CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
3- Site konuyu geniş çaplı ele almış ve konuların anlaşılması için değişik ve anlaşılır örnekler verilmiş. Her konuya ayrı.
Advertisements

Alptekin GÖKÇEYREK | Teknik Satış Danışmanı
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Dünya ile bağlantınız İNTERNET VE AĞ.
KOBİ’lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi InTeLS-TR International Trade e-Learning suite for SMEs in TuRkey “Oyun”
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
13 Mart 2009 itibarıyla Facebook'un yeni arayüzü tüm hesaplarda kullanılmaya başlamıştır. Ancak bu arayüz, kullanıcılar arasında ikilik yaratmıştır.
Bİlgİsayar güvenlİğİ , TELİF HAKLARI, HUKUK
Kişisel Web Sayfaları Kullanım Bilgileri
İNTERNET.
İNTERNET.
MOBİL ÖĞRENME VE MOBİL UYGULAMALAR
İnternet Uygulamaları
MEDYA TAKİP RAPORU KASIM 2011.
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
BAĞLANTI VERME VE ANİMASYON
Toplu Sms Gönderimi EYLÜL 2014
ŞANLIURFA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ E-POSTA KULLANIM SUNUSU
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Organize Sanayi Bölgeleri Bilgi Sitesi Kullanıcı Rehberi
E-Ticaret’in Mobil Tarafı
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
 Demet Cengiz, “Bilişim Teknolojilerinin Öğrenciler Tarafından Kullanılmasını Sağlayacak Unsurların Belirlenmesi,” TBD Bilişim Kurultayı, Ankara, Eylül.
GSM ve BAZ İSTASYONLARI
Hazırlayan: Selen Çelikkol Bilgisayarların hayatımızda çok yeri vardır. Arasan şıp diye bulur. Aklına bir soru takılırsa cevap orada olur her zaman.
Açık Ders Malzemeleri: Dünyadaki Gelişmeler
Dünyada iki milyardan fazla kişi internet kullanıcısı
e. IRMAK ÇALIŞKAN-DOĞA EZGİ ERİŞ-DOĞA ÇIKAL
WEB TASARIMIN TEMEL KAVRAMLARI. İNTERNET NEDİR? ESENTEPE KOLEJI 2.
KURGU KUŞAĞI PLASTİK POŞET.
İNTERNET ADRESLERİ Ahmet SOYARSLAN biltek.info.
Türkiye Masa Tenisi Federasyonu
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI
Telefon birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve düzenekler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme aygıtıdır. Telefonun çalışmasında.
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
Yararlı Mı? İNTERNETTE ALIŞVERİŞ Zararlı Mı?.
YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Tomris KARAİSMAİLOĞLU 6-C
MESLEKLER AMAÇ &Haberleşme araçlarını tanıma &Yararlarını bilme &Haberleşme ile ilgili meslekleri tanıma
Smart Watch Hüseyin Özkan Halil Güvel Emre Karakaş Şeyda Kervan
BURCUGÜL B İ LG İ N TÜRKÇE Ö Ğ RETMENL İĞİ ( İ.Ö.) EĞİTİMDE WEB 2.0 ARAÇLARI.
Gesture – Based İnterfaces
 Günlüğünüz olsa başkalarının okumasını engellemek için neler yaparsınız? TTelefonumuzdaki özel bilgilerin başkalarının eline geçmesini önlemek için.
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
TEKNOLOJİNİN OLUMLU VE OLUMSUZ ETKİLERİ
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
HABERLEŞME ARAÇLARI MESLEKLER.
İnternet Nedir Bilgisayar Ağları Ağ Çeşitleri
GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE TEKNOLOJİ
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
SOSYAL MEDYA UYGULAMALARı MERT AKDOĞAN 9-A. INSTAGRAM Ekim 2010 da kuruldu Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf paylaşma uygulamasıdır 75 milyon.
WEB’DEN KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ KART DOLUMU KILAVUZU. WEB’DEN DOLUM AŞAMALARI Webden dolum için öncelikle internet tarayıcımızın adres Kısmına
Önemli Olan Her Şeyinizi Korur 2013 NORTON RAPORU SİBER SUÇ VAKALARI Hayatlarında en az 1 kez siber saldırıya maruz kalan yetişkinlerin oranı% 63 % 61.
Çocuk Sağlıgı Açısından Teknoloji ve İnternetin Zararları
İNTERNET ADRESLERİ.
E-posta Forum Sohbet Sesli Görüntülü Konferans
ALİBABA Ağahan KÖSE
SİGORTACILIK İÇİN FARKLI BİR GELECEK TASARIMI
İNTERNET ADRESLERİ.
Cep telefonunun mucidi o dönemde Motorola’da mühendis olarak çalışan Martin Cooper’dır yılında ilk cep telefonunu geliştirmiştir. İlk cep telefonu.
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
G IYILEBILIR TEKNOLOJI HAZIRLAYAN:Aleyke Günsel. G IYILEBILIR T EKNOLOJI NEDIR ? Giyilebilir teknoloji, bilgisayar özelliklerini ve gelişmiş elektronik.
Dijital Vatandaşlik.
GÜVENLİ İNTERNET KULLANIMI
Sunum transkripti:

CEP TELEFONLARI E. Irmak Çalışkan ------------------------ Doğa Ezgi Eriş ----------------------- Doğa Çıkal

İlk cep telefonlarI Cep telefonunu Martin Cooper icat etmiştir. Bir şirkette mühendis olarak çalışan Martin Cooper, «İlk cep telefonları bir kilodan ağırdı, bataryası 20 dakikadan fazla dayanmıyordu ancak bu telefonların uzun süre elde tutulmaması açışından iyiydi.» demiştir.

İlk cep telefonlarının fiyatı 3. 995 dolardı İlk cep telefonlarının fiyatı 3.995 dolardı. 1989 yılına gelene kadar Motorola, bu cep telefonu geliştirmek için yoğun çaba harcadı. Sonuç olarak anteni küçülmese de boyutları ve ağırlığı neredeyse yarı yarıya düşen MicroTAC 9800X modeli satışa sunuldu. Bu modelin en büyük özelliği tuş takımının üzerinde kapak yer almasıydı.

Kapaklı ilk telefon da böylece 1989 yılında üretilmiş oldu Kapaklı ilk telefon da böylece 1989 yılında üretilmiş oldu. MicroTAC 9800X’in 8 karakter gösterebilen LED ekranı vardı. Sadece iki telefon olduğundan bu telefon dünyanın en hafif ve en küçük telefonu olarak tanıtılıyordu

Şimdiki telefonlarin zararlari Şimdiki cep telefonları ise çok daha pratik ve hızlı. Ama bu özelliklerin hayatımızdaki birçok zararı vardır; Gereksiz telefon kullanımı hem maddi hem de manevi zarar verir. Telefonumuzda çok zaman geçirmiek gereksiz zaman geçirmektir. Telefondan yayılan sinyaller sağlığımız açısından çok zararlıdır. Cep telefonunun küçük yaştaki çocuklara verilmesi onların da sağlığını olumsuz etkilemekte, okul çağındaki çocukların telefona sahip olmaları ise onların derslerini aksatmalarına sebep olur.

Şimdiki telefonlarin yararlari Telefonumuzla günlük hayatımızda herkes ile iletişim kurabiliriz. Zor bir durumda telefonumuzdan yardım isteyebiliriz Telefon ile internete girip gezinebiliriz. Kaybolursak telefonumuza bakıp yolumuzu bulabiliriz. …

İlginç bilgiler - Cep telefonlarının %70'i Çin'de Üretiliyor. - ABD'lilerin %51'i akıllı telefonlarını yataklarında kullanıyor. - 2.7 Milyar Çin'de her gün gönderilen SMS sayısı. - İngilterede yetişkinlerin %22'si cep telefonuna banyoda ya da tuvalette cevap veriyor. - Hindistan'da kullanıcıların %53'ü cep telefonlarını çaldırmış ya da kaybetmiş.

- Avusturalya'da evlerde 14 - Avusturalya'da evlerde 14.3 milyon kullanılmayan cep telefonu bulunuyor. - ABD'lilerin %23'ü akıllı telefonlarını toplantı veya derste kullanıyor. - Çin'lilerin %70'i cep telefonu olmadan yaşamayacağını düşünüyor. - İngiltere'li gençlerin %70'i Akıllı telefona bağımlı olduklarını söylüyor. - Hindistan'da kullanıcıların %20'sinin telefonunda güvenlik amaçlı şifre mevcut.

Kaynakça -http://www.teknolojioku.com/haber/cep-telefonlari-hakkinda-ilginc-bilgiler-2223.html -http://www.bilgiduragi.com/konu/telefonun-faydalari-ve-zararlari-kisaca-maddeler-halinde.611/ -http://tr.wikipedia.org/wiki/Cep_telefonu