Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve 25088 sayılı Resmi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yrd. Doç. Dr. İsmail SEZER ÖYP KURUM KOORDİNATÖRÜ
Advertisements

İŞ SOHBETİ: DÜNYA VE TÜRKİYE’DEKİ SON EKONOMİK GELİŞMELERE BAKIŞ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI İş Dünyası Vakfı, İstanbul 30 Ocak 2009 T.C. MALİYE.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
T.C. DEREBUCAK KAYMAKAMLIĞI İlçe Özel İdare Müdürlüğü 2010 YILI FAALİYET RAPORU.
ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNE SAĞLANAN DESTEK UNSURLARI
Gazete İlanları ve Okul Kütüphaneciliği
Amaç Yeni yetişen nesillerde vergi bilincini oluşturmak ve belge alma alışkanlığını kazandırmak amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığımızca "Ülkemi Seviyorum.
Öğrencilerin devamsızlıkları ile ilgili işlemlerde, 08/12/2004 tarihli ve sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim.
DOLAYSIZ VERGİLER VAKIFLARIN VERGİLENDİRİLMESİ
2014 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
Millî Eğitim Bakanlığı İlköğretim ve Orta Öğretim
E-Fatura Nedir? Önceden tanımlanmış kullanıcıların UBL-TR standardında ve elektronik belge olarak düzenledikleri faturaları, belirlenen veri aktarım protokolü.
VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI Yeni Girişimci Desteği
Personel İhtiyacının Belirlenmesi ve Planlanması
OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ & OKUL-AİLE BİRLİĞİ.
BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
UZAKTAN ÖĞRETMEN EĞİTİMİ SEMİNERİ
KAMU KURUM VE KURULUŞLARI
KISMİ İSTİSNALAR Kültür ve eğitim amaçlı istisnalar (17/1) - İlim, fen, güzel sanatlar, tarımsal amaçlı teslimler (a) - Tiyatro, konser salonu, kütüphane.
İKİLİ ANLAŞMALAR (BİLATERAL AGREEMENT).  Erasmus İkili Anlaşması (Bilateral Agreement); İki yüksek öğrenim kurumunun Erasmus programı kapsamında yapmayı.
ÇED İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
olarak tanımlanmıştır.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü
KDV MUAFİYETİ. Çağdaş bir eğitim yalnızca... “Diğerlerine” mi ait ?
 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ  Mart ayında düzenlenen dış denetim sonucu Müdürlüğümüz çalışmalarının ISO Kalite Standartlarına uygunluğu bir kez daha.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
MONOGRAFİ 5:Getiri Ltd. Şir.’nin Haziran 2005 ’de aşağıdaki ticari işlemleri yapmıştır. Bu ticari işlemlerin günlük ve büyük defter kayıtlarını yapınız
E-OKUL ÜZERİNDEN GÜNCELLENMESİ GEREKEN VERİ EKRANLARI
İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
Ödeme Talep Formu hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususlar
Brifing Dosyası Üstay İlkokulu.
OKUL AİLE BİRLİĞİ GÖREV VE YETKİLERİ
TC İZMİR VALİLİĞİ Cumhuriyet İlkokulu BRİFİNG DOSYASI
Nedir?. Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi.
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI. 1 - Öğretim Şekli 2- Tahsis Durumu 3- Bina Durumu 4- Lojman Durumu 5- Bina Kullanımı (Özellikle derslik sayıları) E-OKUL MODÜLÜNE.
Günümüzde Hüseyin Gürkan Lisesi adı verilen Arhavi Lisesi, 1967 yılında ”Arhavi Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği”nin öncülüğünde Arhavi halkı tarafından.
Yıllar Disiplin kurulu toplanma sayısı Disiplin cezası alan öğrenci sayısı KınamaUzaklaştırma DİSİPLİN CEZASI.
İSTANBUL VELİ EĞİTİM PROJESİ
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ERZURUM VALİLİĞİ
ABDULKADİR KONUKOĞLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ. OKULUN TARİHÇESİ Abdulkadir Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Eğitim Öğretim yılında Şehitkamil.
Ar-Ge FAALİYETLERİNE İLİŞKİN VERGİSEL TEŞVİKLER
OKUL VE KURUMLARDA DEVİR TESLİM İŞLEMİ
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ
MEBBİS Veri Girişi BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
İl Millî Eğitim Müdürlüğü
EĞİTİM–ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİ.
MODELÖĞRENCİÖĞRETMENTOPLAM VESTEL E-TAB E-TAB
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
EĞİTİM VE ÖĞRETİM DESTEĞİ
KASIM 2015 / İSTANBUL 1/21 İÇ DENETİM BİRİMİ BAŞKANLIĞI.
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Kurullar, Meslekî Çalışmalar ve Komisyonlar
Okul MüdürüARAS ŞAHİN Telefonu Adresi Ketençayır Mahallesi Yatılı Bölge Ortaokulu Ek bina no:15 Web adresigurunimamhatiportaokulu.meb.k12.tr.
ŞERAFETTİN AYDEMİR KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI STRATEJİ GELİŞTİRME BAŞKANLIĞI ŞUBE MÜDÜRÜ TEL
Brifing Dosyası Öğretim Yılı. PERSONEL BİLGİLERİ YÖNETİM OKUL MÜDÜRÜ Avni ŞENGÜL (Hizmet yılı : 14 ) MÜDÜR YARDIMCISI Nurullah YEŞİLMEN (Hizmet.
T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MÜRÜVVET FAİK UĞUZ İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ
YENİ TEŞVİK SİSTEMİ (BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMASI)
TEKLİF KABULÜ SIRA NO: 383/2015
(TEKLİF KABULÜ SIRA NO:153/2017)
Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı
Bilgilendirme Toplantısı
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ REHBERLİK ve ARAŞTIRMA MERKEZİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİ 2019 YILI PRATİK BİLGİLER
Sunum transkripti:

Nedir?

Eğitime %100 Destek Projesi 193 Sayılı Gelir ve 5422 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanunlarında değişiklik yapan 24/04/2003 tarih ve sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 4842 sayılı kanun ve Maliye Bakanlığı 21 nolu Gelir Vergisi Sirkülerine göre

Eğitime %100 Destek Projesi “Eğitim kurumlarının inşaası ve mevcut tesislerin faaliyetlerini devam ettirebilmeleri için yapılan her türlü nakdi veya ayni bağış ve yardımların Tamamının kurum kazancının tespitinde hasılattan gider olarak indirilmesi” imkanından yararlanarak bağışların arttırılması için çalışan bir projedir.

Neden ? Çünkü ülkemizde okullaşma oranı istenilen seviyede değil, bugün hala temel eğitimde bile %100 okullaşabilmiş değiliz. 1 2 İç göç: Kırsalda okul binaları boş dururken, kent merkezlerinde kalabalık sınıflarda ikili eğitim- öğretim yapıyoruz Neden böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyduk, niye eğitim için kampanyalar yapıp yürütmek istiyoruz?

Neden ? Sınıf mevcutlarını, sınıfların kalitesini dünya standartlarına ulaştırmak zorundayız. 3 4 Bunun için de yeni binalara ihtiyaç var. Eğitimin kalitesini binalar ile arttıramayız ama eğitim binaları eğitim için asgari gerekliliktir.

Kapsam tüm kademelerdeki her eğitim kurumu kampanya kapsamındadır. ilk Eğitime %100 Destek Projesi nerelerde uygulanır? orta yüksek

Farkımız Bağış doğrudan eğitim kurumuna yapılır 1 Okul, ek bina, salon, atölye, laboratuvar, kütüphane gibi her tür bağışa 2 Hayırseverler bağışlarının nasıl kullanıldığını gözlemleyebilir. Eğitime %100 Destek Projesinin farkı nedir? 3 4 Gelir ya da kurumlar vergisine tabii iseler bağışın miktarı kadar indirim elde ederler adlarını vermeleri çok daha kolaydır. Bürokrasi yoktur. Her ilin koordinatörü her tür iş ve işlem için tam yetkilidirler. 5

Eğitime %100 Destek Nasıl Çalışır ? Koordinatörlük bir bağış havuzu yönetmez ! Her İl Her İlçe Her Okul

Bu kapsamda;  İl koordinatörleri Bütün ilçe koordinatörlerini  İl ve İlçe koordinatörleri Bütün okul müdürlerini  Okul müdürleri Bütün öğretmenlerini  Okullar velileri ve paydaşlarını

Kendi Hayırseverine Ulaşır ikna eder yönlendirir destek alır Yeniden başlangıca döner

Ne yaptırabilirsiniz? Okul YurtLaboratuvar Atölye Ek bina Spor Salonu Diğer ek binalar

Eğitime %100 Destek Nasıl Verilir ? Eğer bir okul, yurt veya herhangi tür bir ek bina yaptırmak istiyorsa Proje il Koordinatörü ile İletişime geçin Yalnızca hazırladığı protokolü imzalayın 1 2

Eğitime %100 Destek Nasıl Verilir ? Eğer mevcut bir okula yardım yapmak istiyorsa Okul müdürü ile İletişime geçin protokol imzalayın 1 2 Donanım Onarım İhtiyaç olan hizmet ya da malı satın alın 3 Protokol ve faturanızı vergi dairesine verin 4

YENİ BİR UYGULAMA ! Eğitimi “çağdaşlaştırıyor” Donanım bağışını “ucuzlatıyor”

Sayılı Uygulamayı başlattı. Resmi Gazete'de yayımlanarak

Bilgisayar Çevre Donanımı KDV’den muaftır. Yazılım (Program) Servisi Eğitimi

Hedef Kitlemiz Bilgisayar satanlar Bilgisayar servisleri Yazılım üretenler Yazılım satanlar

Süreç Nasıl İşleyecektir ? KDV Muafiyetinden Yararlanmak İsteyen bağışçı İl veya İlçe Koordinatörü ile İletişime geçer İl veya ilçe Koordinatörü Bağışın Teknik Şartnameye Uygunluğunu inceler 1 2

Koordinatör İstisna Belgesi İstisna Belgesini 2 Kopya Düzenler Bağışın teknik özellikleri ve adedini listeleyen bir yazı da eklenir 3 4

Satıcı Fatura “... İlçe/il koordinatörlüğünün düzenlediği...tarih...sayılı belge uyarınca KDV uygulanmamıştır” İbaresi not düşecek Bağışçı istisna belgesi ve listeden olaşan koordinatörlük belgelerini de saklayacaktır. 5 6

Koordinatörler ! Dikkat İşlem Sırasına Uyunuz !*

* Eğer sıralamaya uyulmazsa ! Dikkat KDV İndirimi Yapılamaz

ADANA EĞİTİME % 100 DESTEK PROJESİ KAPSAMINDA ADANA İLİNDE YAPILAN HAYIRSEVER YATIRIMLARI BİNA (Okul ve ek) 69 DERSLİK 1001 DERSLİKDIŞI EK BİNA 5 METEM (Mesleki Teknik Eğitim Merkezi) 1 ARSA (m²) ONARIM DONANIM 73

İRTİBAT TELEFONU EĞİTİME % 100 DESTEK PROJESİ İL PROJE KOORDİNATÖRÜ İL MİLLİ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRÜ RECAİ ARDIÇ TEL: DAHİLİ-1313