Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bilgisayarın Gelişimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bilgisayarın Gelişimi"— Sunum transkripti:

1 Bilgisayarın Gelişimi

2 M.Ö Abaküs İnsanoğlunun hayatındaki hesaplama işlerinin ilk temeli abaküs ile başlar. Boncuklardan oluşan abaküs’ ü toplama ve çıkarma işlemleri için kullanıldı.

3 M.S Blaise Pascal İcatçısının adından dolayı makineye pascaline denilmiştir. Toplama ve çıkarma işlemlerini yapan mekanik bir alettir. Vergi hesaplamaları için geliştirildi fakat her zaman doğru sonuçlar vermiyordu.

4 1842 Charles Babbage Birçok elemandan oluşan karmaşık problemleri çözümleyen bir makine geliştirdi.

5 1946 John mauchly ve J.Presper Eckert
ENIAC İlk bilgisayar olarak kabul edilen eniac’ tır. 30 ton ağırlığında ve saniyedeki işlem sayısı 5000’dir.

6 1951 John mauchly ve J.Presper Eckert
UNIVAC Genel amaçlı ticari bir bilgisayardır. İlk defa manyetik teyp kullanan verileri depolayabilme özelliğinde bir bilgisayardır.

7 1958 Seymour Cray Tamamen transistörlü bilgisayarlar Seymour Cray tarafından yapıldı. İlk transistörlü bilgisayarlar IBM tarafından 7090 modeliyle piyasaya sürüldü.

8 1964 İlk birleşik devreli bilgisayar olan IBM 360 piyasaya çıktı. Günümüz de oldukça gelişen birleşik devreler, bilgisayarların temel öğeleridir. Transistörler giderek küçülmekte ve birleşik devrelerde kullanılan transistör sayısı artmaktadır. Örneğin; 386 mikroişlemcide transistor Pentium 4 mikro işlemcide 42 milyondur bulunmaktadır.

9 1965, zaman paylaşımı uyumlu ilk işletim sistemi olan CTSS çıktı. 1975, ilk mikro bilgisayar Altair çıktı.

10 1981 İlk kişisel bilgisayar olan IBM- PC çıktı.
IBM- PC günümüz bilgisayarlarının temelini oluşturur. Mikroişlemcilerde ve kullanılan parçalarda birçok yenilikler olmasına rağmen PC standardı değişmemiştir.

11 Sinclair ZX81 Memotech, ev bilgisayarı pazarında 80′li yılların ortalarında oldukça tanınan bir marka olarak karşımıza çıkmaktadır. Önceleri Sinclair ZX81 bilgisayarlarına hafıza kartı geliştirirken, daha sonra Memotech MTX 500/512 bilgisayarlarıyla mikrobilgisayar dünyasına sağlam bir giriş yapmıştır

12 2000’li yılların bilgisayarı


"Bilgisayarın Gelişimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları