Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi"— Sunum transkripti:

1 9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi
5.Ünite Ekip Çalışması SAĞLIK EKİBİ ÜYELERİ ( / 05 / 2014 )

2 SAĞLIK EKİBİ ÜYELERİ Ekip; bir amaca ulaşmak için aktiviteleri birbirini etkileyen ve birbirine bağımlı olan iki veya daha fazla kişiden oluşan bir çalışma grubudur. Ekipte “ben” kavramı yerine “biz” kavramının gelişmiş olması ve mesleki olarak “olgunlaşmış” bireylerin aynı amaca yönelmeleri, etkin ekip çalışmasının temelini oluşturur.

3 Sağlık Ekibi Üyeleri  Doktor  Eczacı  Diş Hekimi  Hemşire  Ebe  Fizyoterapist Diyetisyen

4  Psikolog  Anestezi teknisyeni  Laboratuar teknisyeni  Acil Tıp teknisyeni  Radyoloji teknisyeni  Çevre Sağlığı teknisyeni  Tıbbi sekreter  Diş teknisyeni  Ortopedi teknisyeni

5 Ayrıca ; Sağlık mesleğine mensup olmayan ancak yürütülen hizmetin bir gereği olarak bulunması gereken meslek mensupları vardır. ..teknisyen, ..temizlik personeli, ..hasta danışmanları vb.

6 Ekipte bulunacak üyeleri, işin yeri ve niteliği belirler
Ekipte bulunacak üyeleri, işin yeri ve niteliği belirler. Örn; işyeri bir ameliyathane ve yapılan iş ameliyat ise ekipte bulunan üyeler de ilgili dal cerrahlarından, anestezistlerden, hemşirelerden ve teknisyenlerden oluşan bir ekip söz konusudur.

7 Ekipteki kişi sayısı yada ekibin büyüklüğünü de işin yeri ve niteliği belirler. Üye sayısının azlığı yada çokluğu ,yürütülen işin niteliğine bağlıdır. Sağlık hizmetlerinde en çok rastlanan ekip büyüklüğü 5-12 kişi arasıdır. ..Ekip büyüdükçe, iletişim zorlaşır ve ekibin etkinliği azalır. Bu nedenle,sağlık hizmetlerinde büyük ekip tercih edilmez.

8

9 HAZIRLAYAN HARİKA ATA


"9.Sınıf Tıbbi Etik ve Meslek Tarihi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları