Mayıs 2009© Copyright SMUH®, 20091 Sorunların kendileri Cevaplar Değildir..

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ETİK KARAR VERME.
Advertisements

“Her sorun öğrenme yetersizliği sonucunda doğar”
ÇAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Uzlaşma yoluyla sorun çözmek!
proSuccess - Yaşam Değiştiren Organizasyon
May 15, 07 © Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH, 2007® 1 Her fazladan söz, bir diğerini bozar!
YAŞAMINIZI SEVGİYLE DOLDURUN.
KADEB İ B MAHALLİ İDARELER MUHASEBE YETKİLİLERİ TOPLANTISI TARİH: SAAT: 14:00.
Yabancı! Ben doğmadan birkaç ay önce, babam Tennessee’de bizim küçük kasabamıza gelen bir yabancı ile tanışmış. Babam, ilk gördüğü andan itibaren bu yabancıya.
May 1, 2009© Copyright SMUH®, Katma Değer. May 1, 2009© Copyright SMUH®, Katma Değer Nedir? “Bir mal veya hizmetin alıcısını, daha yüksek.
Düşünelim Çözelim Hayallerim Çizgide Saklı
NENEHATUN KADIN DOĞUM HASTANESİ.
MADDE BAĞIMLILIĞINDA BİZE DÜŞENLER
Rev © Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri, Soru Konferansı ® Ne Beklenmeli? Ne Beklenmemeli? Ne / Nasıl Yapılıyor?
MALİYE SGB.NET Maliye Bakanlığı- SGB-Bilgi Paylaştıkça Çoğalır-2009.
Oca-09© Copyright SMUH®, Değişmeden Değişmek! (Rev 0.1 – ) Olabilir mi, nasıl?
25.Nisan  İlaç Takip Sistemi İkinci Faz’ın canlı kullanıma geçişi esnasında karşılaşılan sıkıntılar.  Mayıs.2012 Ankara İ.E.G.M. toplantısında.
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
May 5, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®1 Disiplin (aile içinde)
Bireysel / Kurumsal / Toplumsal “ Yaşamlarımızı şekillendiren yaygın ve yerleşik kalıplar’ın sorgulanması” 19 Aralık 2012 / İstanbul.
Paydaşlar Arası Etkileşim Beklentileri Matriksi
Okul Başarısında Ailenin Rolü
May 04, 2009© Copyright SMUH®, Yerel Potansiyeller.
Güvenlikçiden YK Bşk.na Bir kuruluşta en alttan en üste bilgi katma değeri yaratma örnekleri.. Sayfa ve satırları lütfen enter tuşuyla ilerletiniz..
Element ve Bileşİk.
Küreselleşme ve Çözüm Kabiliyeti Rev 2 – Temmuz 2014 ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH®
Erhan AKBAL, Aytuğ BOYACI, Mustafa ULAŞ, Gürkan KARABATAK Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü Fırat Üniversitesi Enformatik Bölümü.
Ekim 15, 06© Copyright M.Tınaz Titiz, Sorunların kendileri Cevaplar De ğ ildir..
Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri. PI yok, sorun da yok! Çözüm Kabiliyeti için göstergelerden en önemli üçü: 1. Tanımlanmışlık düzeyi, 2.
“Kök Sorunlar” ve “Hayalet Sorunlar”.
Ocak ©Copyright M.Tınaz Titiz, SMUH® Askıya Alınmış Yargılarla İletişim=Etkileşim Zamanimizin neredeyse %90’ini kaplayan “iletisim”in en iyimser.
Sorun Kimyası Madde kimyası olur da sorunları kimyası olmaz mı?
Risk Yönetimi Bingöl KHB Güvenliği Politikaları Eğitimi Sedat ADEMOĞLU
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Her alandaki “doğru”lar insanlık tarihinin birikimi olarak biliniyor. Ama bunlar, neyin nasıl yapılacağını söylemiyor.
Çağlar AKGÖZ WEB SAYFALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ.
ÖZGÜVEN SAĞLAMA VE DESTEK OLMA Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk Ergen ve Kadın Üreme Sağlığı Birimi.
Rev © Copyright Sistem Mühendisliği Uygulama Hizmetleri, Soru Konferansı ® Ne Beklenmeli? Ne Beklenmemeli? Ne / Nasıl Yapılıyor?
Sorun Stok Etkisi Rev Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir,
Sorun Çözme  Karmaşıklık  Enerji İhtiyacı  Parçalanma.
VERİLMEYEN TOPLANANIN BULUNMASI
Brüksel, 19 Mart 2009 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 19 March AB-27 süt üretimindeki gelişmeler (Nisan/Aralık 2007 ile Nisan/Aralık 2008’in.
Çözüm Kabiliyeti için performans göstergeleri Rev
Neler Yapılmalı?. 1. “Bilgi” engel midir? Yargılarımızın doğruluğuna güvendiğimizde, bilgi edinme kanallarımızı (dolayısıyla merakı) kapatırız. Bir çeşit.
TAHİRİNİ DURAN DUDU GÜMÜŞ İLKOKULU VE ORTAOKULU YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Sömürü algoritması Birilerinden, sömürü yoluyla değer transfer etmek isteyenler için altın kurallar(!)
İÇİNDEKİLER ORGANLARIMIZ GÖRDÜKLERİMİZİ ANLADIK MI ? GÖZ KULAK BURUN
TRAFİK SORUNU Çözüm.
Örnek: Sizlere konu hakkında bilgi vereceğim.
GENÇLİK EYLEM GRUBU-GEG Ağustos tarihlerinde Samsun 19 Mayıs Gençlik Merkezinde toplam 25 gönüllüyle gençlerin katılımı atölyesini gerçekleştirdik.
Sorun Stok Etkisi. Sorun sayısı arttıkça.. Tek sorun yerine iki ayrı sorun halinde: 1. Sorunlar aynı kaynaklara ihtiyaç gösterebilir, 2. Gücünüz azalacağı.
İLKÖĞRETİM MATEMATİK 6.SINIF
Herkes için –sürdürülebilir- Eğitim
Genel Öğretim Yöntemleri [Problem çözme / Gezi-Gözlem]
BAŞARILI ve BAŞARISIZ İnsanlar
Hep gördüğümüz çizginin gerçek yüzü ! 1 6 Selam arkadaşlar. Geçtiğimiz yıldan beri beni kesirler konusunda pay ve paydanın arasında görüyorsunuz. Ama benim.
YENİ KELİMELER 12.DERSİN TERCEMESİ Günümüzde, yollardaki ulaşım araçları büyük bir hızla artmıştır. Bugün yollarımız otomobiller, kamyonlar, otobüsler.
SAĞLIK HİZMET SEKTÖRLERİ Sağlık hizmetleri dediğimiz sağlık bakım sistemleri incelendiğinde, dünyanın hemen her ülkesinde başlıca üç sektörün sağlık hizmeti.
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
Okul Kuralları Niçin Var? √ İnsan sosyal bir varlıktır.Kalabalık gruplar içinde yaşar. √ Toplumda düzenin sağlanması için.
Öğrenme Kaynakları: Okul, Aile, Toplum BÖLÜM 3 Gerek yetişkinler gerekse çocuklar en iyi “yaparak” öğrenirler. Bu nedenle, sosyal bilgiler programı,
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
“Ne yapmalı?” yerine “ne yapmamalı?” Bir paradigma değişimi önerisi... Ocak 2016© Copyright SMUH®,
Özel eğitimde eğitim ve öğretim
Sorular Yoluyla Sorun Çözmek
benim kulübümün adı= trafik ve ilkyardım kulübü
ÖZEL AÇILI ÜÇGENLER ÜÇGENİ Özellik: *** 30 un gördüğü a ise 90 ın gördüğü 2a dır. *** 30 un gördüğü a ise 60 ın gördüğü.
I Ş IK K İ RL İ L İĞİ. TANIMI Işık kirliliği yanlış yerde ve zamanda gerektiğinden fazla ve yanlış yöne yapılan aydınlatmadır.
Kanatlı araba. benim projem askeri veya trafikdeki sorunları gidermek için 1 e 1 çözümdür.
Sunum transkripti:

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sorunların kendileri Cevaplar Değildir..

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Zaman zaman –hatta çoğunlukla- sorunların çözümleri olarak, aslında kendileri birer sorun olan çözümlerin(!) önerildiğini görürüz. İşte rastgele birkaç örnek!

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sorun: Trafik kazaları (terörü) Çözüm önerisi: Trafik kazaları aslında her birimizin sık sık yaptığı fakat üzerinde durulmayacak kadar önemsiz gördüğümüz kural ihlallerinin yollara yansımasından başka bir şey değildir. O halde çözüm, toplumun bunun farkına varması ve birlikte yaşamın tüm kurallarına uymasıdır.

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Önerilen çözüm doğrudur ama kendisi daha büyük bir sorundur! Toplumun, birlikte yaşamın tüm kurallarına uymayışı başlı başına bir sorundur. Trafik kurallarına uyulmayış da bunun bir parçasıdır. O halde, trafik sorununun çözümü için kendinden daha büyük bir sorunun önerilmesi yanlıştır.

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sorun: Tinerci çocuklar Çözüm önerisi: Polisiye önlemler tek başına yeterli değildir. Asıl, bu çocukların nasıl bir aile ortamında bulundukları ve sokağa nasıl itildikleridir. Çözüm, ailelerin çocuklarına sahip çıkması, onları sokağa itebilecek faktörler konusunda dikkatli olmalarıdır.

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Önerilen çözüm yine doğrudur ama, önerilen çözüm, sorundan daha derin bir sorundur

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Sonuç Çalışma grupları çözüm üretirlerken sorunu sorunla çöz me iddiasındaki önerilere dikkat etmelidirler. Çözümler, sorunlara yol açan neden(ler)in ortadan kaldırılması şeklinde olmalıdır.

Mayıs 2009© Copyright SMUH®, Teşekkür ederiz