Yatırım-Proje Değerleme

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
Advertisements

SERMAYE BÜTÇELEMESİ Sermaye bütçelemesi, yapılacak yatırımların rasyonel olarak parasal planlarını yaparak gerekli karar verme işlemine yönelik faaliyetler.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
REPARIS Çalıştayı Bir Bankacının Bakış Açısından Güvenilir Mali Raporların Önemi Risk Control March 14-15, 2006 Vienna,
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
MÜRACAAT VE EĞİTİM SÜRECİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 17.EKİM.2009
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 05 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
İŞLETME Toplumdaki bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
Bölüm 6 Yatırım Kriterleri
Acikogretimx.com Açıköğretim sistemi hakkında temel bilgiler 2009.
Uluslararası Muhasebeciler Federasyonu
ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMLERİ:
HOŞGELDİNİZ. HOŞGELDİNİZ Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat Fakültesi Prof. Dr. Mehmet Zeki AYDIN Sivas CÜ İlâhiyat.
BÜYÜME.
TEMEL EKONOMİ 1. GİRİŞ Temel Ekonomi - Prof. Dr. Tümay ERTEK.
ÜNİTE 14 SERMAYE BÜTÇELEMESİ
Bölüm 1 Mühendislik Ekonomisi Kararları
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 5 Eylül 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
1 ÜNİVERSİTE – SANAYİ İŞBİRLİĞİNDE KOSGEB DESTEKLERİ (Serhan EKER – 2008 Aralık)
5. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal Yönetim, 2. Baskı
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
Küresel kriz ve Türkiye ekonomisinin büyüme sorunu
TEST – 1.
FİNANSAL PLANLAMA BAŞABAŞ NOKTASI ANALİZİ FİNANSAL DENETİM
YAPI İŞLETMESİNDE BAZI KAYNAK KİTAP VE YAYINLAR (Türkçe)
sermayenin karlılığı=vergi sonrası kar/öz kaynakx100
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
FİNANSAL ANALİZ.
İleri Muhasebe ve Denetim Düzenlemesi Programı– Modül 28 Emeklilik Fonları Richard Berr Direktör, Değerleme ve Raporlama 20 Haziran 2006.
PERFORMANS YÖNETİM SİSTEMLERİ DERSİ
e-Sertifika Programları
8 ? E K S İ L E N EKSİLEN _ 5 5 ÇIKAN FARK(KALAN) 8.
Küresel Kriz Sonrası Türkiye’de Finansal Sistem “Bankacılık Sektörü” Ekrem Keskin Mayıs 2010.
Finansal Yönetim ve Fonksiyonları
Hangi bölümlere geçiş mümkün?
Finansal planlamada temel amaç;
FİNANS DIŞI ALANLARDA ÇALIŞANLAR İÇİN
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
Kitaplar ve kaynaklar. Kaynaklar Küresel Arena’da Girişimci ve Girişimcilik Küresel Arena’da Girişimci ve Girişimcilik Prof.Dr.Mehmet Emin Gürol Gazi.
TÜRKİYE EKONOMİSİNE GENEL BAKIŞ VE SON GELİŞMELER KEMAL UNAKITAN MALİYE BAKANI 15 Ekim 2008 T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
Entelektüel Sermayenin Raporlanması: Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme
BOLOGNA SÜRECİNİN TÜRKİYE’DE UYGULANMASI PROJESİ Kasım 2006 Fırat Üniversitesi, Elazığ Nezih Güven- Bologna Rehberi.
MALİ ANALİZ TEKNİKLERİ
Duran Varlıklar Rasyosu
BÜYÜME DİNAMİKLERİ Fulya GÜZEL Kaynak: TÜİK GSYH Büyüme Oranları (%, Çeyrekler İtibarıyla)
YARD.DOÇ.DR.HAYRİ BARAÇLI
Belirlilik Koşulu Altında Yatırım Projeleri Değerlendirme
Belirlilik Koşullarında Sermaye Bütçelemesi
Slayt 0 İKİNCİ BÖLÜM YATIRIM KARARLARI. Slayt 1 ÖRNEK - 1 * Gerekli Sermaye (Yatırım Tutarı) = TL *Beklenen Kar = TL ** Yatırımın.
Çocuk ve Gençlik Yayınları Ders Hakkında Dersi neden yüklendiniz? Çocuk ve Gençlik Yayınları dersinden beklentileriniz?
ŞİRKET ORTAK DEĞERİ VE HALKA AÇILMA Mustafa Niğdeli
Sermaye Piyasası ve Meslek İlişkisi DOÇ. DR. SERHAT YANıK İSTANBUL ÜNIVERSITESI SIYASAL BILGILER FAKÜLTESI.
FİNANS VE MUHASEBE H04.
T.C. GAZİ ÜNİVERSİTESİ POLATLI SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU FİNANS, BANKACILIK VE SİGORTACILIK BÖLÜMÜ MALİYE PROGRAMI.
10. Olağan Genel Kurulu İstanbul,18 Mayıs 2011
İŞLETMELERİN KURULUŞU
Finans Nedir Finans, işletmenin gereksinim duyduğu fonların en uygun koşullarda ele geçirilmesi ve ele geçirilen fonların en etkin kullanımını sağlamaktır.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
TARİHÇE Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (Erdemir), Karadeniz Ereğli'de yerleşik bulunan demirçelik fabrikasıdır. Şirket 11 Mayıs.
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
NET NAKİT AKIŞLARININ HESAPLANMASI
DURAN VARLIKLARA AİT ÖZELLİKLİ YATIRIM KARARLARI
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
İŞLETME FİNANSI VE FİNANSAL YÖNETİM
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Yatırım-Proje Değerleme Ekrem Tufan etufan@yahoo.com Anadolu Üniversitesi AÖF Çanakkale Bürosu, 2008 Flipchart'a dinleyici bizi ne zaman dinler çalışması yapılmalı...

BAHANE DEĞİL, İŞ ÜRETELİM! Sınıfı nasıl geçeriz? Kopya çekerek Torpil yaparak Dersleri asarak Derste cep telefonuyla oynayarak Camdan dışarıyı izleyerek Kitabı ezberleyerek Hebelek gübelek diyerek BAHANE DEĞİL, İŞ ÜRETELİM!

Bir önceki slayttakileri yaparsak n’olur?

Nasıl bir eğitim? İnteraktif, Katılımcı ve Özgürlükçü

Ezberci değil!

Samimi olalım, laubali değil!

Bilgiyi yaşama dönüştürmek için... Ara sınav: 40 puan Araştırma ödevi: 10 puan Final:50 puan Bütünleme: Allah korusun....

Sistemi değiştiremedim, üzgünüm!

Kaliteli bir ders için neler yapmalıyız? Dersin hocası dahil, herkes cep telefonunu kapatmalı (sessize almamalı!) Kendi aramızda geyik muhabbeti yapmamalı! Anlamadığımızda hemen sormalı! Derse asla geç kalmamalı! (Hoca dahil!) Uyumamalı, uyutmamalı! Veeeeee!

Veeeeeee... Derse katılım sağlanmalı!

En iyi nasıl öğrenebiliriz? Tekrarlayarak öğrenme %100 Hatırlama Yeteneği % 0 Pasif Pasiften aktife geçiş Aktif Yaparak öğrenme Duyma ve görme Görme Duyma Flipchart'a dinleyici bizi ne zaman dinler çalışması yapılmalı...

Neler öğreneceğiz? Yatırım ve proje ile ilgili temel kavramlar Finansal yatırımlar-Sermaye bütçelemesi (duran varlık yatırımları) ayrımı Sermaye bütçelemesinin önemi Vizyon-misyon, ilke ve değerler ve stratejik planlama Yatırım kararlarının alınması için gerekli veriler: Yatırım harcamalarının tutarı, yatırımın işletmeye sağlayacağı yararlar ve bu yararların zaman içindeki dağılımı, yatırımın ekonomik ömrü, hurda değeri Flipchart'a dinleyici bizi ne zaman dinler çalışması yapılmalı...

Neler öğreneceğiz? STATİK YÖNTEMLER Yatırım harcamaları: Sabit sermaye yatırımları, işletme sermayesi yatırımları Yatırım projelerini ekonomik açıdan değerlendirme yöntemleri: STATİK YÖNTEMLER Ortalama Yıllık Gelirin Yatırım Tutarına Oranı Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi DİNAMİK YÖNTEMLER Net Şimdiki Değer Yöntemi İç Karlılık Oranı Yöntemi Yıllık Eşdeğer Gider Yöntemi Duyarlılık Analizi

Neler öğreneceğiz? Yatırım kararı ve kiralama seçeneği: Hizmet veya işletme kiralamaları, finansal kiralamalar, kiralama-satın alma kararı. Üye olalım, yararlanalım! bigaogrencileri-subscribe@yahoogroups.com Bu adrese email gönderelim, daha sonra gelecek email’e “reply”, “yanıtla” deyip, geri gönderelim. Üyelik tamamdır...

Kaynaklar Akgüç Öztin, Finansal Yönetim, Muhasebe Enstitüsü, Yayın no: 56, İstanbul: 1989 Türko R. Metin, Finansal Yönetim, Alfa Basım Yayım Dağıtım, Yayın no: 536, İstanbul: 1999. Altan Mikail, Fehmi Karasioğlu, Muhammet Bezirci, Rabia Özpeynirci, Haluk Duman ve Namık Kemal Erdemir, Uygulamalı Finans, Atlas Kitapevi, Konya: 2004.

Kaynaklar 4. Kolb Robert W. ve Richardo J. Rodriguez, Çev: Ali İhsan Karacan, Finansal Yönetim, Sermaye Piyasası Kurulu, Yayın no: 35, Ankara: 1996. 5. Brealey Richard A. ve Stewart C. Myers, Alan J. Marcus, Çev: Ünal Bozkurt, Türkan Arıkan ve Hatice Doğukanlı, İşletme Finansının Temelleri, McGraw Hill-Literatür Ortak yayını, İstanbul:2001.

Kaynaklar 6. Büker Semih, Rıza Aşıkoğlu ve Güven Sevil, Finansal Yönetim, Anadolu Üni. Kütüphane ve Dökümantasyon Merkezi, Eskişehir: 1997. 7. Weston J. Fred ve Eugene F. Brigham, Essentials of Managerial Finance, Harcourt Brace&Company International Edition, 1992. 8. Güvemli Oktay, Yatırım Projelerinin Düzenlenmesi, Değerlendirilmesi ve İzlenmesi, Atlas Kitabevi Yayınları, İstanbul:2008, ISBN 9789756574065.

Kaynaklar 9. www.ssrn.com 10. www.ceterisparibus.net 11. www.makalem.com 12. http://etufan.wordpress.com 13. British Council, Türkiye’de STK’Lar ve Kamu Sektörü Arasındaki İşbirliğinin Geliştirilmesi ve STK’ların Demokratik Katılım Düzeyinin Güçlendirilmesi Projesi (SKİP) Eğitmenler için kaynak Kitap, Mayıs 2006) 14. Korkut Levent, Stratejik Planlama, www.stgm.org.tr