9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KİŞİSEL VE KURUMSAL GELİŞİM OLARAK
Advertisements

Zinde İSG Etiği DRUZ.
Geçmişten günümüze “BİRLİK GRUBU”. Cemiyetten Birlik Grubu’na Ülkemizde bilimsel diş hekimliğinin, ilk fakültemizin kuruluşuyla (1908) başlamasından kısa.
Kamu Yönetimi Etiği Personel Genel Müdürlüğü Ahmet DÜZGÜN
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
REHBERLİK SERVİSİ PANOSU
KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ KALİTE VE GÜVENCE POLİTİKA BELGEMİZ İÇİNDEKİLER MİSYONUMUZ 2 VİZYONUMUZ 2 TEMEL DEĞERLERİMİZ 2  Dürüstlük 2  Tarafsızlık,
AİLE HEKİMLİĞİNDE SAĞLIK OKURYAZARLIĞI
DEĞERLER EĞİTİMİ Prof. Dr. Emin Karip Milli Eğitim Bakanlığı
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Ankara, 25 Mart 2011 Mehmet KAYA Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreteri HSYK’ nın Anayasal Değişiklik Doğrultusunda Yeniden Yapılandırılması.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRETİM YAKLAŞIMI. İşbirliğine dayalı öğrenme; öğrencilerin sınıf ortamında küçük karma guruplar oluşturarak (cinsiyet, başarı durumu,
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Hekim Hekim İlişkisi Sağlığın Temel İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nde bir hak olduğunu vurgulayarak sözlerime başlamak istiyorum. Her meslek grubu.
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
REHBERLİK.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ İİBF TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ DERS NOTLARI
MESLEK YAŞAMI VE ETİK Kazanım: İş ve meslek yaşamında etik değerlerin önemini fark eder. 12. Sınıf 110 nolu kazanım etkinliği.
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
Ünite Portfolyo Sunumu
Yrd.Doç.Dr. Mehmet KARATAŞ Tıp Tarihi ve Etik AD
MEHMET TAŞ KIRIKKALE MEM SPE. İlkeler-Değerler Vizyon Yol gösterici olarak çalışanları; kurumun düzeni, güvenliği ve gelişimine uygun davranışlara teşvik.
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ
Başkalarına karşı saygılı ve incelikle davranma, incelik, naziklik
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
OKUL REHBERLİK SERVİSİ
9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
1 ARAŞTIRMALARDA ETİK. 2 Tıbbi etik,sağlık ortamında ilişkiler içinde olan tüm tarafların doğru davranış ve ilişki içinde olmasını sağlayan moral değerler.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
Bülent Ecevit Üniversitesi
TAKIM RUHU ve EKİP ÇALIŞMASI
ÖNCE HUZUR Gelecek Elimizde.... VİZYON İÇİN SLOGANIMIZ: GELECEK ELİMİZDE... HAYAT İÇİN SLOGANIMIZ: MANAS ÜNİVERSİTESİ. HUZUR İKLİMİ. Önce Huzur.
DEĞERLER ŞEHRİ KASTAMONU
Bölüm 10 Takımlar.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
ETİK SÖZLEŞME.
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
PATNOS RAM 1 AİLE EĞİTİM SUNUSU 4. 2PATNOS RAM EĞİTİM BAŞARISINI YÜKSELTMEDE, SAĞLIKLI VE MUTLU İNSANLAR YETİŞTİRMEDE “AİLENİNİN ROLÜ”
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
İş Sözleşmesinden Doğan Borçlar
KAMU GÖREVLİLERİNİN UYMALARI GEREKEN ETİK DAVRANIŞ İLKELERİ.
Hoş Geldiniz Hoş Geldiniz Sunum: Abdurrahman ÇIĞRIK İZMİR.
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 04 Kasım 2015 KAMU’DA ETİK KÜLTÜRÜ.
İŞLETMELERDE İLETİŞİM
İŞ VE İŞLETME AHLAKI.
Vergi Denetiminde Şüphecilik ve Mesleki Yargı
20. KÖKENKÖKEN “Etik” terimi Yunanca ethos "töre" sözcüğünden türemiştir. Ancak tarihi süreç içerisinde töre sözcüğünden farklı anlamda kullanılmaya.
ETİKETİK «Neyin doğru ya da yanlış olduğunu ortaya koyan davranışsal kurallar topluluğu ya da ilkeler topluluğudur.» «Herhangi bir eylemin kabul edilebilir.
Serbest Muhasebeciler, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ve Yeminli Mali Müşavirlerin Mesleki Faaliyetlerinde Uyacakları Etik İlkeler Hakkında.
Sağlık Meslek Etiği İlkeleri
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
Davranış Bilimlerine Giriş
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
MESLEK ETİK İLKELERİ.
 İçten olma durumu, içtenlik.  Biriyle senlibenli, içlidışlı olma durumu.
İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
Doç. Dr. Murat Kurt Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü
Örgütlerde Kendimizi Anlamak
Test 1.
Bilimsel Araştırma Etiği
KURUM KÜLTÜRÜ VE İKLİMİ
GRUP İLETİŞİMİ.
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
Etik TANIMI ETİK, KİŞİNİN DAVRANIŞLARINI TEMEL ALAN AHLAK İLKELERİNİN TÜMÜDÜR. ETİK, İNSANLARA İŞLERİN NASIL YAPILMASI GEREKTİĞİNİ BELERLEMEDE YARDIMCI.
Sunum transkripti:

9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi 5.Ünite Ekip Çalışması MESLEKLER ARASI İŞBİRLİĞİ ( 21-25 / 04 / 2014 )

Tarihteki ilk sağlık mesleği hekimliktir Tarihteki ilk sağlık mesleği hekimliktir. Günümüzdeki anlamda hekimler arasındaki ilişkilere değinen ilk metinler Hipokratla başlar.Ve Hipokrat Andında belirtilir. Bu andda yazılanlar hekimlikten doğan diğer meslekler için de geçerli olmuştur. Tüm sağlık meslekleri ve ekip üyeleri için geçerli bir takım ilkeler kümesi haline gelmiştir.

İnsanlar arası ilişkilerin temel ilkeleri : Tüm ekip üyelerinin ilişkileri ETİK değerler içinde olmalıdır.Etik ilkeler, insanlar arasındaki her türlü ilişkinin temel kaynağı olduğu gibi, sağlık çalışanlarının kendi aralarında olan ilişkilerin de temelidir. Ayrıca; ..içtenlik, ..tutarlılık, …hoşgörü ilkelerine de uyulmalıdır.

Disiplin : Ekip halinde çalışmak, belli kurallara ve ilkelere uymayı zorunlu kılar. Bu nedenle de ekip üyelerinin, hizmetin ve ekip olmanın gerektirdiği disipline uyması gerekir. Tersi durumda, ekip içi uyum bozulur, ekipte çatışmalar çıkar.

Güven : Başarı için ekip üyelerinin her anlamda birbirine güvenmesi gerekir.Her şeyden önce, ekip üyeleri birbirinin bilgi ve becerisine güvenmelidir. Bu güvenin oluşması, ekip üyelerinin kendini iyi yetiştirmiş olmasına bağlıdır. Birbirlerinin bilgi ve becerisine güvenmeyen ekiplerde işler aksar,uyum bozulur, verimlilik düşer.

..Ekip üyeleri, birbirinin dürüstlüğüne, kurum ve mesleğin onuruna gölge düşürmeyeceğine güvenmek ve inanmak zorundadır. ..Ekip üyeleri yalnızca ekip içinde kalması gereken konuları, ekip dışına taşımamalı, ekibin sırrı sayılabilecek konuları dışarıya taşıyarak iş arkadaşlarının güvenini sarsmamalı ile olur.

Mesleğe saygı ve bağlılık : Kişinin mesleğini sevmesi, onun değerlerini koruması ve meslek ilkelerine uyması gerekir. Bu mesleğe ve meslektaşlara karşı sorumluluktur.Herhengi bir sağlık çalışanının toplumdaki görüntüsü ve ona toplum tarafından verilen değer, o meslek grubuna mal edilir. Bu nedenle, sağlık çalışanlarının davranışlarına dikkat etmesi sadece bireysel değil, o meslek grubuna sorumluluğudur.

Dayanışma : Ekip üyeleri birbiri ile dayanışma içinde olup, her konuda birbirlerine yardımcı olmalıdır. Hipokrat Yemininde belirtildiği gibi, birbirini kardeş bilmeli ve hem iş hem özel yaşamlarında birbirlerinin yardımına koşmalıdır.

Kılık-Kıyafet : Kıyafet kurallarına uymak, yasal düzenlemeden kaynaklanır. İşin özelliğine uygun kıyafet giyilir. Kıyafet yönetmeliğine uygun giyinmeyen ekip üyeleri ekibin uyumunu bozar, verim düşmesine neden olur.

Nezaket : Ekip üyeleri birbirine karşı nazik olmalı, birbirlerine kullandıkları hitap sözcükleri özenle seçilmelidir. Birbirlerini dinlemeyi, eleştirileri olgunlukla karşılamayı bilmelidir. Samimiyetin, laubalilik ve gayri ciddilik olmadığı unutulmamalıdır.

HAZIRLAYAN HARİKA ATA