Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır"— Sunum transkripti:

1 Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır
Güneşe Bağlanma Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır

2 Şu ana kadar cevapladığınız sorular.
Bunlar güneşi çalışırken araştırdığımız uzun süreli sorulardır. Güneşsiz bir dünya nasıl olurdu? Güneş milyonlarca kilometrelik uzayı geçerek dünyayı nasıl ısıtır?

3 İşte DENEYİNİZ! Uluslar arası hayatta kalma şirketinde çalışan bir mühendissiniz. Göreviniz güneş enerjisini kendilerini hayatta kalma mücadelesinin ortasında bulan insanların kullanabileceği bir araç geliştirmektir. Modeliniz güneşin gücünün fosil yakıtların yerine kullanılabileceği yeni bir devrimin başlangıcı olabilir. Bu çalışmaya başlamak için diğer soruları da cevaplamalıyız.

4 ? ? Güneş ısısı transferini kısıtlayan etmenler nelerdir? ? ? Güneş enerjisinin açık ve koyu renkteki materyaller üzerindeki etkisi nedir ve bu etkiden nasıl yararlanabiliriz? ? Güneş enerjisinin cam, plastik ve metal gibi farklı materyaller üzerindeki etkisi nedir ? ? ? ? ? ? ? Dünyanın ekseni etrafında dönmesi ve güneşin konumu dünyadaki ısı ve sıcaklığı nasıl etkiler? ? ? ?

5 Tasarım Deneyi! Çalışmaya Başlayın:
Bir yumurta pişirecek güneş enerjili bir ocak geliştirin! Çalışmaya Başlayın: Güneş enerjisini araştırın. Bir güneş enerjili ocak tasarımını değerlendirin ve seçin. Güneş enerjili ocağınızı yaparken takım olarak çalışın. Günlük sorularını cevaplamak için ayrıntılı düşünün. Projenizi bilgisayar ortamında sunun.

6 Sununuzda Olması Gerekenler:
Tasarımınızın açıklaması; parçaları ve nasıl çalıştıkları Dijital yada taranmış fotoğraflar Ocak sıcaklığını zaman içinde gösteren bir grafik ve bu grafiği yorumlayan bir yazı Tartışma—giriş, tasarım süreci, aksaklıkları giderme, deney sonuçları ve en son düşünceler Fosil yakıtlar yerine güneş enerjisini kullanmanın sebepleri Tasarım ve diğer araştırmaların alıntıları


"Bayan Stembel Tarafından Hazırlanmıştır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları