev bir ekrana sahiptir ve 2560x1600 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşabilmektedir. 32 ile 64 GB'lık hafızalara sahiptir mm kalınlığındadır ve ağırlığı 750 gramı geçmemektedir.

Havadan Yüksek Çözünürlüklü Fotoğraflar DJI firmasının yeni insansız hava aracı DJI Phantom 2 Vision 25 dakika boyunca iPhone kumandasıyla uçuş yapıp 14 mega piksellik kamerasıyla yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekimi yapabilmektedir.

Kaynakça how how 2/ces-2014e-damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklar 2/ces-2014e-damgasini-vuran-teknolojik-oyuncaklar cesweb.org chip.com.tr technopat.net