Dr. Mahmut Nedim Doral-Dr. Egemen Turhan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HACETTEPE GO TOPLULUĞU (HUGOKU)
Advertisements

BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Grup O AN.
HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 16. YIL. HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 16. YIL HACETTEPE TÜRKÇE TOPLULUĞU 1997 SENESİNDE KURULMUŞTUR.
Risk ve Sigorta Topluluğu 2013
Doç. Dr. M. Erkan KOZANOĞLU
Hacettepe ünİversİtesİ RUGBY ve Touch rugby topluluğu Sunumu
AB FONLARI VE PROJE YAZIMI SEMİNERİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL Eğitim-Öğretim Yılı.
18 Şubat 2013 Pazartesi 2. Sınıflar Aqua Florya Akvaryum Gezisi
ADÜ TIP FAKÜLTESİ TEB MÜFREDAT VE ENTEGRASYON ALT BİRİMİ Başkan Doç.Dr. Mustafa ALTINIŞIK.
Üniversitemize yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik olarak Kütüphanemizce düzenlenen oryantasyon programına; Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL BARIŞ ÇALIŞMALARI ve UYGULAMALI ETİK ENSTİTÜSÜ KURULUŞ ÖNERİSİ Doç. Dr. Havva Kök Arslan.
Topluluk amblemimiz, tarihteki ilk Türkologlardan biri olarak görülen Kaşgarlı Mahmud’un Divan-ı Lügâti’t Türk adlı ölümsüz eserinin son kısımlarında yer.
HASTANE ETİK KURULLARI
TÜFAD İZMİR ŞUBESİ SEZONU EĞİTİM SEMİNERLERİ (2) ALMANYA VE DİĞER AVRUPA ÜLKELERİ (BARCELONA-AJAX- V.S.) FUTBOL GENÇLİK AKADEMİLERİNİN ORGANİZASYONU.
KOÜTF EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALARA SUNULAN HİZMET İLE İLİŞKİLİ HASTALARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ GRUP MÜMKÜN MERTEBE.
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ GENÇLİK ARAŞTIRMALARI VE UYGULAMA MERKEZİ FAALİYET SUNUMU Merkez Müdürü / Prof. Dr. AYLİN GÖRGÜN BARAN.
1.ANTİBİYOTİK FARKINDALIK SEMPOZYUMU 20 Kasım 2012 ÖNEMLİ TARİHLER Özet gönderme son tarihi Özet kabul bildirim tarihi Bildiri Tam.
1 BİRİNCİ BASAMAKTA SPOR YAPACAK ÇOCUĞA YAKLAŞIM Dr. Ömer EŞKİ Toros Sağlık Ocağı ADANA-2007 Mevcut Durumun Saptanması.
Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu 29 Aralık Şubat 2012 Prof. Dr. A. Haydar Demirel.
4. MASA TENİSİ ÇALIŞTAYI 2015 ANTALYA. EĞİTİM KURULU Prof.Dr. A.Azmi YETİM GAZİ ÜNİVERSİTESİ Yrd. Doç. Dr. Fatih YENEL GAZİ ÜNİVERSİTESİ Uzm. Dr. Halil.
OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
Estetik Cerrahi Uygulama ve Araştırma Merkezi Faaliyet Raporu
İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
HÜTKOM Hacettepe Üniversitesi Tütün Kontrol, Eğitim, Vergilendirme Uygulama ve Araştırma Merkezi, 20 Haziran 2012 tarih ve sayılı Resmi Gazete'de.
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ PATEN SPORLARI TOPLULUĞU
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ DİLBİLİM TOPLULUĞU MAYIS
HUYEL’in Amaçları * Yelken, Denizcilik ve Yatçılığı üniversitemiz öğrencileri arasında tanıtmak düzenli etkinlikler aracılığıyla yaygınlaştırmak, * Türkiye’de.
Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (PDRMER) Hacettepe Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
YENİDOĞAN İŞİTME TARAMASI ve ERKEN TANI UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
H ACETTEPE ÜNİVERSİTESİ BASKETBOL TOPLULUĞU Kuruluş Yılı 15 Ekim 2010 Başkan Umutcan KAYIKÇI Akademik Danışmanlar Prof.Dr. Engin YILMAZ Doç.Dr. Mutlu HAYRAN.
Hacettepe Üniversitesi ve Diplomatic Academy of Vietnam (DAV) işbirliği ile düzenlenen Understanding Turkey: Past and Present başlıklı konferanstan görüntü.
Süleyman Demirel Üniversitesi
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilgi Sistemi Toplantısı, 29 Nisan 2011, SAU Kültür ve Kongre Merkezi Öğretim ve Ölçme Değerlendirme Yöntemi Neden Belirlenmeli.
ACİL SERVİS HİZMETLERİNDE ADLİ RAPOR UYGULAMALARI MODEL FORM ÖNERİSİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ SENATO SUNUMU
Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Şubat, 2012
KÜTAHYA HALK SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ
SİLİFKE GAZİ ANADOLU LİSESİ
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
TRİATLON SPORCULARININ DOPİNGİN KULLANIM NEDENLERİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN FARKLI DEĞİŞKENLER IŞIĞINDA DEĞERLENDİRİLMESİ Cemal GÜNDOĞDU* Evrim ÇELEBİ**
YGS DENEME SINAVI SORU HAZIRLAMA KOMİSYONU TOPLANTISI
GAZİ ÜNİVERSİTESİ AKUPUNKTUR VE TAMAMLAYICI TIP MERKEZİNE 2014 YILINDA BAŞVURAN HASTALARIN ÖZELLİKLERİ   PROF.DR.BANU ÇAYCI GAZİ ÜNİVERSİTESİ TAMAMLAYICI.
1922 SALİHLİ GENÇLİK ve SPOR KULÜBÜ
BESYO.
SPOR.
OLİMPİYATLAR.
YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAS-İSKELET SİSTEMİ ve REJENERATİF TIP ANABİLİM DALI 1.
AVRUPA ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ KURUMSAL DEĞERLENDİRME PROGRAMI DENEYİMLER-KAZANIMLAR Prof. Dr. Selda Önderoğlu Hacettepe Üniversitesi HÜADEKK Üyesi Özdeğerlendirme.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
Hatice Şimşek Keskin***
ANKARA ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ SOSYAL HİZMET BÖLÜMÜ
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
HE-KİM SOSYAL? TODUP D-1 GRUBU.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ SPOR TOPLULUĞU
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
İSTANBUL GEDİK ÜNİVERSİTESİ KALİTE ÇALIŞMA SÜREÇLERİ
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
Sunum transkripti:

Dr. Mahmut Nedim Doral-Dr. Egemen Turhan SPORCU SAĞLIĞI PERFORMANS DEĞERLENDİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ /SAPEDUM 2014 YILI FAALİYETLERİ Dr. Mahmut Nedim Doral-Dr. Egemen Turhan Dr. Gürhan Dönmez-Dr. Gazi Huri- Dr. Haydar Demirel-Feza Korkusuz Hacettepe Universitesi Tıp Fakültesi

SPORCU SAĞLIĞI PERFORMANS DEĞERLENDİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ SAPEDUM / Amaç & Görev Sporla ilgili herhangi bir nedenle üniversitemiz hastanesine başvuran amatör ve profesyonel tüm sporculara, Spor Hekimliği AD ve Ortopedi ve Travmatoloji AD önderliğinde, En iyi hizmetin verilebilmesini sağlamak amacıyla konusunda uzman, bilim insanlarını aynı çatı altında toplamak, organizasyon sağlamaktır! SPORCU SAĞLIĞI PERFORMANS DEĞERLENDİRME UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

SAPEDUM / Üyeler Başkan: Prof. Dr. Mahmut Nedim Doral Başkan Yrd: Prof. Dr. Haydar Demirel Eşgüdüm; HÜ Spor Hekimliği AD; Prof. Dr. Feza Korkusuz-Y. Doç. Dr. Gürhan Dönmez, Ortopedi ve Trav. AD; Doç. Dr. Egemen Turhan-Y. Doç. Dr. Gazi Hurui Destek: HÜ Spor Bilimleri Fakültesi Hacettepe Üniversitesi’nin farklı birimlerinden 39, dış merkezlerden ise 7 üyeye sahiptir

1 Profesyonel spor kulüpleri, çeşitli federasyonlara bağlı takımlar ve alt yapı oyuncuları, ilk ve orta öğretim okullarının takımlarının oyuncularına sporcu sağlığı değerlendirmeleri ve eğitim desteği verildi!

2 Başvuran sporcular HÜ Spor Hekimliği AD tarafından ele alınıp, gerektiği durumlarda HÜ’nin farklı birimleri ile konsültasyonlarla değerlendirme sağlanıp, tedavi şemaları oluşturuldu 2

Ortopedi ve Travmatoloji AD’da yapıldı Cerrahi uygulamalar Ortopedi ve Travmatoloji AD’da yapıldı

3 Spor Hekimliği AD’na başvurup, SAPEDUM bünyesinde 2014 yılında değerlendirilen ve tedavileri düzenlenen sporcu Sayıları (Toplam: 3281)

Galatasaray SK Sporcu Sağlığı Stratejisi 4 Galatasaray SK Sporcu Sağlığı Stratejisi

Spor branşlarına özel fizik muayene ve performans değerlendirme formları hazırlandı

2012-2013 yılında Voleybol ve Basketbol branşlarında 190 sporcunun değerlendirmesi yapıldı

2014 yılında bu sporcularının kontrol değerlendirmeleri ve gelişim Antropometrik ölçümler Boy, Kilo,Vücut Kitle İndeksi, Vücut Yağ Oranı Kulaç Boyu, Karış Boyu Esneklik Postür (Duruş) Fiziksel Performans Testleri Sıçrama Tek Ayak En Yüksek Reaksiyon Güç İndeksi Sağ ve Sol Ayak Patlayıcı Durarak Uzun Atlama (Hop test) 2014 yılında bu sporcularının kontrol değerlendirmeleri ve gelişim takiplerinin yanı sıra projeye su topu, yüzme, yelken, kürek, atletizm, judo branşları dahil edildi/Ölçümü yapan; FzT. Doç. Dr. Defne Kaya

Sporcuların zaman zaman velilerinin de davet edildiği bilgilendirme toplantılarında sporcu, antrenör, yardımcı sağlık ekibi ve idarecilere sporcu sağlığı eğitimi verildi

Elde edilen veriler ve değerlendirme sonuçları Galatasaray SK Yönetim Kurulu toplantısında bir önceki Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerine sunuldu

5 GELECEK PROJELER Kas İskelet Sistemi ve Yaralanmalarını Araştırma Enstitüsü/”KİSYE”- Hareketin simülasyonu ve analizi! Maalesef YÖK tarafından gerekçesiz olarak kabul edilmedi Spor Hukuku ile ilgili Çalışmalar TRT aracılığıyla halkın sporcu sağlığı konusunda aydınlatılması

Saygılarımızla Dr. Mahmut Nedim DORAL, Dr. Haydar Demirel, Dr Saygılarımızla Dr. Mahmut Nedim DORAL, Dr. Haydar Demirel, Dr. Feza Korkusuz, Dr. Gürhan Dönmez, Dr. Egemen Turhan, Dr. Akın Üzümcügil, Dr. Gazi Huri, Dr. Gürsel Leblebicioğlu, Dr. FzT. Defne Kaya, Dr.Uğur Diliçıkık, Dr. Burkay Utku Dr. Yiğitcan Karanfil, Dr. Murat Yıldırım, Dr. Melda Pelin Yargıç, Dr. Mehmet Emin Akçer