Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SORU VE YANITLARLA KUŞ GRİBİ Prof. Dr
Advertisements

SALGIN HASTALIKLARDA MİHRAK YÖNETİMİ (ŞAP HASTALIĞI)
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI “ BU ZOONOZ HASTALIKLARLA AB’YE GİRMEMİZ HAYALDİR ! “
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AB Sürecinde Türk Veteriner Hekimliği
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
ORGANİK “EGEVET” SÜT SIĞIRCILIĞINDA ANTİBİYOTİK VE HORMON KULLANIMINI NASIL AZALTABİLİRİZ?
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
NASIL BİR MESLEK İSTİYORUZ?
SAĞLIK BAKANLIĞINA BAĞLI KURULUŞLAR.  Bu kuruluşların kendi özel para kaynakları vardır.  Danışma ve yardımcı birimler bulunmaktadır.
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ STRATEJİK PLANI TOPLUMA SUNULAN HİZMETLER
AB VETERİNER HEKİM PLATFORMU
3 Sağlık örgütlenmesi ve sağlık bakanlığı
20 TEMMUZ SAYILI R.G İŞYERİ HEKİMLERİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİ HK YÖNETMELİK SUNUMU ISG 503.
Hayvan Hakları İçin Veteriner Hekimler Derneği
BELEDİYELERDE VETERİNER HEKİMLİK HİZMETLERİ İSTEĞE BAĞLI BIRAKILAMAZ
SAĞLIKLI BROİLER YETİŞTİRMEK
 Jean Monnet Burs Programı, AB üyesi bir ülkedeki üniversitede ya da üniversiteye e ş de ğ er bir kurulu ş ta yüksek lisans e ğ itimi veya ara ş tırma.
OCAK 2014 OCAK T.C. GÜLYALI KAYMAKAMLIĞI T.C. A.(300,00 TL ) İLÇE GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ A. Desteklemeler: 2014 yılında alınacak.
HALK SAĞLIĞINA GİRİŞ Dr. Ferit Koçoğlu.
23. Klinik bilgi sistemleri
Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER.  Karadaki hayvanlarla ilgili kod…  Sudaki hayvanlarla  Veteriner hekim :Bulunduğu ülkede veteriner bilimi veya hekimliği pratiği.
BİLİŞİM TEKNOLOJİ DERSİ
HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
DÜŞÜNCELERİMİZİ NASIL KORUYALIM? ETKİNLİĞİ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
HAZIRLAYAN:AHMET KUTLAY
Yanlış Eller / Doğru Eller…
HEMŞİRE NE YAPAR?.
VAN TARIM MESLEK LİSESİ
Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi
ERZURUM BÖLGE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ
SON ON YILDA HAYVANSAL ÜRETİMİN GELİŞİMİ VE TARIMIN FİNANSMANI
ÇEVRE KİRLİLİĞİ Hadi!Anlatıma geçelim.
Sağlık Hizmetlerinin Sınıflandırılması Ve yaralanma Yolları
KOYUN VE KEÇİLERDE ÖNEMLİ YAVRU ATMA YAPAN HASTALIKLAR
Çevremiz neden kirlenir?
KILIÇARSLAN ORTAOKULU MESLEK TANITIM GÜNLERİ
Klinik hizmetlerinde veteriner hekime yardımcı olan, yetkileri kapsamında veteriner hekim gözetiminde veya gözetim olmaksızın tedavi ve koruyucu tıp.
Turkish Veterinary Medical Association SU HAYVANLARI KONUSUNDA VETERİNER HEKİMLİK HİZMETLERİ TÜRK VETERİNER HEKİMLERİ BİRLİĞİ
BRUCELLA Muhammed fatih Genç 2310.
Technical Assistance to Avian Influenza Preparedness and Response An EU-funded project managed by the Central Finance & Contracts Unit Project No. TR 06.AI/SV.
Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
DEVLET DESTEKLİ TARIM SİGORTALARI Başa Dön. Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Bitkisel Ürün Sigortası Devlet Destekli Büyükbaş Hayvan.
Keşan Meslek Yüksekokulu Veterinerlik Bölümü Laborant ve Veteriner Sağlık Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI SANAYİ ÜRÜNLERİ GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
ULUSLARARASI ÖRGÜTLER
HAYVANCILIK.
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
SALMONELLA KONTROLÜNDE GLOBAL ÖNLEMLER
VETERİNER HEKİMLERİN İNSANLIĞA HİZMETLERİ
VETERİNER HEKİMLİĞİ TARİHİ
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Dünyada Veteriner Hekimliğinde Okullaşma Süreci
Su Ayak İzi ve Sanal Su ( ) Bu dersin notları, Water Footprint Network web sayfasında bulunan ve Twente University öğretim üyesi Prof. Dr. Arjen.
Gen Mühendisliği ve Veteriner Hekimlikte Biyoteknoloji
Teknolojinin Çevreye Olumlu Ve Olumsuz Etkenleri
Çiftliğim ne kadar uygun ? Faaliyet için yeterli ari alanım var mı ?
P ESTISITLERIN INSAN VE ÇEVREYE ETKISI. Pestisit; zararlı organizmaları engellemek, kontrol altına almak ya da zararlarını azaltmak için kullanılan maddelerden.
Ders : Sosyal Bilgiler Öğretmen : Medine Şahin Sınıf: 6(YDA)B No:121 Adı Soyadı : Beyza Özkan.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
OLUMLU ETKİLERİ OLUMSUZ ETKİLERİ TEKNOLOJİ NEDİR.
DAİRE BAŞKANI SAĞLIK HİZMETLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HAVA KİRLİLİĞİ ŞEFLİĞİ
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
Hazırlayan: Dr. Ayça Çitoğlu Abbott Laboratuarları İşyeri Hekimi
VETERİNER HEKİMLERİN İNSANLIĞA HİZMETLERİ
Çiftlik Hayvanları Hekimliği Derneği
GIDA VE PERSONEL HİJYENİ DERSİ
SU K İ RL İ L İĞİ Su kirliliği, istenmeyen zararlı maddelerin, suyun niteliğine ölçüle bilecek oranda bozmalarını sağlayacak miktar ve çoğunlukta suya.
Sunum transkripti:

Hayvan sa ğ lı ğ ının korunması için önlemler alan, hayvan hastalıklarına tanı koyan, tıbbî ve cerrahî girişimlerde bulunarak hastalı ğ ın tedavisini sa ğ layan kişi. Veterinerin geniş bir sorumluluk alanı vardır. Hayvan popülâsyonlarının sa ğ lıklarının korunması, büyük ve küçükbaş hayvanların, arıların, su canlılarının, egzotik hayvanların ve kümes hayvanlarının beslenmesi, üretimi, ıslahı, yetiştirilmesi ve verimliliklerinin artırılması bu alana girer. Bunun yanında hayvan hastalıklarının teşhis ve tedavisiyle salgın hastalıkların önlenmesi de onların sorumlulu ğ undadır. Ayrıca hayvansal ürünlerin üretim teknolojisinin ve insan tüketimine uygunlu ğ unun her aşamadaki sa ğ lık kontrolünden, hayvansal ürünlerdeki kirlenme ve hayvansal atıkların yönetimiyle çevre kirlili ğ i konularından da veteriner hekimler sorumludur. İ leri

Veteriner hekimli ğ in görev alanını yalnızca hayvan sa ğ lı ğ ıyla sınırlamak yanlış ve toplum zararına olacak kısır bir düşüncedir. Veteriner hekimli ğ in görev alanı gerçekte do ğ rudan do ğ ruya insan sa ğ lı ğ ıyla ilgilidir. Zira, hayvan sa ğ lı ğ ıyla insan sa ğ lı ğ ını birbirinden kesin olarak ayırmak olanaksızdır. Hayvanlardan insanlara do ğ rudan ya da hayvansal ürünler üzerinden dolaylı olarak geçen hastalıklardan insanların korunması ancak veteriner hekimlerin sorumlulu ğ undaki çalışmalar sayesinde olur.

Veteriner fakülteleri, evcil hayvan nesillerinin iyileştirilmesi, sa ğ lıklarının korunması, hastalıklarının tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal ürünlerin artırılması, hayvansal besinlerin niteli ğ inin ve insan sa ğ lı ğ ına uygunlu ğ unun kontrolü konularında e ğ itim-ö ğ retim, uygulama ve araştırma yapmaktadır. Mezunlar İ l Veteriner Müdürlükleri hayvan ıslahı ve üretim kurumlarında, veteriner kontrol ve araştırma enstitüleri ile bölge laboratuvarlarında çalışabilirler. Uzmanlık alanlarına göre, Sa ğ lık Bakanlı ğ ına ba ğ lı çeşitli enstitü ve laboratuvarlarda ilaç firmalarında çiftliklerde, gıda sanayi sektöründe, halk sa ğ lı ğ ı ve çevre sa ğ lı ğ ı ile ilgili bütün kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapabilmektedirler.

Veteriner hekimlik programının amacı, evcil, küçük ve büyükbaş ile kümes hayvanlarının ırklarının ıslahı, üretimi, yetiştirilmesi, verimliliklerinin artırılması, hayvan sa ğ lı ğ ının korunması, hastalıklarının tedavisi, salgın hastalıkların önlenmesi, hayvansal ürünlerin (su ürünleri dahil), insan sa ğ lı ğ ına uygunlu ğ unun kontrolü, hayvansal ürünlerde kirlenme ve çevre kirlili ğ i konularında e ğ itim-ö ğ retim ve uygulama yapmaktır.

1.Anthrax (ŞARBON) 2.Bacillus anthracis 3.Brucellosis(YAVRU ATMA) 4.Brucella abortus 5.Brucella melitensis 6.Brucella suis 7.Brucella canis

8.Cat Scratch Fever(KARAC İĞ ER YIRTILMASI) 9.Clostridial Disiase (TETANOZ) 10.Clostridium türleri 11.Erysipeloid (BUZA Ğ I ARTR İ T) 12.Erysipelothrix rhusiopathie 13.Leptospirosis(Sarılık,yavru atma) 14.Leptospira spp

Ana sayfaya dön

Adı: İ kra Soyadı: Gürbüz Sınıf: 6/E No: 407 LÜTFEN HAYVANLARI KORUYALIM