Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇANAKKALE SAVAŞI
Advertisements

Çanakkale zaferi Çanakkale Savaşı
ÇANAKKALE SAVAŞI.
HAZIRLAYANLAR: ÖZLEM AÇIKGÖZ, NEVİN BAYRAK
ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN ÇANAKKALE DENİZ ZAFERİ KUTLU OLSUN
ALGI ve YANILGI. EKTEKİ FOTOĞRAF GELİBOLU SAVAŞINDAN.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN HAYATI.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük BÜYÜK TAARRUZ
ÇANAKKALE ASKERLERİ YAZAN:YAŞAR UZUN.
ÇANAKKALE ZAFERİ SAVAŞIN NEDENLERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 Mart Ocak 1916 (95 nci Yıldönümü)
ÇANAKKALE SAVAŞI OKAN KAZAKLAR 9-C 548.
18 MART (ÇANAKKALE ZAFERİ)
KURTULUŞTAN KURULUŞA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ÜN GİTTİĞİ OKULLAR
MİLLİ MÜCADELE (KURTULUŞ SAVAŞI).
SAKARA ZAFERİ 23 Ağustos- 13 Eylül 1921
Trablusgarp Savaşı veya diğer kullanımıyla  Türk-İtalyan Savaşı, yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu ve İtalya Krallığı arasında.
Karşı koyanlar: Kuva-yı Milliye
Atatürk’ün Katıldığı Savaşlar
-) yıllarında Osmanlı Devleti son Afrika toprakları olan Trablusgarp ve Bingazi yi İtalyaya bırakmış, Balkan hezimeti ise, 500 yıldır.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: SOSYALCİ.ORG.
-  TBMM Hükümeti, Mustafa Kemal’in başkanlığında iç ve dış düşmanlarla savaşa başladı. Bu savaş, Kurtuluş Savaş’ıydı. Hükümet, kararlı tutumuyla ilk.
ÜLkeLer Arası KöprüLer
1.DÜNYA SAVAŞI.
Hazırlayan Faruk KARADAĞ
ÇANAKKALE SAVAŞI
sandıklı imam hatip lisesi
GİRİŞ HAREKAT ALANI TARAFLARIN PLANLARI
I. DÜNYA SAVAŞI’NIN NEDENLERİ SAVAŞIN BAŞLAMASI
Çanakale zaferi 18 mart 1915.
ÇANAKKALE ZAFERİ.
ÇANAKKALE ZAFERİ (18 MART 1915)
Savaştığımız Cepheler
1905 yılında Harp Akademisin-den Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldu.
ÇANAKKALE SAVAŞI.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
I.Dünya Savaşı’nın ikinci yılında, müttefikler Çarlık Rusyası’na yardım etmek isteyen İngiltere ve Fransa, Çanakkale Boğazı’nı geçerek, Marmara’ya ve oradan.
Çanakkale Savaşı.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ.
KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELERİ
29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI.
ÇANAKKALE SAVAŞI(1915) HAMİDE ÜSTÜN
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE SAVA Ş I Çanakkale Cephesi I. Dünya Sava ş ı’nda İ tilaf Devletleri’nin saldırısı sonucu açılmı ş bir cephedir. Dünya tarihinin en kanlı sava.
Çanakkale Zaferi Hazırlayanlar: Fatma Dinç Sevgi Hançerli.
Cepheden Cepheye Mustafa Kemal
İÇİNDEKİLER 1.DÜNYA SAVAŞI ÇANAKKALE SAVAŞLARI CEPHELER Çanakkale SavaşI’nIn Nedenlerİ DENİZ SAVAŞLARI KARA SAVAŞLARI Çanakkale SavaşI’nIn Önemİ ve SonuçlarI.
MİLLİ BAYRAMLARIMIZ Milli bayramlarımız, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimizdir.
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
ÇANAKKALE ZAFERİ yılında I. Dünya Savaşı'nın başlamasıyla İtilaf devletleri bu isteklerini gerçekleştirme fırsatının doğduğuna inandılar. Bu inançla.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
20 Maddede 1.Dünya Savaşı Berat Köse.
KURTULUŞ SAVAŞI.
ATATÜRK’ÜN GÖREV ALDIĞI SAVAŞLAR
MİLLİ MÜCADELE.
ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELE CEPHELER
I.DÜNYA SAVAŞI ( 1914 – 1918 ).
ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI HİZMETLER
BAŞKOMUTANLIK MEYDAN SAVAŞI (30 AĞUSTOS 1922)

ÇANAKKALE Çanakkale Savaşı, I. Dünya Savaşı sırasında yılları arasında Gelibolu Yarımadası'nda Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında.
FATİH İLK/ORTAOKULU ÇANAKKALE ZAFERİ VE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
BÜYÜK TAARRUZ (20 Ağustos-18 Eylül 1922)
MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE KADIN KAHRAMANLAR. Dünyada hiç bir milletin kadını "Ben Anadolu Kadınından fazla çalıştım. Milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte.
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM / DOĞU VE GÜNEY DÜŞMANA DİRENİYOR
ATATÜRK'ÜN HAYATI KRONOLOJİK SIRALAMA
1. DÜNYA SAVAŞI. 1.DÜNYA SAVAŞI’NIN TARİHLERİ I. Dünya Savaşı, 28 Temmuz 1914'te başlayan ve 11 Kasım 1918'de sona eren Avrupa merkezli küresel savaş.
1914 yılında Dünya üzerinde bir çok devletin katıldığı 1. Dünya Savaşı başladı.Osmanlı Devleti istemese de Almanya ile birlikte katılmak zorunda.
Sunum transkripti:

Çanakkale Cephesi 1915 yılına dek hiç bir   Bu denli çok insanı bir araya getirmedi,   Bu denli dar alanda yapılmadı,   Bu denli önem taşımadı   Bu denli çetin geçmedi,   Bu denli etkili olmadı,   Bu denli özlenmedi…

Çanakkale, Birinci Dünya Savaşı'nda düşmana karşı açılan dört cepheden biridir. Öbür cephelerde yenilgi yaşandığı halde, burada görkemli bir zafer kazanıldı. Bu zaferin mimari, Mustafa Kemal'dir

İngiltere ve Fransa'nın, Rusya'ya yardım için giriştikleri bu savaş, üç aşamada gerçekleşti 18 Mart'ta Çanakkale Boğazı; dünyanın o zamana dek gördüğü, en büyük donanmasını karşıladı. Inflexible, Magestic, Bouvet, Queen Elisabeth ve diğerleri. Bu dev savaş gemileri, ölüm yağdırdılar, Türk askerinin üzerine. Ama onun destansı direnci karşısında, kayıplar verdiler, geri çekildiler…………

İngilizlerin Gelibolu'yu ele geçirme planları

Planlar Denizde başarıyı getirmeyince mücadele karaya taşındı…

Belki en yakın arkadaşıydı Belki de hiç tanımadığı ama Aynı amacı taşıdığı yoldaşı 25 Nisan'da düşman, bu kez karadan geçmeye çalıştı Çanakkale'yi.... Sömürgelerinden topladığı masum insanları, bilmedikleri bir amaç için, hiç tanımadıkları topraklarda, savaşa sürdüler. Avuç içi kadar alanda, mermiler havada çarpıştı, bir anda binlercesi, buğday başakları gibi toprağa düştüler

57. Alay Şehitliği'nde Mustafa Kemal onlara: "Sizlere taarruzu degil, ölmeyi emrediyorum" diyordu Tibbiye öğrencileri, derslerini bırakıp Çanakkale'ye koştular. Kalem tutmaya alışkın ellerinde, bu kez silah vardı. Ve 18-19 Mayıs gecesinde, öyle çetin bir savaş oldu ki, bir tek Tıbbiyeli geride kalmamıştı. Tan yerinde doğan güneş, onların cansız bedenini ısıtmaya çalışıyordu. Bu kutsal "yurt savunması" çığ gibi büyüdü ve Kanlisirt, Conkbayırı, Anafartalar, Türk askerinin "kahramanlık arenası" oldu.

Avustralyalı askerler ise Kaybedeceklerini bilmeden binmişlerdi gemilerine Savaş onlar için de acı doluydu….

Size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum ….!

Osmanlıya esir düşen askerler

10 Ağustos geldiğinde, düşman çekilme hazırlıklarına başladı 10 Ağustos geldiğinde, düşman çekilme hazırlıklarına başladı. Türk Yurdu'nu işgal edemeyeceğini anladı ve sonunda, “geldikleri gibi, gittiler…….

Çanakkale Savaşı • Türk askerinin doğru komutanlar ile neler başarabileceğini gösterdi, •  Türk Ulusu'nun 200 yıllık "zafer özlemi"ni giderdi, •  Mustafa Kemal'i Türk Ulusu'na kazandırdı, •  Kurtuluş Savaşı'na pilot çalışması oldu, •  Dünya Savaşı'nı üç yıl uzattı, •  Rusya'daki emperyalist rejimi değiştirdi, •  Sovyetler Birliği'nin Türk Kurtuluş Savaşı'na desteğini sağladı, •  Türk Kurtuluş Savaşı'na, İngiltere ve Fransa'nın girmesini engelledi, •  Türkiye ile Avustralya ve Yeni Zelanda arasında anlamlı bir dostluk başlattı

Hazırlayan Zülal OKUMUŞ