Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI"— Sunum transkripti:

1 YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI
bİlgİsayar YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI

2 AÇIKLAMA Bilgisayar 1980 li yılarda resmi kurumlara ve iş yerlerine girmiştir 1990 lı yılarda ise evlere girmeye başlamıştır. 1995 li yılardan sonra internet hızla yayılmaya başlamıştır. 2006 yılı itibariyle Türkiye'de %50 oranında kullanılmaya başlamıştır.

3 Bilgisayarın faydaları
EĞİTİM İnternet ortamı bugün bir bilgi ortamı haline gelmiştir. Arayıp bulmasını bilenler için internette bulunmayacak bilgi yok gibidir. Her türlü bilgiye ulaşmak mümkündür.

4 EĞLENCE Bilgisayar, televizyon, müzik seti, çeşitli filmleri görsel olarak seyredilebilen, bilgisayar ortamı için hazırlanan yüzlerce oyunun oynanabileceği, hatta hiç tanımadığımız insanlarla kahve ortamı oluşturarak okey batak gibi oyunları oynayabileceğimiz müthiş bir eğlence aracıdır. Çok kullanılması zararlı olabilir.

5 SANAT Resim, fotoğraf, film gibi sanat dallarıyla uğraşanlar için bilgi gerekse güzel bir uygulama alanıdır. Örneğin foto düzenleme programları ile zevkinize göre fotoğraf ve resimlerle oynaya bilirsiniz.

6 BİLGİSAYARIN ZARARLARI
BAĞIMLILIK 2000 li yıllarda insanların bilgisayara bağımlılığı artmıştır. Çünkü bilgisayar 2000 li yıllarda daha çok kullanılmaya başlamıştır. Ve insanlar daha fazla mesaj, oyun gibi faaliyetleri arttırmıştır.

7 SOHBET Karşılıklı sohbet ortamları birbirlerini hiç tanımayan insanlar arasında gelişmektedir. Bu sohbetler genelde bir bayanla ve bir erkeğin karşılıklı konuşmasıdır. Bu sohbette konuşan kişinin kim olduğunu bilm

8 KUMAR fiziki mekanlara kumar yasağı veya kontrolü koyabilirsiniz. Ama internet ortamında kumara yasak koymak veya kontrol etmek çok zordur. Bu ortamda kumar tehlikeli boyutlara çıkabilir.

9 TELEFON

10 FAYDALARI Ailemizle, arkadaşlarımızla iletişim kurmamızı sağlar.
Zor durumda kaldığımız her an yardım isteyebiliriz. Sevdiğimiz ve özlediğimiz kişilerle hasret giderebiliriz. Telefon ile internete bağlanarak pek çok işimizi halledebiliriz.

11 ZARARLARI Gereksiz telefon kullanımı size hem maddi hem de manevi zarar veriri. Telefon ile fazla geçirmek boşa geçen zaman demektir. Telefonda yayınlanan sinyaller sağlımız açısından çok zararlıdır. Araç kullanırken telefonla konuşmak kaza yapılmasına neden olabilir

12 TELEVİZYON

13 FAYDALARI Çocuğun kültürünü geliştirir. Çocuğu düşünmeye teşvik eder.
Çocukların ilgi ve hayat alanlarını geliştirir.

14 ZARARLARI Çocukta tek tip değer yargıları geliştirir.
Duygusal yönden güven içinde olmayan çocuklarda endişe ve korkular geliştirilebilir. İlkokul yıllarında kişiliklerin biçimlendiği dönemde onlarda saldırganlık duyguları geliştirebilir.

15 ÖRNEK; ZARARLAR Los Angeles'te bir hizmetçinin, evin 7 yaşındaki oğlunu pişmekte olan kuzu haşlamasına, dövülmüş cam serperken yakalaması ve çocuğun amacının, TV. de gördüğü benzer bir olaydaki gibi, ev halkının ölüp ölmeyeceğini denemek olduğunu söylemesi. • Boston'da 9 yaşında bir çocuğun, karnesindeki zayıfları en kestirme yoldan çözümlemek için öğretmenine yılbaşında zehirli çukulata göndermeyi babasına teklif etmesi ve sebep olarak, TV'da bu yoldan karısını öldüren bir adamın yakalanamadığını söylemesi.  Los Angeles'te iki çocuğun, Tv de izledikleri bir polisiye dizideki yöntemi kullanarak bir bankayı soymaya kalkmaları ve 15 kişiyi 7 saat rehin tutmaları.

16 KARİKATÜRLER

17

18 KAYNAKÇA Google görseller


"YAĞMUR AYDEMİR VE ECEM İŞGÜZERERİN ÇALIŞAMSI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları