Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Advertisements

14 Dakikada Mükemmel Bir Vücut
İŞ BAŞI EĞİTİMİ (TOOLBOX TALK)
Lanyardlar Lanyard Nedir?
ELLE TAŞIMA BİLİNCİ ELLE TAŞIMA... DOĞRUSU NASILYAPILMALIDIR???
SAPANCI EĞİTİMİ.  1) Tanımlamalar  a) Kaldırma  i) Tanım: Bir malzemeyi, parçayı yada ekipmanı kaldırma ekipmanı ve kaldırma takımlarını kullanarak.
EL ALETLERİNDE GENEL OLARAK ALINMASI GEREKLİ TEDBİRLER
Şınav Çekerek Forma Gir
Ankrajlar Ankraj Nedir?
ÇELİK HALATLARDA AŞINMA VE YORULMA Günhan YANBAY
Sorular ve Cevaplar.
KBRN KORUYUCU MALZEMELERİ
FORKLİFT KULLANIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR
AÇI ÇEŞİTLERİ.
İyi İş Güvenliği Uygulamaları Araca Binerken
TEKNİK SPESİFİKASYONLAR Flexicone Trafik Urunleri Kenan Kurucuoglu Tel: Mobil:
BEL EGZERSİZLERİ.
Kaldırma Makinalarında İş Güvenliği
VİNÇ KULLANIM TALİMATI
KALDIRMA VE TAŞIMA ARAÇLARINDA İŞ GÜVENLİĞİ VE PERİYODİK KONTROLLER
İş Sağlığı ve Güvenliği
Yüksekte Çalışmalarda Güvenlik Ekipmanları
MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER
ELLE TAŞIMA İŞLERİ TALİMATI
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Eğitimimizin Amacı elle kaldırma ve taşıma işlerinde iş sağlığı ve güvenliği hakkında bilgi edinmek Öğrenim Hedeflerimiz Elle kaldırma ve taşıma işlerinden.
3Ekim /3/2015 BREZİLYA KALÇASI İÇİN EGZERSİZLER.
FORKLİFT KULLANIMINDA
(Percussion Drilling)
AÇI Kenar Köşe Açık bir makasın kolları, açının kenarlarıdır. Makasın kollarını tutan pim makasın köşesidir.
ERK İSG&İK ERK –
KALDIRMA ARAÇLARINDA GÜVENLİK.
ELLE TAŞIMA.
HİDROJEN NEDENLİ KOROZYON
TEMİZLİK TERTİP DÜZEN.
TEMEL TAŞLAMA İŞLEMLERİ
Kişisel Koruyucu Donanımlarda Başın Korunması
İZOLATÖR VE PARAFUDR.
Şekildeki halka kesitli iç çapı, d1= 90 mm dış çapı, d2= 130 mm, uzunluğu, L = 1 m olan alüminyum çubuk 240 kN’ luk bası kuvveti etkisinde 0.55 mm kısaldığına.
RADYASYONDAN KORUNMA FIRAT BOZ.
KALÇA EGZERSİZLERİ.
İpli kurtarma ekipmanı- Düşme koruma ekipmanı
MADDE Madde kütlesi hacmi  ve eylemsizliği olan her şeydir.
AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI Ağız sindirim kanalının girişidir. Ağızdaki olumsuzluklar diş sağlığının bozulmasına, sindirimin olumsuz etkilenmesine yol açar.  
TORNA TEZGAHINDA ÇALIŞMA TALİMATI
ELEKTRİK ARK KAYNAK MAKİNESİ ÇALIŞMA TALİMATI
BASINÇLI TÜP İLE ÇALIŞMA TALİMATI
VİNÇ İŞARETÇİLERİ (ARMADOR) ÇALIŞMA TALİMATI
Çok Seviyeli Eviriciler
ELLE YÜK KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ.
XP-D30C Serisi Kayış Arıza Tespit Cihazı Kayış tip makinelerinin güvenlik kontrolü için, kayışın içindeki arızalı çelik halat tespit edilir ve makine otomatik.
Duşlarda en güzel Seçenek HL50 in | line Düz zeminli Duşlara kolay Çözüm.
KAYIŞ KASNAK MEKANİZMASINDA OLUŞAN HASAR TİPLERİ
GEMİCLİK.
MAKARALAR VE CAYRASKALLAR
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
YÜK TUTMA ELEMANLARI Taşınacak yükün ; cinsi, büyüklüğü,
TELA ve ÇEŞİTLERİ.
MADDEYİ NİTELEYEN ÖZELLİKLER
KALDIRMA ARAÇLARINDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
ELLE KALDIRMA VE TAŞIMA İŞLERİNDE İSG
YÜKLEME İSTİF VE BOŞALTMA İŞLERİ ÇALIŞMA TALİMATI
KAYSERİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİRİMİ
RİJİT CİSMİN İKİ BOYUTTA DENGESİ
Sondaj Yöntemleri.
Tekstil Hammaddelerinin Genel Özellikleri
28 N/mm2 (oda sıcaklığında)
ÖRNEK-1 F=180 kN ‘luk kuvvet etkisi altında kalacak olan b=140mm ve s=12mm boyutlarındaki St50 levhalar, St 44 malzemeden 22 mm çapındaki perçinler ile.
TEKNOFEST ROBOTİK FETİH 1453 YARIŞMASI PLATFORM
Sunum transkripti:

Sayfa 1 - Yükün Kontrol Edilmesi Ağırlık - askıların ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yükü. Şekil ve Boyut - askıların bağlantı noktaları ve posizyonları. Malzemenin Türü - askı türü ve bağlantı yöntemi. Ağırlığını bilmediğiniz bir yükü kesinlikle kaldırmayınız.

Sayfa 2 - Zincir Askılar Yüksek sıcklıklara çelik halat ve sentetik lifli askılardan daha fazla dayanır. Emniyetli çalışma yükü aşılırsa zincirin baklaları, gerilir, yamulur ve kopabilir. Çok ağır yükleri kaldırmak için kullanılır. Zincir dolaştığında, yüke sarıldığında veya düğümlendiğinde baklaları kırılabilir. Kancalar ve kelepçeler kullanarak, askıları doğrudan yüke bağlayın. Zincir askıları yükün etrafına sarmayın.

Sayfa 3 - Çelik Halat Askıları Çelik halatın esnekliği, askının yükün etrafına sarılabilmesine imkan tanır. Paslandığında dolaştığında ve aşındığında kolayca zarar görür. Askıya aşırı yüklenilmesi tellerin gerilmesine, yassılaşmasına ve kırılmasına yol açar. Kanca takabilecek sabit kaldırma noktaları olmayan yükleri kaldırmak için kullanılır.

Sayfa 4 - Sentetik Lifli Askılar Yüzeylerinin çizilmemesi ve iz kalmaması için yumuşak bir malzemeyle korunması gereken yüklerin kaldırılması için kullanılır. Keskin uçlar tarafından kolaylıkla kesilir. Aşırı sıcağa ve açık alevlere maruz bırakmayın. Asit ve alkalilere maruz kalması halinde lifler çürür. Rulo halinde düz kayış veya düz ağ şeklindedir ve naylon veya polyesterden yapılır.

Sayfa 5 - Askıların Bağlantıları Yükleri askılara bindirirken eldiven, çelik bot ve baret giyin. Vinç kancasının yükün ağırlık merkezinde olmasını sağlamak için askıları uygun pozisyonda bağlayın. Çelik halatların keskin yüzeyler tarafından kesilmemesi için uygun ambalaj kullanın. Zincir askı kancalarını gözlü civatalara ve kaldırma kancalarına bağlarken her zaman kelepçeler kullanın. Bütün askıların, kelepçelerin ve kaldırma gereçlerinin emniyetli çalışma yüklerinin kaldırılacak yükün ağırlığından daha fazla olmasına dikkat edin.

Sheet 6 - Kadem Ayaklı Askılar Askı ayakları arasındaki açının kesinlikle 90 dereceyi geçmemesine dikkat edin. Eğer 1000 kg’lık bir yük kaldırılıyorsa 90 derecelik açıyla her bir ayağa yüklenen baskı 707 kg’dır. Askı ayaklarının boyunu kısaltmak için onaylanmış zincir kısaltıcılarının kullanın. Eğer kaldırma noktalarının arasındaki mesafe askı açısını 90 derecenin altında tutmayı engelliyorsa genişletici bar kullanın. Bütün askı ayaklarını kullanabileceğiniz askı çeşidini seçin. 120 derecelik bir açıda yüklenen baskı 1000’er kg’dır.

Sayfa 7 - Yükün Askıdan İndirilmesi Yük askıların üstündeyken kesinlikle askıları yükün altında durarak çıkarmayın. Askıları çıkarmadan önce yükün tamamen inmiş ve askılardaki bütün gerilimin boşalmış olmasına dikkat edin. Kullanılmayan askıları hiçbir zaman vinç kancasının üzerinde bırakmayın. Yük askıdayken veya hala gerilim altındayken kesinlikle çözmeye çalışmayınız. Çelik halat veya sentetik lifli askılar yükün etrafına sarılmışsa yükü desteklerin üzerine indirin.