Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ. Hesaplamaya yardımcı cihazlar tarih boyunca insanların yardımcısı olmuştur. Ticaretin gelişmesiyle ve satışların büyük miktarlara.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ. Hesaplamaya yardımcı cihazlar tarih boyunca insanların yardımcısı olmuştur. Ticaretin gelişmesiyle ve satışların büyük miktarlara."— Sunum transkripti:

1 BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ

2 Hesaplamaya yardımcı cihazlar tarih boyunca insanların yardımcısı olmuştur. Ticaretin gelişmesiyle ve satışların büyük miktarlara ulaşmasıyla insanlar karmaşık sayma işlemlerine ihtiyaç duydular ve Babil İmparatorluğu döneminde bilgisayarın atası olarak kabul edilen abaküsü kullanmaya başladılar. Takip eden yıllar boyunca insanoğlu bugünkü anlamda bilgisayarın gelişmesine yardımcı olan birçok mekanik ve elektro-mekanik aletler geliştirdi.

3 İLK BİLGİSAYAR Bir oda büyüklüğünde,fazla çekmeyen ve anlatılana göre sadece bir soruya cevap veren bir teknolojik alettir Charles Babbage tarafından 1833 – 1871 yılları arasında tasarlandı.

4

5 DAHA SONRA Univac 1 adında yeni bir bilgisayar getirildi. Açılımı ise (UNIVersal Automatic Computer I).

6

7 DAHA SONRA z3 adlı bilgisayar çıktı sonrasında. Bu bilgisayar 1935 te çıkarılmıştı.Helmut Schreyer kurucusu oldu.

8

9 DAHA SONRA Mark 1 adlı bilgisayar ise 1937 yılında çıkarıldı. Bu bilgisayar ilk hafızaya sahip olan bilgisayardır. Depolama yapabiliyordu.

10 DAHA SONRA Mark 1'in ardından ENIAC bilgisayar geldi. Bu bilgisayar matematiksel işlemler yapıp bunları hafızasında tutabiliyordu. Bu bilgisayar 1946'da yapıldı.

11 DAHA SONRA 1971 de ise CPU yani işeletim sistemi kullanıldı. Giriş ve çıkış birimleri bu bilgisayarda kullanıldı.

12

13 DAHA SONRA Dizüstü dediğimiz taşınabilen bilgisayarlar ise 1981 yılında ortaya çıktı. ilk ismi OSBORNE olan bilgisayar fazla bir değişim görmedi. Sadece işlemcisi mikrodenetleyicileri değişti ve boyutu küçültüldü.

14

15 HAZIRLAYAN=YAĞMUR DOĞANOK BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.


"BİLGİSAYARIN TARİHÇESİ. Hesaplamaya yardımcı cihazlar tarih boyunca insanların yardımcısı olmuştur. Ticaretin gelişmesiyle ve satışların büyük miktarlara." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları