SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Avrupa Birliği.
Advertisements

I.DÜNYA SAVAŞI.
Tarihte hiçbir zaman mutlak gerçek yoktur...
TARİHİ GELİŞİMİ İLE AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN ÇIKMAZI
KÜRESEL VE BÖLGESEL ÖRGÜTLER
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
T.C ATATÜRK DÖNEMİ DIŞ POLİTİKASI
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞ POLİTİKASI
MİLLİ DIŞ POLİTİKA Atatürk dönemindeki dış politikamızın temel esasları;milli gücümüze dayanmak ve bağımsızlığımızı korumak olmuştur. Milli egemenliğimize.
DOĞU CEPHESİ Asırlarca Anadolu’da kurulan Türk Devletleri’nin egemenliği altında, ulusal kültürlerini özgürce yaşayan Osmanlı Devleti’nde “Milleti Sadıka”
Birinci Dünya Savaşı / Kavram Haritası
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). Genel Nedenler:  Milliyetçilik akımı  Silahlanma  Sanayi inkılabı sonucunda doğan hammadde ve pazar arayışı,  sömürgecilik.
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
SOĞUK SAVAŞ Devam.
ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
Birinci Dünya Savaşı.
Milletler Arası Kuruluşlar ve Türkiye
ÖZET II.DÜNYA SAVAŞI.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI ( ) Yılları Arasında Türk Dış Politikası   İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünya tam anlamıyla.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ SONRASINDA TÜRK DIŞ POLİTİKASI
II.DÜNYA SAVAŞI VE SONRASINI ETKİLEYEN KONFERANSLAR VE GELİŞMELER
ÜLkeLer Arası KöprüLer
1.DÜNYA SAVAŞI.
SAVAŞTA VE BARIŞTA TÜRK ORDUSU
İSRAİL MASONU BU SLAYT GÖSTERİSİNDE İSRAİL MASONU İLE İLGİLİ BİLGİLER YER ALMAKTADIR. BU BİLGİLER GERCEK BİR NİTELİK TAŞIMAMAKLA BİRLİKTE BİR İNTİKAM SAVAŞIDIR.
Türkiye'nin Jeopolitik Konumu
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük II. DÜNYA SAVAŞI SONRASI DÜNYA
KAZANIMLAR 3. Türkiye’nin dünya üzerindeki konumunun öneminden yola çıkarak İkinci Dünya Savaşı sonrası değişen ülkeler arası ilişkileri değerlendirir.
BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞI’DA OSMANLI DEVLETİ OSMANLIOSMANLI DEVLETİ,ÇANAKKALE DEVLETİ,ÇANAKKALE SAVAŞI sonrasında ALMANYA ‘nın teklifi üzerine BİRİNCİ DÜNYA.
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
NATO Kuruluşundan Bugüne Stratejik Konsept Evreleri.
AMBARGO Gerekçeleri ve Neticeleri.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KÖRFEZ SAVAŞLARI ve DOĞAL KAYNAKLARIMIZ
sandıklı imam hatip lisesi
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
20. YÜZYIL BAŞLARINDA OSMANLI DEVLETİ.
SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR
1. Dünya savaşI.
1.DÜNYA SAVAŞI’NDA OSMANLI DEVLETİ HANGİ CEPHEDE?
ATATÜRK’Ü ETKİLEYEN OLAYLAR
4. ÜNİTE: YUMUŞAMA DÖNEMİ VE SONRASI
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM UZAK DOĞU ÇATIŞMALARI ( ) Avrupa’da NATO’nun ve dolayısı ile Doğu ve Batı blokları arasında dengenin kurulması üzerine, bu iki blok.
I.DÜNYA SAVAŞI ( ). SAVAŞTA BLOKLAR: İtilaf Devletleri :(Savaş başlamadan önce) İngiltere, Fransa, Rusya, İttifak Devletleri :(Savaş başlamadan.
TRABLUSGARB SAVAŞI 1871 Yılında SİYASİ BİRLİĞİ ’ni tamamlayan İTALYA, sanayinin ihtiyaç duyduğu HAMMADDE İHTİYACI ’nı karşılamak amacıyla SÖMÜRGECİLİK.
Canakkale savaslari Yaprak yurdakul. Yirminci yüzyılın başlarında Avrupa sınırlarından taşıyordu. Ekonomik rekabet, sömürgecilik ve milliyetçilik akımları.
II. Dünya Savaşı.
SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİ.
SOĞUK SAVAŞ.
Türkiye Birleşmiş Milletler Boğazlar Konuları görüşülmüştür.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
II. DÜNYA SAVAŞI ve İSMET İNÖNÜ (MİLLİ ŞEF) DÖNEMİ TÜRKİYE
ÜNİTE-3 Soğuk Savaş Dönemi ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ
Coğrafya Performans Ödevi
AVRUPA ‘ NIN SÖMÜRGECİLİK FAALİYETLERİ
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
Savaşın Nedenleri 1870 yılında siyasi birliğini kuran İtalya'nın sömürge yarışında geri kalması Sanayileşmesini tamamlayan İtalya'nın ham madde ve Pazar.
II. DÜNYA SAVAŞINDA GÜNEY AFRİKA CEPHESİ.  10 Haziran 1940’ta savaşa giren İtalya’nın ilk amacı,güçlü bir donanmaya sahip İngiltere’nin Akdeniz’deki.
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
1. DÜNYA SAVAŞI VE SONUÇLARI
AETR KONVANSİYONU
Türkiye'nin Uluslar Arası Örgütlerle İlişkisi
II. Dünya Savaşı büyük bir yıkıma sebep oldu. 80 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği bu savaş dünya genelinde ekonomik krizlere, ülke sınırlarının.
I.Dünya Savaşı Öncesi Gelişmeler
1914 I. DÜNYA SAVAŞI 1918.
Sunum transkripti:

SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞ ÖNCESİ BLOKLAŞMALAR MÜTTEFİK DEVLETLERİ ABD İNGİLTERE FRANSA RUSYA Sömürge Yarışı İTALYA ALMANYA JAPONYA MİHVER DEVLETLERİ

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI NEDENLERİ; 1-Almanya ile İtalya’nın saldırgan bir tutum içersine girmesi 2-İtalya’nın,Birinci Dünya Savaşı sonrasın-da,savaşı kazandığı halde umduğunu bulama-ması 3-Japonya’nın sömürgecilik faaliyetlerine girişmesi

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI AÇIKLAMA Türkiye,İkinci Dünya Savaşı’nda tarafsızlığını korumaya çalışmıştır.Tedbir olarak,40 yaşına kadar olan tüm erkekler askere alınmıştır.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞIN BAŞLAMASI VE GELİŞİMİ İkinci Dünya Savaşı,Almanya’nın Polonya’ya saldırmasıyla başlamıştır. Aslında savaş, küçük bir bölgede cereyan ederken,Japonya-nın Perl Harbour’a saldırması üzerine A.B.D.’ de savaşa girmiş ve savaş bir an da,Dünya Savaşı’na dönüşmüştür.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SAVAŞIN SON BULMASI İkinci Dünya Savaşı,Japonya’ya A.B.D. tara-fından Atom Bombası ile son bulmuştur

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda 1-Almanya,İtalya ve Japonya,ellerinde bulundur-dukları sömürgeleri kaybettiler. 2-Almanya,Doğu ve Batı Almanya olmak üzere ikiye ayrıldı. 3-İtalya,Üşi Antlaşması ile yerleştiği Trablusgarb Bölgesi’nden çekildi ve buralarda Libya Devleti kuruldu. 4-Dünya Barışı’nın sağlanması adına,hemen savaş sonrasında 1945 yılında Birleşmiş Milletler kuruldu.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda 5-Filistin Toprakları’nın bulunduğu bölgede,1948 yılında İsrail Devleti kuruldu 6-İngiltere’nin elinde bulunan,sömürgeler,(Mısır ve Hindistan) yapılan anlaşma gereğince bağımsızlık-larına kavuştular. 7-Savaş sonrasında,Avrupalı Devletler,Rusya Tehli kesine karşın güvenliklerini sağlamak amacıyla 1949 yılında NATO (Kuzey Atlantik Savunma Paktı) kuruldu.

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI SONUCU ‘nda 8-Rusya,kendisine karşılık olarak kurulan NATO’-ya karşı,kendisi de VARŞOVA PAKTI’nı kurmuş-tur. 9-Yine savaş sonrasında,1947 yılında OECD (Avrupa Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı ve 1949 yılında da Avrupa Konseyi kuruldu.