ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Advertisements

This project is produce with the financial assistance of EU
EĞLENCE YERİ GÜRÜLTÜSÜ KONTROLÜ
Enerji Verimliliği ve Enerji Kimlik Belgesi (EKB)
SAİT FAİK GÜLŞEN Dış Ticaret Uzmanı
LIFE00/TCY/TR/009 TÜRKİYE’DE KOKU YARATAN EMİSYONLARIN VE İMİSYONLARIN YÖNETİM POLİTİKASININ GELİŞTİRİLMESİ Prof. Dr. Aysen MÜEZZİNOĞLU.
TÜRKİYE ve AVRUPA BİRLİĞİ İLİŞKİLERİ ÇEVRE SEKTÖRÜ Sedat KADIOĞLU Dış İlişkiler ve AB Dairesi Başkanı Tel: Faks: e-posta:
KAMU İÇ KONTROL SİSTEMİ STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRE BAŞKANLIĞI
Laboratuvarlarda Kalite Yönetim Sistemi: Giriş
ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ, İZİN ve DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
2011 YILI BAŞLICA ÇALIŞMALAR Sayılı “Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması Ve Uygulanmasına Dair Kanun” ve Yapı Malzemeleri Yönetmeliği.
PERFORMANS ESASLI BÜTÇELEME (PEB) (YAPI-REHBER-PİLOT UYGULAMA)
ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TAYYAR KUZ Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
AMASYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ
İÇ KONTROL SİSTEMİ ve KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARI
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ÇEVRE SAĞLIĞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER
ATIK YÖNETİMİNDE ENVANTER VE ONLINE UYGULAMALAR ATIK YÖNETİMİ UYGULAMASI (TABS, MOTAT, KDS) Arzu NURAY Şube Md. V.
* Bağlı ve ilgili kuruluşlar hariç. Kamu kurum ve kuruluşlarına ait bina ve tesislerin inşa, güçlendirme, tadil ve esaslı onarımlarına ait, proje, yaklaşık.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
ISO 9001:2008 Değişiklikleri Mart Madde No ve Değişiklikler Madde 1.2 “ürünün veya kuruluşun yapısı gereği bu standardın bir veya birkaç maddesinin.
Musa KAYA Dış Kaynaklı Projeler Şube Müdürü
DEFTERDARLAR ÇALIŞMA TOPLANTISI
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
Sakarya Hava Kalitesi Koruma ve İyileştirme (SAHAKK-İ) Projesi Ağustos 2007 SAKARYA VALİLİĞİ SAHAKK-İ Proje Grubu.
AB ÇEVRE FASLININ AÇILMASI VE Prof. Dr. Hasan Z. SARIKAYA
ERİŞİLEBİLİRLİK Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü
ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK (EVD) ŞİRKETLERİ
Plan Program Dairesi Başkanlığı Görev Tanımları Genel Müdürlüğümüzün yıllık bütçesini, yatırım programlarını hazırlamak ve uygulanmasını sağlamak, Genel.
Merkez Laboratuvarımız Yılda 3 Milyon Test Kapasitesi 549 Test Parametresinde ISO – 2007 Standardı.
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ VE DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI Proje Şube Müdürlüğü TÜRKİYE-AB MALİ İŞBİRLİĞİ KAPSAMINDA EŞLEŞTİRME (TWINNING)
1 ÇEVRESEL İZİN GENEL BAKIŞ VE TEMEL AŞAMALAR No. 3.
MOTORLU TAŞITLARDAN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN ÖNLENMESİ KAPSAMINDA ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINCA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR Motorlu taşıtlardan kaynaklanan.
Mobil Teknolojiler ve Akıllı Şebekeler
T. C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇED VE PLANLAMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Y
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Hizmetiçi Eğitim Programı Kasım 2012, Antalya
TEKİRDAĞ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE DENETİMİ UYGULAMALARI
LOGO Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Dairesi Başkanlığı1 YAHYA EMRE GÜLERSOY Bilişim Uzmanı Teknik Düzenleme ve Standardizasyon Dairesi Başkanlığı.
MARDİN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
PERSONEL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ
Raporlama ve İzlem Vildan MEVSİM.
ENERJİ VE YAKMA TESİSLERİNİN SKHKKY KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLMESİ
PROJENİN AMACI Özel Çevre Koruma Bölgelerinde önemli göl, akarsu ve deniz alanlarında Su Kalitesinin İzlenmesi çalışmalarını gerçekleştirerek; ÖÇKB Bölgelerinde.
ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
METAL YÜZEYLERİN BOYANDIĞI TESİSLER VE SKHKKY ÇEVRE GÖREVLİSİ EĞİTİMİ
METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRÜLÜĞÜ
MOĞOLİSTAN 50 ADET PAKET ARITMA
PGD; Yapı malzemelerinin piyasaya arzı, dağıtımı veya piyasada iken Yapı Malzemeleri Yönetmeliğine veya Yönetmelikte atıfta bulunulan teknik şartnamelere.
“BEYAZ BAYRAK” KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 03/08/2015.
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA UYUM EYLEM PLANININ HAZIRLANMASI BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ BİRİMLERİ KAMU İÇ KONTROL STANDARTLARINA.
Fatura İncelemeleri Dr. Önder GÜNGÖR
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı
Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü
Göl Su Kütlelerinde Ötrofikasyon Değerlendirmesi
KURULUŞ VE YAPISI Türkiye 1999 Helsinki Zirvesi’nde Avrupa Birliği’ne adaylık sürecinin başlaması ile topluluk programlarından yararlanmaya başlamıştır.
Haziran 2014 DSİ Genel Müdürlüğü ile yapılan toplantı İZLEME VE SU BİLGİ SİSTEMİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Büyük Menderes Havzası Gerçek Zamanlı İzleme İstasyonlarının.
İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI Şubat-2013 Genel Müdürlük Makamına SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ LABORATUVARLAR ŞUBESİ.
Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Tarafından Finanse Edilmektedir. TRH2.1.IAREFG-II/P03/616 Sözleşme numaralı KIZ ÇOCUKLARIMIZ EĞİTİM HAYATINA.
KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI KAMU YÖNETİMİNDE İÇ KONTROL SİSTEMİ ve İÇ KONTROL EYLEM PLANININ UYGULANMASI.
1. DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDE SU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI DSİ Genel Müdürlüğünce 25 nehir havzasında su kalitesi izleme çalışmaları yürütülmektedir.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Mehmet Fatih TORAMAN Enerji Uzmanı Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı.
Veysi GÜMÜŞ Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltısuları Dairesi Başkanlığı Etüd ve Değerlendirme Şube Müdürü 09 – 11 Şubat /21 T.C. ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI.
1 Şubat 2014 Numune Alma ve Numunelerin Analize Hazırlanması Konulu Hizmetiçi eğitim SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ENVANTER VE İZLEME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Denetimlerin düzenlenmesi
Sunum transkripti:

ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÖLÇ ÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÖLÇÜM VE DENETİM DAİRESİ BAŞKANLIĞI STANDARTLAR VE EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ DENETİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ NUMUNE KABUL VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARI E nvironment Reference Laboratory located at the 5th km. of Gölbaşı Haymana road, works under Department of Analysis and Inspection.

ÇEVRE REFERANS LABORATUVARININ YAPISI NUMUNE KABUL VE LABORATUVAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Numune Kabul ve Raporlama Birimi (3 kişi) Su Laboratuvarı ( 12 personel ) Yakıt Laboratuvarı (6 personel) Hava Kalitesi ve Gürültü Lab. (8 kişi) Mobil Laboratuvarlar ( 3 hava ölçüm, 3 su ölçüm aracı)

1990 yılında Ülkemiz ile Avrupa Birliği arasında finansman anlaşması imzalanmıştır. Bu kapsamda Türkiye’de çevre kirliliğinin ölçülmesi ve izlenmesi amacıyla, Avrupa Birliği tarafından, hizmet binasının ülkemizce yapılması koşulu ile Bakanlığımıza 2.5 milyon euro değerinde cihaz ve malzeme hibe edilmiştir. Hizmet binamız 1998 yılında tamamlanmıştır.

NUMUNE KABUL VE RAPORLAMA BİRİMİ LABORATUVARA GELEN NUMUNELERİN KAYIT VE KONTROL İŞLEMLERİ NUMUNENİN İLGİLİ LABORATUVARLARA DAĞITIM İŞLEMLERİ SONUÇLARA GÖRE ANALİZ RAPORUNUN HAZIRLANMASI ANALİZ SONUÇ LARININ DOSYALANMASI UYGUN ÖRNEKLEME PROSEDÜRÜ KONUSUNDA İL MÜDÜRLÜKLERİ VE DİĞER NUMUNE SAHİPLERİ İLE İLETİŞİM KURULMASI.

SU LABORATUVARI SKKY ÇERÇEVESİNDE iL MÜDÜRLÜKLERİ TARAFINDAN GÖNDERİLEN NUMUNELERİN ANALIZLERI KISA VEYA UZUN VADELİ SU KİRLİLİĞİ İZLEME ÇALIŞMALARI

YAKIT LABORATUVARI  LABORATUVARA GELEN SIVI VE KATI YAKIT NUMUNELERİNİN ISINMADAN KAYNAKLANAN HAVA KİRLİLİĞİNİN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİNE GÖRE ANALİZLERİNİN YAPILMASI KÖMÜR İTHAL İZİNLERİNE ESAS PARAMETRE ANALİZLERİ BENZİN VE MOTORİN ANALİZLERİ

HAVA KATİTESİ VE GÜRÜLTÜ LABORATUVARI  HAVA KALİTESİ İZLEME AĞI VERİ İŞLETİM SİSTEMİ 34 İLDE SABİT HAVA ÖLÇÜM İSTASYONU KURULMUŞTUR. BU İSTASYONLARIN VERİLERİ MERKEZDE TOPLANMAKTADIR.

BELGELENDİRME FAALİYETLERİ TÜRKİYE GENELİNDE ÇEVRE MEVZUATI KAPSAMINDA ÖLÇÜM VE ANALİZ YAPAN KAMU VE ÖZEL LABORATUVARLARA YETERLİLİK BELGESİ VERİLMESİ VE DENETLENMESİ LABORATUVARIMIZ TARAFINDAN YÜRÜTLMEKTEDİR. ŞİMDİYE KADAR ÜLKE GENELİNDE 45 ADET LABORATUVAR BELGELENDİRİLMİŞTİR.