Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SU HALDEN HALE GİRER LALE GÜNDOĞDU.
Advertisements

Hayran Olunuz !.
ARAŞTIRMA SORUSU : İNŞA EDİLEN APARTMAN VEYA EVİ GÜNEŞ ENERJİSİ İLE ÇALIŞTIRMAK İÇİN GEREKLİ SİSTEMİN KURULUMU VE ANALİZİ. HAZIRLAYAN : TURHAN KURT.

Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Enerjisi Sistemi
Kısa Yoldan Çarpma İşlemi
EVAPORATİF KONDENSER ÖN SOĞUTMA
INVERTER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?
YAŞAMIMIZDAKİ ELEKTRİK
YENİ DÜNYA KESİNTİSİZ GÜÇ TEKNOLOJİ SİSTEMLERİ
IPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
Sürdürülebilir Enerji
SU HALDEN HALE GİRER.
Devre Elemanları Nelerdir? Nasıl Çalışır? Çeşitleri Nelerdir?
Sıcak Hava Yükselir ve Soğuyup Yağış Bırakır
EKOSiM
Alternatif Akım Devreleri
SU HALDEN HALE GİRER.
DEĞİŞKENLER ARASI İLİŞKİ
ELECTRİC-ELECTRONİC TECHNOLOGY NAME:BERKAL SURNAME:VOLKAN NUMBER:
DIGITAL SCROLL VE DC INVERTER KOMPRESÖRLER ARASINDAKİ FARKLAR
Güneş Enerjisi Sistem Elemanları
1. Madde tanecikli yapıdadır.
HERŞEY İÇİN ENERJİ… ENERJİ;
Çalışma Konusu: Binalar ev Aletleri
5 Gamma Dağılımı Gamma dağılımının yoğunluk fonksiyonu şöyledir.
GÜÇ ELEKTRONİĞİ Doç. Dr. N. ABUT
III- Deneysel Çalışmalar IV-Sonuçlar ve Değerlendirme
İŞ VE ENERJİ İLERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
1/20 ÖLÇÜLER (Uzunluk) 4 metre kaç santimetredir? A B C D.
ISI ve SICAKLIK.
İş sağlığı ve güvenliğiniz için vazgeçilmez çözüm. Elektrik kesintilerinde, çalışanlarınızı ve iş yerinizi riske atmayın.  Elektrik kesintilerinde otomatik.
Suyun Serüveni Sıvı hâlde bulunan yeryüzü suları güneş enerjisinin etkisiyle hâl değiştirerek su buharı olarak atmosfere yükselir. Su damlaları ağırlaşır.
SU HALDEN HALE GİRER SUYUN SERÜVENİ GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
1.SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale geçiyorsa.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
ENERJİ TASARRUFU.
ELEKTRİK AKIMI
iPEKLER ENERJi İpekler Enerji, İpekler Elektrik firması bünyesinde Enerji Tasarrufu ve Yenilenebilir Enerji alanında 2007 yılında çalışmalara başlamıştır.
 Su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur?
RÜZGAR ENERJİSİ.
EĞİTİMDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
SEBZELERİN GENEL EKİM – DİKİM BİLGİLERİ
Ev , okul ve iş yerlerini ısıtma ve aydınlatmada enerjiye ihtiyaç duyarız. Aynı şekilde arabaların çalıştırılmasında, fabrikalarda üretim yapılmasında.
Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır
SIVILARI ÖLÇME Sıvı : maddenin ana hallerinden biridir. Sıvılar, belli bir şekli olmayan maddelerdir, içine konuldukları kabın şeklini alırlar, akışkandırlar.
Aynaya nasıl yazı yazdığımı merak ediyor musunuz?
1 SU HALDEN HALE GİRER Atmosferde yükselen buhar soğuk hava tabakasıyla karşılaştığında yoğuşur. Gaz halindeki madde dışarıya ısı verdiğinde sıvı hale.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI
ISI VE SICAKLIK.
KUVVET SİSTEMLERİNİN İNDİRGENMESİ
YALITIM.
Basit Bir Elektrik Devresi Kuralım
GÜNEŞ BİZE ÇALIŞIR.
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Su Halden Hale Girer Doğada su halden hale girer. Yeryüzündeki sular birçok hava olayı ile yeryüzüne geri döner. Yeryüzündeki sular Güneş’in etkisiyle.
Şekil 13. 8B’de verici ve alıcı ayrı, ayrı yerlerdedir
Televizyon Engelini Aşın  Televizyon programları, çeşitlilik ve konu açısından oldukça zengin yayınlar sunmakta ve farkında olmadan ciddi zaman kayıplarına.
SUSUZ DÜNYA’YA BİR DAMLA SU
İNDÜKSİYON AKIMI Akım geçen telin çevresinde manyetik alan oluştuğunu biliyoruz. ACABA mıknatısın manyetik alanı içine iletken tel koyarsak teldeki elektronları.
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK ERASMUS+.
GÜNEŞ ENERJİSİ.
Isı Pompaları ve Uygulamaları
PROJE SUNUMU TEK FAZ MOTOR KONTROLÜ
GÜNEŞ ENERJ İ S İ. GÜNEŞ ENERJ İ S İ NED İ R? Güneş enerjisi herhangi bir zararlı gaz salınımının olmadı ğ ı, do ğ rudan güneş ışı ğ ından üretilen temiz.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
ELEKTİRİK NASIL DAHA VERİMLİ ELDE EDİLİR. Enerji kaynaklarının hepsi bize yaşantımızı devam ettirmek için gerek duyduğumuz enerjiyi sağlarlar.Enerji kaynakları:
Sunum transkripti:

Bu sene tekneniz ile uzun bir gezi yapma programınız var mı? Koylarda uzun sureli demirlemeyi düşünüyor musunuz? O halde sunumu izlemeye devam ediniz.

Issız koyların ihtiyacı olan şey, sessizlik ve siz.

Dondurulmuş gıdalar ve yazın sıcaklığını hafifletecek içecekler, içkinize atmak için buz küpleri..Teknedeki yaşamı güzelleştiren önemli detaylar..Özellikle demirlediğiniz koylarda lokanta yok, fakat teknede iyi bir aşçı varsa..

Buzdolabi Buzluk Su Yapici Ah 80 Ah En cok elektrik enerjisi kullanan cihazlar, en uzun sure calisanlardir. Teknenize bu konforu getirebilmeniz için bazı yardımcı cihazlar gerekli. Bu cihazların günlük elektrik enerjisi sarfiyatlarını nasıl karşılayacaksınız.?

Ah Elektrik ile çalisan düşük sarfiyatlı diğer cihazlarin günlük elektrik sarfiyatları, kullanım sürelerine bağlı olarak değişir.

500 Wp 400 Wp 320 Wp Güneş Enerjisi sistemlerinin günlük enerji üretimleri* ve yeterliliği Ah 200 Ah 250 Ah Yaz aylarında üretim. 12 volt sistem.Yaz aylarında üretim. 12 volt sistem. Kış aylarında güneş enerjisine bağlı elektrik üretimi düşer ancak; soğutucu cihazların çalışması azaldığı için, enerji sarfiyatı da yaklaşık aynı oranda düşer. Boylece mevsiml er arası enerji üretim farklılığı sorun yaratmaz. Soğutucu cihazlar, kış aylarında sürekli açık bırakılabilirler. BuzdolabiBuzlukSu YapiciDiğer Cihazlar Güç Enerji Güç Enerji Güç Enerji

Güneş Enerjisi Devresindeki Aküler ve Etkin Kapasiteleri Marin Tip Aküler Marin Tip Deep Cycle Aküler Li-Ion Aküler %80-100%50-80%50 Etkin Deşarj Oranı Solar sistem kapasitesi Wp ve akü kapasitesi Ah arasınd aki kapasitif oran. 12 Volt sis tem içindir. Wp = Ah Wp = Ah*1.5 Wp = Ah*2 400 Wp Güneş Enerjisi Örneklemesi 400 Ah 270 Ah 200 Ah Akülerin ömürlerini uzatmak için, onları şarjlı durumda muhafaza etmelisiniz.

Sadece güneş panellerini kullanarak teknede ihtiyaç duyulan elektrik enerjisini üretebilirsiniz. Bakım gerektirmeyen ve sessiz çalışan bu sistem, koylarda ihtiy aç duyduğunuz sessizlik ve huzur ortamını bozmadan çalışır.

® Güneş Panelleri ve Solar Marine ® Rolbar