Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI"— Sunum transkripti:

1 KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

2 KÜTÜPHANEMİZ, 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi Kütüphanesi, 3000 basılı dergi ve kitaptan oluşan dermesini, bugün ’e yaklaşan bir sayıya ulaştırmıştır. Günümüzde elektronik kitap, elektronik dergi, 110 basılı dergi çok sayıda gazete ve başka materyallerle birlikte toplamda civarında basılı ve elektronik kaynağa erişimimiz bulunmaktadır.

3 Elektronik Kütüphane Sistemleri KİOSK CİHAZI (KATALOG TARAMA CİHAZI)
Kiosk Cihazında, kullanıcılarımız yalnızca kütüphane kataloğunda bulunan basılı-elektronik kitap ve dergilerin künye bilgilerine ulaşırlar. Başka hiçbir web ara yüzüne erişim imkanı olmayan bu cihazlar tamamen katalog tarama hizmetine sunulmaktadır.

4 Elektronik Kütüphane Sistemleri SELF CHECK CİHAZI (OTOMATİK ÖDÜNÇ-İADE KİTİ)
Kütüphanemizde üye kaydı bulunan kullanıcılarımız, Self Check Cihazı ile; raftan bulduğu ve almak istediği kitabı, hiçbir personel yardımı olmadan ödünç alabilir ya da günü gelmiş olan kitabı iade edebilir.

5 Elektronik Kütüphane Sistemleri CEP KÜTÜPHANEM UYGULAMASI
Android ve iOS işletim sistemleriyle uyumlu çalışabilen «Cep Kütüphanem» uygulaması, kullanıcılarımızın en çok başvurdukları ara yüzlerden bir tanesidir. Bu uygulama sayesinde, kullanıcılarımız kütüphaneye gelmeden kitap sürelerini cep telefonlarından uzatabilir, başkasının üzerindeki bir kitabı ayırtabilir ya da satın alınmasını istediği kitap ya da kitapların siparişini yapabilir. Gelişmiş bir Kütüphane Otomasyon Sistemi olan YORDAM otomasyon programı ile bire bir uyumlu çalışan bu mobil uygulama hem kullanıcılarımızın, hem çalışanlarımızın işlerini oldukça kolaylaştırmıştır. Ayrıca Bu sistemle 192 üniversite ve kurumun kataloğuna erişilebilmekte ve tarama yapılabilmektedir.

6 2018 YILINDA ABONE OLUNAN VERİTABALARI
1- AMERİCAN CHEMİCAL SOCİETY 2- EBSCOHOST: eBook Academic Collection 3- Hiperkitap (eBook Collection) 4- HUKUK TÜRK 5- KNOVEL (Mühendislik) 6- MATHSCİNET (Matematik) 7- TOTAL MATERİA (Malzeme Bilimi-Mühendisliği-Kimya) 8- TURCADEMY 9- UP TO DATE (Tıp) 10-EDS (Ebsco Discovery Service)

7 ULAKBİM-EKUAL Aracılığıyla Erişimimize Sunulan Veritabanları
1- BMJ 2- CAB 3- EBSCHOST veritabanları 4- Emerald 5- IEEE 6- iThenticate 7- JSTOR Archive Journal Content 8- Mendeley 9- Nature dergileri 10- OVID-LWW 11- ProQuest Dissertations & Theses 12- Science Direct 13- Scopus 14- SpringerLink 15- Taylor & Francis 16- Turnitin 17- Web of Science 18- Wiley Online Library

8 AÇIK ERİŞİM KAYNAKLAR ve KEŞİF ARACI
KÜTÜPHANEMİZİN WEB SAYFASINDAN ERİŞEBİLİRSİNİZ YÖK TEZ KATALOGU DERGİ PARK EDS (KEŞİF ARACI) AÇIK ERİŞİM KÜTÜPHANELERİ (Kütüphane web sayfasında bulunan Açık Erişim Veritabanları Linkinin altında çok sayıda veritabanına erişim sağlayabilirsiniz)

9 E-KİTAPLAR EBSCO Ebook Collection ( den fazla e-kitap) Turcademy (Türkçe-İngilizce sosyal, fen ve sağlık bilimleri alanında 2500’e yakın e-kitap) Hiper Kitap (Her alanda genel bir içeriğe sahip e-kitap vardır) Ebook Central (400’e yakın e-kitap vardır)

10 E-dergi Veritabanlarımız
JSTOR (Temel bilimler, sanat, edebiyat, matematik, ekonomi, dil, istatistik, müzik, ekoloji, botanik vb alanda yayınlanmış 3904 tam metin dergi erişimi vardır) NATURE (İktisat, ekonomi, finans, sosyal bilimler, hukuk, yönetim bilimleri, filozofi ve hukuk alanlarında yayın yapan 47 dergiden oluşmaktadır) SCİENCE DİRECT (İçeriğinde; Biyokimya, Biyoloji, İktisadi ve İdari Bilimler, Kimya, Tıp, Yer Bilimleri, Ekonomi, Mühendislik ve Teknoloji, Çevre Bilimleri, Malzeme Bilimi, Matematik ve Bilgisayar, Mikrobiyoloji ve İmmunoloji, Sinir Bilim, Farmakoloji ve Toksikoloji, Fizik, Sosyal Bilimler alanlarında yayınlanmış 2280 dergi ve 30 kitap serisi bulunmaktadır)

11 SPRİNGER Link (İçeriğinde; Kimya , Fizik, Astronomi, Mühendislik, Çevre Bilimleri, Matematik, Bilgisayar, Yer Bilimleri, Tıp, Ekonomi, Hukuk gibi konularda 2289 dergi ve 483 açık erişim dergi bulunmaktadır) Taylor&Francis (Tarım, Kimya, Mühendislikler, Coğrafya, Hukuk, Matematik, Tıp ve Sosyal Bilimler alanlarında 1.000'den fazla dergi, 1.800'den fazla kitap ve konu başlığı ile hizmet veren bir veritabanıdır.) WİLEY ONLİNE LIBRARY (Wiley Online Library hemen hemen her alanda 1997’den günümüze yaklaşık dergiye ve yaklaşık 125 açık erişim dergiye tam metin erişim imkanı vermektedir.) IEEE (Dünyanın en büyük mühendislik organizasyonu olarak bilinen IEEE’de 413 dergi, konferans serisi ve 3341 standart bulunmaktadır)

12 DİĞER E-kaynaklar Mendeley (Referans Yönetim Aracı) Turnitin (İntihal Analiz ve Yazım Stili Geliştirme aracı) iThenticate (İntihal Analiz Aracı) Web of Science (Bibliyografik Atıf İndeksi) Scopus (Bibliyografik Atıf İndeksi) ProQuest Dissertations&Theses (Avrupa ve Amerika başta olmak üzere bir çok ülkede yayınlanmış ’dan fazla Yüksek Lisans ve Doktora Tezi vardır)

13 Üniversitemizin İnternet Hizmetinden Yararlanabilmek İçin Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Yapması Gereken İşlemler 1- adresinizin aktivasyonunu sağlamak: Her kullanıcıya (öğrenciye) tanımlanmış bir e-posta hesabı vardır. E-posta: isimsoyisimöğrenci.karabuk.edu.tr Şifre: Kbu (TC Kimlik No) 2- İnternet şifrenizi almak Aşağıdaki linki açtığınız zaman doldurmanız gereken bir form bulunmaktadır. Bu formda sizin kişisel bilgileriniz ve belirleyeceğiniz internet şifresi bilgilerini girmelisiniz. Bilgilerinizi eksiksiz doldurduğunuzda girmeniz gereken bir güvenlik vardır. Yukarıda aktive etmiş olduğunuz mail adresinize güvenlik kodu gönderilir ve siz bu kodu girerek internet şifrenizle üniversitenin wi-fi ağına bağlanabilirsiniz.

14 3-Kütüphane kaynaklarına uzaktan erişim sağlamak
(Chrome Tarayıcısında Proxy Ayarları) Aşağıda bulunan pasif linki kopyalıyorsunuz. Chrome tarayıcısının sağ üst köşesinde bulunan üç noktaya tıklıyorsunuz (Google Chromu Özelleştirin ve Kontrol Edin) Sırayla aşağıdaki adımları izliyorsunuz Ayarlar Proxy Ayarlarını Aç Yerel Ağ Ayarları Otomatik Yapılandırma Komut Dosyası Kullan seçeneğini işaretleyerek aşağıdaki linki açılan kutucuğa yapıştırıyorsunuz


"KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE ve DOKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları