Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı."— Sunum transkripti:

1 BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı

2 Bölüm TAM ZAMANLIYarı ZamanlıDSÜ İdari TOPLAM Doç.Dr. Yrd. Doç.Dr. Öğr. Gör.Dr. Öğr. Gör. Okt.Doç.Dr.Okt. Prof. Dr. Doç. Dr. Okt. Antrenörlük Eğitimi 1121336118 Beden Eğitimi Öğretmenliği 21412212 Müdürlük 11 Spor Sahası 33 TOPLAM 211353158534 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI AKADEMİK VE İDARİ PERSONELİ

3 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ BİLGİLERİ NoBÖLÜM HAZIRLIK SINIFI I IIIIITOPLAM 1 Antrenörlük Eğitimi Bölümü 241917868 2 Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü 3026261414-70 TOPLAM5445318138

4 Yüksekokulumuzun faaliyetleri Yüksekokulumuz, 400 öğrencinin katılım sağladığı 16 spor branşında faaliyet göstermektedir. Yüksekokulumuz öğretim elemanları ile birlikte üniversitemize 27 spor takımı kurmuştur.

5 Bu takımlar düzenli şekilde antrenmanlar yaparak; Kırgızistan’daki Cumhuriyet ve Üniversiade müsabakalarında üniversitemizi en iyi şeklide temsil etmeye çaba göstermektedir.

6 Takımlarımız ve antrenörler Spor BranşıAntrenör AtletizmDoç.Dr. Vladimir ZBARSKİY Basketbol (bay)Okt. Yuliya NİKULŞİNA Basketbol (bayan)Öğr.Gör. Azamat TİLLABAEV Voleybol (bay)Okt. Samara KAZİYEVA Voleybol (bayan)Okt. Aydar AKMATOV FutbolDoç.Dr. Toktobek İMANALİYEV FutbolOkt. Murat İŞİNER BoksDoç.Dr. Murat KİYİZBAYEV BoksOkt. Mayrambek ALDAYAROV HalterOkt. Bakıt ASANALİYEV Yüzme (bay, bayan)Okt. Roza BİKKİNİNA Judo (bay, bayan)Okt. Abas TINAEV Sambo (bay, bayan)Okt. Abas TINAEV Satranç (bay, bayan)Okt. Baktıgül TİLENBAEVA OrdoOkt. Akim NURSEYİTOV Toguz Korgool (bay, bayan)Okt. Akim NURSEYİTOV Masa Tenisi (bay, bayan)Okt. Kılıçbek KUDUSOV Güreş (Serbest ve Grekoromen)Öğr.Gör. Dr. Uran KALİLOV Kırgız GüreşiOkt. Dayır CAMANKULOV AerobikOkt. Berdalı ROMANKULOV

7 ÖZEL YETENEK SINAVI Yüksekokulumuzun 2010-2011 Eğitim- Öğretim Yılı yıllık planı içinde yer alan Özel yetenek sınavını gerçekleştirilmiştir. Bu sınav planlanırken şu hususlar göz önünde bulundurulmuştur: Yüksekokulumuzun geçtiğimiz senelerde yapılan sınavları ve öğrenci profilini değerlendirmesi sonucunda sınav sistemindeki eksiklikler tespit edilmiştir.

8 İstediğimiz kalite ve çeşitlilikte sporcu alabilmek ve eksiklikleri giderebilmek için sınav sisteminde bazı yenilikler yapılmasına karar verilmiştir. Bu bağlamda Üniversitemizin de ikili anlaşma protokolü imzaladığı Gazi Üniversitesi Özel Yetenek Sınavındaki bazı ölçüm yöntemlerinin kullanılması sınav sistemimizi güçlendirmiştir.

9 13 spor branşında yapılacak branşa özgü sınav sistemiyle, seçkin ve en yetenekli sporcuyu bünyemizde bulundurabilmek için yaptığımız titiz çalışmalarımız sonucunda, 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Temmuz ayının 24 ünde Özel yetenek sınavı gerçekleştirilmiştir.

10 ÖZEL YETENEK SINAVI Yüksekokulumuz, bu sene de geçtiğimiz sene olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti kontenjanıyla Türkiye den; 10 adet Beden Eğitimi Öğretmenliği, 10 adet Antrenörlük Eğitimi bölümüne öğrenci almayı planlamıştır.

11 Yüksekokulumuz ve Gazi üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından Türkiye’de gerçekleştirilen sınavda Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümüne 7, Antrenörlük Eğitimi Bölümüne 1 öğrenci kayıt olmuştur.

12 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuz geçtiğimiz yıl düzenlediği kimsesiz çocuklara hitap eden yaz okulunu hayata geçirmiştir. Bu yıl üniversite personelinin çocuklarını da kapsayabilecek bir proje gerçekleştirilmiştir.

13 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuz yıl içinde düzenlediği tüm turnuvaları ve resmi törenlerde aldığı aktif görevi önümüzdeki yıllarda da almak için hazırdır. Geçmişteki organizasyonlardan edindiğimiz tecrübeler sayesinde 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılında da öğrenci ve tüm personele hitap eden spor organizasyonlarını düzenlecektir.

14 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuz bünyesinde bulunan öğrencilerin sorunları sıkıntıları ile yakından ilgilenmek için öğrencileri ile yüksekokul arasında köprü vazifesi görerek aktif görev yapan danışmanların, önümüzdeki yıl için geçtiğimiz senenin bir adım önünde hareket etme gayesiyle hazırlıklarını yapmaktadırlar. Öğrencilerin bilgilendirme, yönlendirme ve motivasyonlarını sağlamak için düzenlenecek toplantıların gündemleri şimdiden oluşturulmaya başlanmıştır. Ayrıca yüksekokulun bütünlüğünü sağlamayı amaçlayan, yıl başında yapılacak olan hazırlık sınıfları ve eğitime devam eden diğer öğrencilerin kaynaşmasını sağlayacak tanışma partisi bu yıl içinde tekrarlanacak organizasyonlardandır.

15 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuzun yaptığı iç değerlendirmede en ihtiyaç duyduğu eksiklerden birini alana özgü kaynak materyal ve ders kitabı olduğunu belirlemiştir.Üniversitemizin Kütüphanesine alınması için talepte bulunduğumuz kitapların büyük kısmı alınamamıştır. Bu yüzden Yüksekokul Müdürlüğünce federasyonlara, üniversitelere ve yayın evlerine yazılan mektuplarla kitap isteğimiz iletilmiştir,bu sayede yüksekokulumuz içinde küçük bir kütüphane planlanmaktadır. Bunun yanı sıra Yüksekokulumuz Müdürü Doç.Dr. Kanat Canuzakov ve Prof.Dr. Abakir Mamıtov’un ortak hazırladığı eğitim bilimleri konusunda ve öğretim elemanlarımızdan Doç.Dr. Cıpara Abdırahmanova’nın Biyomekanik konusunda hazırladıkları ders kitapçıkları matbaaya verilmek üzere hazır beklemektedir. Öğretim görevlisi Aykut ARUCA’nın Atletizm konusunda ders kitapçığı ve Okutman Cüneyt BALABAN’ın fitnes konusunda öğrenciye kaynak olacak ders kitapçığı hazırlanmaktadır.

16 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuz yıl boyu oluşturdukları takımlarımızla antrenmanlar yapmışlar ve üniversitemizi üniversiade de başarıyla temsil etmişlerdir. Yılın bitmesine rağmen sporcularımız katıldıkları uluslararası ve ulusal turnuvalara katılarak başarılar göstermeye ve üniversitemizin adını duyurmaya devam edecektir. Rektörlüğümüz desteğiyle Yüksekokulumuzun en başarılı 20 sporcu öğrenciye yıl boyu yemek kartı verilmektedir.

17 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI Yüksekokulumuzun kendi bünyesine katmak istediği sporcu öğrenciler dışında Üniversitemizin diğer bölümlerinde okumak isteyen spor altyapısı olan öğrenciler için bir planlama yapılmaktadır. Her yıl Üniversitemizin fakültelerine, yüksekokullarına öğrenciler alınırken spor hazırlığı iyi olan, yetenekli olan 1-2 öğrencinin alınması için kontenjan açılması için hazırlık ve planlama yapılmaktadır.

18 2011-2012 ÖĞRETİM YILI PLANLAMALARI 2011-2012 eğitim-öğretim yılında kapalı spor kompleksimiz bittiği takdirde KC Eğitim Bakanlığı ve Devlet Beden Eğitimi ve Spor Bürosu ile birlikte Kırgızistan ve Türkiye'nin Orta öğretim okullarındaki Beden Eğitimi ve Spor okutmanları I.Kongresini düzenlemeyi planlamaktayız. İki ülkenin beden eğitimi dersinin Öğretim yöntemlerini ve özelliklerini analiz etmek ve öğretmenlere yöntemler konusunda rehberlik etmeyi bu sayede eğitim kalitesini yükseltmeyi amaçlamaktayız.


"BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU AKADEMİK GENEL KURUL 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları