Geçmişten Günümüze Bilgisayar

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgisayar İşletmenliği
Advertisements

B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYAN HÜLYA AYTEK İ N GÜNDÜZ-A 2.SINIF.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
Prof. Dr. Eşref ADALI Yrd. Doç. Dr. Şule Gündüz Öğüdücü Sürüm-A
Microsoft Office Word 2010 Bireysel Öğretim Sunumu
BİLGİSAYARIN SERÜVENİ
BİLGİSAYAR VE SAĞLIK.
Teknoloji, Bilgi ve Bilgisayarın Tarihi
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ 1.Hafta – 2.Hafta
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgisayarın blok diyagramı
Abaküs II. Dünya Savaşı sürecinde, ordunun daha hızlı bilgisayarlara gereksinim duyması, bilgisayar tarihinde bir devrim yaratan ENIAC'
Bilgisayarın Temel Kavramları ve Temel Donanım
İlk Hesaplayıcılar Abaküs Logaritma Kayan Cetvel.
PROGRAMLAMAYA GİRİŞ I Okt.Sibel KAPLAN.
BİLGİSAYAR NEDİR?.
Dünden bugüne bİlgİsayar
Prof. Dr. E ş ref ADALI Yrd. Doç. Dr. Ş ule Gündüz Ö ğ üdücü 1.
BİLGİ TEKNOLOJİSİNİN TEMEL KAVRAMLARI
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ VE GELECEĞİ
PROGRAM GELİŞTİRME 1.HAFTA.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
BİLGİSAYARA GİRİŞ Tarİhçe.
Dersin Kapsamı Bilgisayar Nedir, Ne Yapar?
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
Çeviride Bilgi Teknolojileri Arş. Gör. Sinem Canım
Bilgisayar Kullanabiliyorum Hazırlayan:Dilara Gür Bilgisayar ve biz.....
2.Gün MATEMATİK 1.KİTAP ÇARPMA - BÖLME ANTRENMANLARLA
3.Gün MATEMATİK 1.KİTAP ÇARPMA - BÖLME ANTRENMANLARLA
GERÇEKLEŞEN DÜŞLER Buluş: Bir şeyin ilk kez ortaya koyulması, icat edilmesidir. Mucit: Yeni bir buluş ortaya koyan, icat eden kimsedir.
Bilgisayarın Gelişimi
ÖNEMLİ GELİŞMELERLE KISA BİLGİSAYAR
Abdulkadir KARADENİZ Bilgisayar Nedir? Bilgisayarın Tarihçesi Bilgisayarların Sınıflandırılması Abdulkadir KARADENİZ
Temel Bilgi Teknolojileri
İŞLETİM SİSTEMİ.
GİRİŞ BİRİMLERİ Giriş Birimleri: Bilgisayara bilgi girişi yapmak için kullanılan donanımlardır. Örnek1 – Bilgisayara yazıları hangi donanım elemanı ile.
İCATLAR VE MUCİTLER NEHİR KARAHAN.
BİLGİSAYAR Kendisine verilen bilgiler üzerinde aritmetiksel, mantıksal ve karşılaştırma işlemleri yaparak sonuçları çıktı birimlerine gönderen elektronik.
Bilgisayarın Tarihçesi Bilgisayarların Geçirdiği Evreler
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ
GEÇMİŞTEN BUGÜNE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ
ÇEVREMİZDEKİ TEKNOLOJİK ALETLER İYİ Kİ VAR !
Bilgisayar Nedir? Aritmetiksel ve mantıksal işlemler yapabilen ve yaptığı işlemlerin sonucunu saklayabilen ve istenildiğinde geri getiren elektronik bir.
Bilgisayar Donanımı Dersi
Bilgisayarın Tarihçesi ve Geleceği Hatice KOCATEPE Gülçin BALCI.
ARDA KIRTASİYE. İ nsano ğ lunun ilk hesap makinesi abaküsdür ve abaküse benzeyen ilk araçlar bundan 3,000 sene önce kullanılmı ş tır. Otomatik hareketlerden.
Programlama Temellerİ
beceri DÖRT İŞLEM by aziz yıldırım.
Buharla Çalışan Su Pompaları
BİLGİSAYAR NEDİR?. mantıksal ve aritmetiksel işlemler işlemlerin sonucunu saklama saklanan bilgilere ulaşılma.
Bilgisayar - I Eylül 2013 BY MC Dönem Konuları  Temel Bilgiler  İşletim Sistemi  Kelime İşlemci  Hesap, Tablo ve Grafik  İnternet  Sunu Hazırlama.
BTP 106 Bilgisayar Donanımı 1. Grup ( )
BİLGİSAYAR NEDİR?.
SANAYİ İNKILABI 18. yüzyılda ilk olarak İngiltere'de başlayan, daha sonra diğer Avrupa ülkelerine yayılan, etkileri bakımından tüm dünyayı sarsan önemli.
Bilgi ve İletişim Teknolojileri
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
BİLGİSAYAR.
MİKROİŞLEMCİLER VE MİKROBİLGİSAYARLAR
Kazanım 1. Buluşlarla teknolojik gelişmeleri ilişkilendirir.
Donanım Gelişimi. Donanım Gelişimi Donanım Gelişimi Bilgisayar kavramının tarihçesi, insanoğlunun hesap yapmak amacıyla icat ettiği makinelerle başlamaktadır.
BİLGİSAYAR`IN İCADI BATUHAN 7/B NO:80 YAFAY. BİLGİSAYARIN İCADI Bilgisayar, kendisine verdiğimiz bilgileri istediğimizde saklayabilen, istediğimizde geri.
B İ LG İ S İ RAYIN İ CADI VE TAR İ HSEL GEL İŞİ M İ TEKNOLOJ İ VE TASARIM HAZIRLAYANLAR MEN Ş URE DÜZGÜN S İ MGE ALP EL İ F NUR TURAN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ. Hesaplamaya yardımcı cihazlar tarih boyunca insanların yardımcısı olmuştur. Ticaretin gelişmesiyle ve satışların büyük miktarlara.
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BULUT PEKESEN ARALIK, 2007.
BİLGİSAYAR’IN TARİHÇESİ-GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE İnsanoğlu, beyin ve kas kuvvetini kullanarak sürekli yaptığı ve sonuçlanması uzun süre alan işleri kolaylaştırmak.
Sunum transkripti:

Geçmişten Günümüze Bilgisayar

Bilgisayarla İlgili Bilgi edinelim: Bilgisayarın atası olarak kabul edilen icat, abaküstür. Abaküs, Çinliler tarafından 1800’lü yıllarda bulundu. Bu icadı araştıran filozof Hebiniz Pascal toplama-çıkarma yapan aritmetre adlı bir makine icat etti. Bu aletin içine daha sonra çarpma ve bölme işlemleri eklendi.1830 yılında Charles Booboge önce fark makinesini icat etti. Bu makine buharla otomatik olarak çalışıyordu ve diğer bilgisayardan farklı fonksiyonları vardı; ayrıca işlem birimi, depolama birimi ve giriş çıkış üniteleri de bulunuyordu.Adolove Louse, analitik makine ile ilgili çalışmalar yaptı ve Bernolli sayılarını hesaplayan bir program yazdı. Bu, dünyanın ilk programıdır.Daha sonra 1850 yılında Charles Boole sadece 0 ve 1 sayılarının kullanıldığı ikilik sayı sistemini buldu.1946 yılında Mark 1 adında gelişmiş bir bilgisayar yapıldı ve bilgisayar Amerika’daki nüfus sayımında kullanıldı.2. Dünya Savaşına gelindiğinde daha yüksek hız, daha küçük hacim ve daha az maliyet gibi arayışlar arttı, araştırmalar hızlandı. Elektronik teknolojisindeki gelişmelerle 1975 yılında 8800 isimli bir bilgisayar devresi ortaya çıktı. 1977 yılında piyasaya sürülen bilgisayarlarda ise monitör ve klavye yerini aldı. Konrad Zuse 1936 yılında ilk programlanabilir bilgisayarı icat etmiştir.

Günümüzde daha çok masaüstü veya leptoplar (dizüstü bilgisayarlar) kullanılıyor.Benim eklemek istediğim:Ceplere sığabilen bilgisayarlar ve dokunmatik bilgisayarlar olmasını isterdim..

YAREN YILDIRIM 5/A 410