Springer.com Nadja Madani Springer Publisher – Germany SpringerLink Dünyanın En Ayrıntılı Çevrimiçi Bilimsel Dergi ve Kitap Kolleksiyonunu III ULAKBIM.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

Duke University Press Elektronik Koleksiyon ve Servisler.
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Copyright 2007 Thomson Corporation 1 ISI Web of Knowledge EndNote ® Web 2.0.
Tutarlı Bir Katalog için Otorite Kontrolü
Online Resources From Oxford University Press.
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
Journal Use Reports Süreli Yayın Koleksiyonu Geliştirmenizde Güçlü Karar Destek Hizmeti - Kasım
0 1 web ortamından gelen gelen bilgiler bilgiler Akademikkütüphanekaynakları eser 4000 yayın evi BTT ve Sosyal Sosyal Bilimler Bilimler Dünyanın.
Online Resources From Oxford University Press Bu sunum Oxford Reference hakkında kısa bir bilgi sunmaktadır. •Oxford Reference ‘in ne olduğunu •Size.
KONU: HAZIRLAYANIN : ADI: EMRE SOYADI: YILMAZ FAKÜLTE: FEN
Zeynep Niksarlı & Ebru Bezik Aktaş
Springer – Tıp ve Biyomedikal Görüntüler Alanında Yeni Gelişmeler
ULAKBIM UASL Mayıs İçerik Türleri: Bilgide Bir Servet Hukuk Dergileri Online Hukuk Kitapları Yasalar, İçtihatlar ve Mahkeme Kararları Gazete ve.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ORGANİK KİMYA BÖLÜMÜ.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
Tarafından sağlanmaktadır ScienceDirect Veri Tabanı.
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Journal Citation Reports - Dergi Atıf Raporları -
Kütüphane Web Sayfası Kullanıcı Eğitimi
CABI Bilgi Kaynaklarında Yenilikler; E-kitaplar, E-arşivler ve Referans kaynakları Clodagh Corcoran&Merve Okur.
LEBİB YALKIN-MEVBANK Lebib Yalkın tarafından 1996 yılında geliştirilmiş olan Mevbank, güncel mevzuata elektronik ortamda ulaşılmasını sağlayan bir mevzuat.
Oxford Online Dergi Koleksıyonu’ nun Etkin Kullanımı. Bölüm 1 Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini Genışletme.
KÜTÜPHANELERDE HALKLA İLİŞKİLER ve PAZARLAMA ANKARA ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANESİ ÖRNEĞİ Tuna CAN & E.Erdal AYDIN
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
InCites. National Citation Report for Turkey Kurumunuzun aboneliğini gerçekleştirdiği InCites (National Citation Report for Turkey) Web of Science kapsamındaki.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
Akademik Yayıncılıkta Elektronik Ortama Geçiş Tamer Başar Automatica Baş-Editörü Beckman Institute, ECE, CAS, CSL, ITI University of Illinois, Urbana,
KÜTÜPHANE VE DOKÜMANTASYON
Emerald kullanıcılarınıza yayın yapma konusunda nasıl yardımcı olabilir? Kullanıcılarınız için yardımcı kaynaklar Mine Tonta Business Manager, Turkey.
BİBLİYOGRAFYA HAZIRLAMA Bilkent University Library
Emerald Management eJournals Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi 08 Nisan 2011 Mine Tonta Tel:
WILEY InterScience WILEY InterScience. Erişim Adresi:
Pratik kullanım rehberi elektronik dergileri. Hoş Geldiniz! IOP Elektronik Dergiler Rehberi İletişim için İçindekiler journals.iop.org 2 journals.iop.org.
T H O M S O N S C I E N T I F I C CAB ABSTRACTS ™ Comprehensive Agriculture & Applied Life Science Research.
İstanbul Medipol Üniversitesi
KOÇ ÜNİVERSİTESİ SUNA KIRAÇ KÜTÜPHANESİ
ANKOS 3. ULUSLARARASI TOPLANTISI 6-7 HAZIRAN 2003 ANKARA.
Springerlink.com Emel Kaynak Mikro Bilgi Kayıt ve Dağıtım A.Ş EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANELERİ EĞİTİM TOPLANTISI.
Research Services Group. Copyright 2006 Thomson Corporation 2 Araştırmaların Ölçümü Her ne kadar Web of Science veritabanının ana amacı araştırmacılara.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
Bilgi Kaynağı Olarak Veritabanları
Springer`s Portfolio in Clinical Medicine Benefits for Medical Libraries Springer`in Klinik Tıp alanında Görevleri Tıp Kütüphanelerine Yararları 4th EKUAL.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
Toplama Yapalım Hikmet Sırma 1-A sınıfı.
ANKOS Kullanım İstatistikleri Kullanım İstatistikleri Çalışma Grubu ANKOS 7.Yıllık Toplantısı, 31 Mayıs-2 Haziran 2007 Karadeniz Teknik Üniversitesi.
Empowering management research EmeraldManagementXtra Ürün ve Hizmetler Brian Berry Business Manager for Turkey Emerald Group.
Meryem FISTIKÇI. Kendi arşivini oluşturarak kendi “bilgi veritabanına” kolayca erişebilme, tarayabilme, ve erişilen yeni sonuçları kaydedebilme, İşbirliğini.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES KEMAL ÇELIK EKUAL 2011 A NTALYA.
Zehra TAŞKIN BBY408 Tıbbi Bilgiye Erişim
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
SB Eğitim ve Araştırma Hastaneleri İçin TÜBİTAK EKUAL Eğitim Toplantısı SpringerLink Eğitim Sunumu TÜBİTAK Mustafa İnan Toplantı Salonu Ankara, 22 Eylül.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
Springerlink.com Emel KAYNAK Stm-Info Bilgi Hizmetleri ve Yayıncılık
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
Malzeme Bilimi & Mühendisliği online veritabanı © Trans Tech Publications Inc.
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
BBY 368 Bilimsel ve Teknik Bilgiye Erişim 2. Mühendislik ve Sanayi Genel veri tabanları Nazan Özenç Uçak.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Bilimsel Bilgiye Erişim
Oxford Dergılerını Tarama ve Tarama Seçeneklerini
EBSCO Discovery Service (EDS) Akademik Arama Motoru/Keşif Aracı
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI
Pratik kullanım rehberi
Full Text Finder Publication Finder Genel Bakış
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Sunum transkripti:

springer.com Nadja Madani Springer Publisher – Germany SpringerLink Dünyanın En Ayrıntılı Çevrimiçi Bilimsel Dergi ve Kitap Kolleksiyonunu III ULAKBIM NASL Meeting May 14-16, 2007

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 2 Springer – Gerçekler & Rakamlar STM (Bilim, Teknoloji, Tıp) sektöründe dünyanın ikinci büyük yayıncısı Avrupa, Asya ve ABD’de 20’den fazla ülkede 70 yayıncı şirket Ana editörlük ofisleri Boston, New York, Heidelberg, Londra, Tokyo, Dordrecht’tedir Tüm dünyada takribi 5,000 çalışan SpringerLink üzerinde bir tek entegre online platformda komple yayınlama programını teklif eden ilk STM yayıncısı 16,000’den fazla çevrimiçi kitaptan oluşan disiplinler arası e-Kitap koleksiyonunu sunar

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 3 SpringerLink.com Birincil çevrimiçi yayıncılık hizmeti 1,800 Çevrimiçi Dergi 16,000 e-Kitap 25 e-Kitap Serisi 95 Referans Çalışması OAC – Çevrimiçi Arşiv Koleksiyonu (1996 – Cilt. 1, No. ) Haklarının Springer’in elinde bulundurduğu takribi 900 dergi 2 milyondan fazla makalenin bulunduğu geriye doğru dijitalleştirilmiş arşiv SpringerLink halihazırda aşağıdaki kullanıcılarına hizmet verir: 600 Konsorsiyum ve 10,200 kuruluş 200,000 yayın duyurusu alan abone 2006’da 43 milyon FT download; 2007 hedefi: 60 milyon download

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 4 SpringerLink - entegre platform Rus Kütüphanesi Çin Kütüphanesi E-Dergiler E-Kitaplar Kitap Dizileri Referans Kaynakları SpringerLink Kitap Dizileri Arşivi Dergiler Arşivler OAC

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 5 13 Çevrimiçi Kütüphane 13 konu kategorisini kapsayan tam dizinlenmiş, tam aranabilir çevrimiçi kütüphaneler: 1. Mimarlık, Tasarım & Snat (sadece e-Kitap) 2. Davranış Bilimleri 3. Biyomedikal & Hayat Bilimleri 4. İş & Ekonomi 5. Kimya & Malzeme Bilimi 6. Bilgisayar Bilimi 7. Yeryüzü & Çevre Bilimleri 8. Mühendislik 9. Beşeri Bilimler, Sosyal Bilimler & Hukuk 10. Matematik 11. Tıp 12. Fizik & Astronomi 13. Profesyonel Bilgisayarla Hesaplama & Web Tasarımı (sadece e-Kitaplar)

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 6 SpringerLink STM’de merkezi erişim noktası Basit, esnek ve kullanıcı dostu özellikleri ile kullanıcılar SpringerLink’I tercih eder: – Güçlü, arama motorunu çok iyi öğrenme kolaylığı – Çoklu arama yolları – Lokal veya uzaktan erişim – Kullanıcılar ve kütüphaneciler için SpringerAlerts – Kullanıcı kontrollü fonksiyon ve araçlar – Erişim IP adresi veya Kullanıcı Adı/Şifresi ile

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 7 Çevrimiçi Dergiler Her derginin bir bakışta ilgili bilgileri tespit edebilecek biçimde amaç ve konu, editör ve editör kurulu, içindekiler, kılavuz bilgileri ve ilgili başlıkları verır kendi sayfası mevcuttur. Abonelik haklarına bağlı olarak ziyaretçiler özetleri ve makalenin tamamını görebilirler. Ana sayfadaki göze çarpan linkler makale indirme, sayfayı yazdırmayı veya bir meslektaşa ile göndermeyi kolaylaştırır. Elektronik Ek Materyeller Springer dergilarının bir çoğunda içeriği izah eden ve aydınlatan elektronik ek materyeller bulunur; sesli dosyalar, video dosyaları, semalar, diyagramlar, çizimler, vd.

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 8 eBook (e-Kitap) Koleksiyonu 2005’den itibaren bütün Springer kitaplarını içerir. Springer’in eBook Koleksiyonuna aşağıdaki içerik tipleri dahildir: Ders kitapları, Monografiler (tek konu incelemeleri), Atlaslar Ansiklopediler, El kitapçıkları ve Referans Çalışmaları Önemli Referans Çalışmaları Kitap Serileri (LNCS, LNM, LNP v.s.) ~ SpringerLink Üzerinde ~ eKitap SpringerLink platformu üzerinde mevcuttur.

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 9 Springer, STM kitap yayıncılığında 1 numara! Springer‘in 1’inci olduğu Disiplinler: Yaşam & Biyomedikal Bilim Fizik & Mühendislik Matematik & Bilgisayar Bilimi İş & Ekonomi (Source: company accounts; own analyses and estimates)

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 10 eReference (e-Referans) Çalışmaları & eBook (e-kitap) Serileri E-Referans Çalışmaları küresel perspektifi olan önde gelen bilim adamları ve pratisyenler tarafından yazılan referans malzemelerini sunar. Verimli çevrimiçi araçlarla esneklik ve arama yeteneği sunar Yanıbaşınızda elzem bilimsel kaynaklar. Anahtar referans çalışmaları sunmakla Springer en son bilimsel araştırma ve yayınların daha fazla kullanıcıya ulaşmasını ve erişilebilirliğini arttırmaktadır. İlaç Keşfi ve Değerlendirmesi Kanser için Ansiklopedik Referansları Nörokimya ve Moleküler Nörobiyoloji El kitabı

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 11 SpringerLink üzerine e-Referans Çalışmaları

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 12 Tıp & Biyotıp Alanında Bazı Örnek eKitaplar Her yıl 250’den fazla yeni kitap Springer asağıdaki alanlarda lider kolleksiyonlara sahiptir: – Imaging, – Nuclear Medicine, – Surgery, – Health and Medical Informatics Bunlara ek olarak: – Oncology, – Pathology, – Intensive Care Medicine and – Orthopedic Surgery. Springer en hızlı içerik geliştiren yayıncı olaraalanlarda ön plana çıkmaktadır; kardiyoloji, Dermatoloji, Ofthalmoloji, vb

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 13 Tıp Tıp Alanında Best Seller Kitaplar: Budoff: Cardiac CT Imaging Clark: Thyroid Cytopathology Conti: PET-CT Czernin: Atlas of PET/CT Imaging Gonzalez: Acute Ischemic Stroke Mazur: Diagnosis of Endometrial Biopsies and Curettings Morris: Breast MRI Scott-Conner: The Sages Manual Tosti: Color Atlas of Chemical Peels Vittola: Nuclear Cardiology and Correlative Imaging

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 14 Tıp Önemli Kitap Dizilerinin Kapsamı: Medical Radiology: Diagnostic Radiology Medical Radiology: Radiation Oncology M.D. Anderson Cancer Care Series Health Informatics Series Essentials in Ophthalmology Springer Surgery Atlas Series Update in Intensive Care and Emergency Medicine Değerli eReferans Kaynakları Kapsamı: Dermatology Therapy. A to Z Essentials Rheumatology and Immunology Therapy. A to Z Encyclopedic Reference of Imaging – Pek Yakında Encyclopedic Reference of Genetic Synonyms

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 15 Biyotıp ve Yaşam Bilimleri Her yıl 300’den fazla yeni kitap Biyoloji bilimleri, uygulamalı tıp, biyotıp, vb. alanlarda Çok iyi bilinen bazı kaynaklar : – Bergey's Manual of Systematic Bacteriology – Principles of Fluorescence Spectroscopy – Academic Scientists at Work Önemli Kitap Dizileri: Handbook of Experimental Pharmacology Topics in Current Genetics Advances in Experimental Medicine and Biology Current Topics in Microbiology and Immunology And many more

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 16 Biyotıp & Yaşam Bilimleri Mükemmel Referans Kaynakları: Schmidt: Encyclopedic Reference of Pain Capinera: Encyclopedia of Entomology Dworking: The Prokaryotes: 1-7 Henke: Handbook of Paleoanthropology Mehlhorn: Encyclopedic Reference of Parasitology Schwab: Encyclopedic Reference of Cancer, 2nd edition – pek yakında Ruckpaul: Encyclopedic Reference of Genomics and Proteomics in Molecular Medicine Vohr: Encyclopedic Reference of Immunotoxicology Vogel: Drug Discovery and Evaluation: Safety and Pharmacokinetic Assays Lang: Encyclopedic Reference of Molecular Mechanisms of Disease – forthcoming Offermanns: Encyclopedic Reference of Molecular Pharmacology Tidona: The Springer Index of Viruses, 2nd edition – pek yakında

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 17 Kütüphaneciler için Anahtar Özellikler Her yıl 3,000’den fazla yeni e-kitap Tam indekslenmiş ve aranabilir 13 Konu Koleksiyonunda gruplanmıştır Tüm Springer içeriğine karşılıklı bağlantısı vardır (Çevrimiçi Dergilar ve e-Referans çalışmaları) Bölümler düzeyinde kitap erişimi (DOI) Kütüphane kataloğunuza tam entegre edilmiştir (OPAC) MARC 21 Kayıtları Kullanıcı istatistik verileri

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 18 Araştırmacılar için Anahtar Özellikler Her yıl 3,000 yeni araştırma kitabı adı ile 16,000’den fazla başlığa çevrimiçi erişim Daha fazla linkli (bağlantılı) içerik: tek entegre platformda; Çevrimiçi Dergilar ve e-Referans Çalışmalar ile e-Kitapların tam entegrasyonu Yeni entegre SpringerLink platformunda basitleştirilmiş ve geliştirilmiş tarama ve arama fonksiyonelliği Yeni kılavuzlu arama motoru

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 19 Neden eKitaplar? Kütüphaneciler için Anahtar Yararlar Springer’den kalite içeriğine daha geniş erişim Kitap bütçesi için daha fazla değer Aynı anda sınırsız erişim ve kullanım İlk günden itibaren tam arşivleme hakları Daha az raf yerine gereksinim Hasar ve hırsızlık rizikosu bulunmaz. İçeriğin daha fazla kullanılması Sevkiyat ve elleme maliyetleri yoktur.

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 20 Araştırmacılar için Anahtar Yararlar Ne zaman ve nerede gerekirse gereksin kitap içeriğine anında ve rahat erişim Daha hızlı arama, verimli tarama ve içeriği kolay bulma Kitap bölümleri üzerinde arama Sözlükler ve eş, benzer, zıt anlamlı kelimeler sözlükleri (thesauri) dahil destekleyici kaynaklar

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 21 e-Kitap Yararları Benefits Daha fazla içerik/hizmet Paranın daha iyi karşılığı Raf yerinden tasarruf edin Daha yüksek iç verimlilik Daha fazla kullanım Daha geniş dağıtım Arttırılmış kullanım Küresel okuyuculuk Kütüphane Yazarlar Arama kolaylığı Erişimi rahatlığı Atıf yapma kolaylığı Araştırmacılar

III ULAKBIM NASL Meeting – May | Disiplinde e-Kitap koleksiyonu

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 23 Sağlama Springer e-Kitaplar SpringerLink vasıtasıyla mevcuttur. Kurumlar için abone erişimi IP doğrulaması bireyler ve dernek üyeleri için şifreler/kullanıcı adları ile yapılır. Paketler Springer satış temsilciniz veya acentanız vasıtasıyla doğrudan satın alınabilir. İsteğe bağlı satın alımlar yapılabilir

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 24 Büyüyen Bilimsel İçerik Humana Yayınları (BiomedProtocols / Humana Dergiları) Current Medicine Group Allerton Press (Allerton Yayıncılık) Apress Books (Apress Kitapları) Chinese Library of Science (Çin Bilim Ktüphanesi) Russian Library of Science (Rus Bilim kütüphanesi) Indian Academy of Science (Hindistan Bilim Akademisi) Organik kitap ve dergi artışı

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 25 Vizyonumuz müşterilerimizin sınırsız biçimde çevrimiçi içeriğimize erişimidir. – Her son kullanıcının sınırsız 24/7 erişimi vardır, – Hangi zaman ve nerede isterlerse istesinler araştırma sürecinde bilimsel literatürün oynadığı rolü zenginleştirebilirler. Basılı Abonelik ModeliÇevrimiçi veritabanı modeli

III ULAKBIM NASL Meeting – May | 26 Springer e-Kitaplar Koleksiyonu Sorular veya Yorumlar? Daha fazla bilgi için springer.com/ebooks’u ziyaret edin Benimle STM INFO vasıtasıyla temas kurun veya Springer standında beni ziyaret edin: Zaman ve dikkat harcadığınız için teşekkürler! Nadja Madani