JACK LONDON 1876 - 1916.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ
Advertisements

Servet-i Fünun Dönemi ANI(HATIRA).
SELİM İLERİ.
Hayatı Edebi Yaşamı Eserleri Ödülleri
Bilim Adamı Albert Einstein.
Powerpoint Uygulaması
J.K. ROWLİNG.
İNSAN-ÇEVRE İLİŞKİLERİNİN TARTIŞILDIĞI DÖNEM
Memduh Şevket Esendal özel yaşamı
BİYOGRAFİ- OTOBİYOGRAFİ Doruk Dİlek Serhan Yüce
Kitabın konusu: Hayalleri olan bir gencin lise son sınıfta babasını kaybetmesiyle hayallerinin yıkılışı ve beraberindeki hayat mücadelesi.
ÖZEL YAŞAMI Gülay ERYENTÜ 10 FB-B 31
ATATÜRK'ün HAYATI
MAVİSEL YENER.
Henry James Hayatı Ve Eserleri
Hayatı Edebiyat Yaşamı Eserleri Ödülleri
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
► 19 Ocak 1809’da Boston’da dünyaya geldi. ► Küçük yaşlarda annesini kaybetmesi üzerine John Allan tarafından evlat edinilen Edgar, 1815 yılında Allan’lar.
1. "Halime Kaptan" kitabının yazarı kimdir
BİYOGRAFİ NEDİR? , BİYOGRAFİ ÖRNEĞİ,
SUÇ ve CEZA DOSTOYEVSKİ
CUMHURİYET DÖNEMİNDE HUKUK Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
ÇAĞDAŞ EDEBİTAYIMIZIN ÇAĞDAŞ İNSANI
David Lodge. Hayatı 28 Ocak 1935’te Londra’nın güneyinde bölgesinde doğdu. Gelenekçi katolik bir ailenin oğlu olarak yetiştirildi.
Charlotte Brontë, 21 Nisan 1816’da Yorkshire, İngiltere’de doğdu
T.C ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
PEYAMİ SAFA.
TÜRKÇE / Düşünce Yazıları (Biyografi-Otobiyografi)
ANI TÜRÜ Esra Gürçay.
Ahmet Şuayip’ in Biyografisi
SÜLEYMAN TARIK BUĞRA ( 2 EYLÜL ŞUBAT 1994 )
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN ( )
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu Webinar Serisi 24 Mart 2015
Stephenie MEYER.
ZAMANI ÖĞRENELİM.
ÖZDEMİR ASAF.
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Miyase Sertbarut 1963 yılında Ceyhan’da doğdu. Evin en küçük kızıydı. İlkokula bir köy okulunda başladı. Köpeği Karabaş’ı ve Pamuk’u hiç unutmadı. Ankara,
HÜSEYİN RAHMİ GÜRPINAR ( ) Naturalizm’in temsilcisidir. Ahmet Mithat geleneğini sürdürür. Dili sadedir. Kahramanlarını çevrelerinin.
Mehmet ÖZ / Türk Dili ve Edebiyatı Öğreetmeni
Servet-İ fünun edebİyatI
Garipçiler (1. Yeniçiler) Geleneksel şiir anlayışına tepki olarak doğdu Garip atıl kitapta görüşlerini ortaya koymuştur Şiirde her kurala karşı çıkmışlardır.
SSCB’NIN KURULUŞU VE BOLŞEVİK İHTİLALİ
ORHAN KEMAL HAYATI VE ESERLERİ
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
Alibaba 12 dolardan 300 milyar dolara…
ÇOCUK YAYINLARINDA ULUSALLIK
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
10. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 1 AMİNE YUGRUŞ NECİP SELMAN ÖZKAN.
Aruzu ustaca kullandığı , ulusal duyguları ön plana çıkardığı vatan millet konuları şiirleri ile ün yapmıştır. Milli Edebiyat akımının ilkelerini benimseyen.
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
Konu : DÜZYAZI TÜRLERİNDEN MASAL – ANI – HİKAYE - ROMAN
Hazırlayan ve Sunan Melike ÖZTÜRK
2017 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat, Tanzimat Edebiyatı'nın birçok türünde eserler vermiş yazarlarından Şemsettin Sami tarafından kaleme alınmış bir romandır.
İBRAHİM ŞİNASİ.
HÜSEYİN CAHİT YALÇIN (1875_1957) Aslen İstanbullu olan babasının memur olarak bulunduğu Balıkesir’de doğdu. Mekteb-i Mülkiye’yi bitirdikten sonra Maarif.
TÜRKİYE İSTİHDAM VERİLERİ
ÖMER SEYFETTİN[ ]. Ömer Seyfettin 11 Mart 1884 tarihinde Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. Yüzbaşı Ömer Şevki Bey ve Fatma Hanım'ın ikisi küçük.
Şiir Erkök Yılmaz. Şiir Erkök Yılmaz (9 Temmuz 1948, Ankara), Türk öykü ve roman yazarı, akademisyen. 1978'den beri ağırlıklı olarak öykü türünde eserler.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİME TEMEL OLAN GÖRÜŞLER - DEWEY
2016 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
( ) HAYATI Yakup Kadri Karaosmanoğlu, 1889 yılında Mısır’ın Kahire şehrinde doğmuştur. Sanat hayatına Fecriati topluluğunda başlayan sanatçının,
Kaynak Gösterme Teknikleri
Yaşar Kemal Hayatı  1922’de Osmaniye’nin Hemite köyünde doğdu.  Asıl adı Kemal Sadık Göğceli’dir.  5 yaşında kan davası yüzünden babasını yitirdi.
2018 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Affedersiniz. Afiyet olsun Bol şanslar. Çok yaşa.
2019 AYLARA GÖRE MESLEK GRUPLARI YENİ KAYIT DAĞILIMLARI
Sunum transkripti:

JACK LONDON 1876 - 1916

ABD’li gazeteci ve roman yazarı. Dünya ticari dergi romanın öncüsü. Yazarlıktan yüksek gelir elde edebilen Amerikalıların ilklerinden.

HAYATI 12 Ocak 1876’ da, San Fransisko’ da doğdu. İşçi bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. Maddi yetersizlik yüzünden Berkeley Üniversitesi’ni bırakmak zorunda kaldı.

İLK YILLARI Yerel kütüphanede kitap okuyarak kendini geliştirdi. Signa adlı romandan etkilenmiştir. Jack London’u ilk keşfeden Ina Coolbrith’ dir.

ALTIN AVCILIĞI Dawson Cıty’ de Altın madeninde çalıştı. Bu Süreç onun Sosyalizm görüşünü benimsemesini sağlamıştır. Yoksulluktan kurtulmanın, beynini satmak olduğu kanatine vardı.

YAZARLIĞINDAKİ İLK BAŞARISI Yayımlanan ilk öyküsü ‘ Yoldaki Adam’ dı. The Black Cat dergisi ‘A Thousand Death’ adı eserini yayımladı. Batarde ve Diable adlı dergilere eserler verdi.

İLK EVLİLİĞİ 7 Nisan 1900’ de Bess Madern ile evlendi. Joan ve Bessie adında iki çocukları oldu. 24 Temmuz 1903'te Bessie‘den ayrıldı.

İKİNCİ EVLİLİĞİ 1905’te Charmian Kittredge ile ikinci evliliğini yaptı. Hayallerinin kadını olarak gösterir. İkinci evliliğinden çocuğu olmamıştır.

ÇİFTLİK HAYATI

Kalifornia’dan bir çiftlik satın aldı. Bu çiftlik evini kafasını dinlemek için almıştır. İnsanlar Jack’ i zengin çiftlik sahibini oynuyor diye kınamışlardır.

JACK’İN ÇİFTLİK EVİ

JACK’ İN ATI

İNTİHAL SUÇLAMALARI Jack London kariyeri boyunca defalarca intihalden suçlandı. En ünlü eseri olan Demir Ökçe dahi intihal ile suçlandı. Bütün bu suçlamaların asılsız olduğunu söledi.

JACK LONDON’IN GENÇLİĞİ

POLİTİK GÖRÜŞLERİ Sosyalimi benimsedi. 1901’ de Sosyalist İşçi Partisi’ ne üye oldu. Belli bir süre sonra Sosyalizm’e karşı görüşleri değişti.

ÖLÜMÜ Ölüm sebebi çok tartışılmıştır. Ölüm raporunda ölüm sebebi olarak üremi gösterilmiştir. 22 Kasım 1916’da bir uyku sundurmasında ölmüştür.

JACK LONDON’IN MEZARI

JACK LONDON’IN HEYKELİ

ESERLERİ HİKAYELERİ ROMANLARI

HİKAYELERİ Şaşırtıcı derecede çok hikayesi vardır. Üstün bir anlatım tekniği vardır. "The Shadow and the Flash" ve "The Red One“ önemli eserleridir.

JACK LONDON HİKAYELERİ

ROMANLARI Jack London’ un çok fazla eseri vardır bunlardan en bilinenleri ;

Vahşetin Çağrısı Martin Eden Demir Ökçe Beyaz Diş Deniz Kurdu Av Vadisi Uçurum İnsanları

EN BİLİNDİK ESERİ BEYAZ DİŞ

DİĞER ÖNEMLİ ESERİ DEMİR ÖKÇE

KURGUDIŞI-ÜRÜNLERİ The Road (1907) London'ın berduşluk günlerinin hatıralarını toplar. London'ın özyaşamöyküsel "alkolik anılar"ı, 1913'te yayınlandı. Charmian London'ın 1907-1909 tarihli Pasifik seyahatlerinin bir hatırasıdır.

LONDON VE KIZI

İLGİNÇ NOTLAR En büyük korkusu suda boğulmaktı. Denizcilik Ve Madencilik Yaptı. Aşırı derecede çapkındı.

JACK LONDON

TEŞEKKÜRLER Muhammet Burak Fermancı (0128) B Grubu İngilizce Öğretmenliği ( İ.Ö.)