Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Değişkenler.
Advertisements

DEM MUHASEBE PROGRAMI EĞİTİM SUNUMU
Eski zamanlarda adına hatıra defteri denen bir oluşum vardı
Bilgisayar Açılış Parola Talep İşlemleri
Televizyon ve okul başarısı
Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı
Hayatımızda ve Derslerde Teknoloji
Akbank B Tipi %100 Anapara Koruma Amaçlı İkinci Yatırım Fonu
APPLE TV Grup-6 Yusuf Altay Hatice Elma Merve Kantarci Yunus Aras
MICROSOFT XBOX Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR
T.C ŞANLIURFA VALİLİĞİ İl Merkez Proje Ofisi 2008 – 2009 SODES PROJELERİ WEB YÖNETİM ARAYÜZÜNÜN KULLANILMASI.
Kursu başlatmak için İleti çubuğunda Düzenlemeyi Etkinleştir'i
Yeni yıl akşamı fizy ile “karaoke yılbaşı partisi” düzenliyoruz
Artırılmış Gerçeklik Hazırlayanlar Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL
IPad Uygulamasi TASARIM SURECI. iPad oranları: 3x-4x Kullanılan programlar: FireWorks Photoshop Illustrator iPad retina display resolution: 2048 x 1536.
T.C. Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Ders: İnsan Bilgisayar Etkileşimi Ders Sorumlusu: Doç.
WİNDOWS 7 KURULUM.
İNTERNETİN FAYDALARI Hazırlayan: Azime Semra AY.
T.C. KİMLİK NUMARASI İLE YAPILAN ÖDEMELER HAKKINDA DUYURU
G ESTURE BASED INTERFACES. İnsan yorumlama aracı ile insan hareketlerini algoritmalar ile tanımlar.
XxPFL2908H/12 – xxPFL30x8x/12 – xxPFL31x8x/12 Modelleri için Pratik Bilgiler Emin Büyükmumcu 1.
S CREENCAST - O - MATIC NEDIR ?  İnternet üzerinden ve bilgisayarınıza kurabileceğiniz oldukça pratik bir ekran kaydetme uygulamasıdır.  Windows, Mac.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
ÇEVRİM İÇİ İŞBİRLİĞİ ARACI
Web 2.0 Yeni nesil Internet.
MOVİ MAKERDE VİDEO HAZIRLAMAK 1- Movi maker programını aç. Görevleri tıkla. 2- Videoda kullanacağın resimleri belirle.Sol taraftaki seçeneklerden resim.
TURKCELL Proje Önerileri.
Leap Motion Grup Üyeleri: Fatih Akkaya Hüseyin Özkan Halil Güvel
e-beyanname programı (bdp) kurulumu
MİHRİ HATUN ANAOKULU VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ
NAVİGASYON NAV-750 TV Harita ve Yazılım Özellikleri • Türkiye adres yapısına özel MIREO Don’t Panic navigasyon yazılımı ve TELEATLAS haritası • 81 il.
SMARTWATCH HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Hatice PEHLEVAN
ETwinning Twinspace Kullanımı Nisan 2014.
LEAP MOTION Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT
Grup 4-Apple TV Emre KARAKAŞ Okan YİĞİT Halil GÜVEL Fatih AKKAYA Emine Şeyda KERVAN Hüseyin ÖZKAN Kübra KANTARCIOĞLU.
Media Get ; Rus yapımı bittorrent indirme programı
APPLE TV Ders Sorumlusu: Hakan TÜZÜN Ders Asistanı: Sinan KESKİN Hazırlayanlar Adem ÖNAL Emrah YETGİN Enes YİĞİT İsmail YILDIZ Kadir KAYMAN Mustafa YARAMIŞ.
Klavye ve mause u çöpe attıran teknoloji: LEAP MOTION Yunus aras, fatma bülbül, yusuf altay, hatice elma, filiz uzun, merve kantarci.
SURRAM.
ÖĞR. GRV. Ş.ENGIN ŞAHİN BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ.
Google Glass Nedir? "Zenginleştirilmiş Gerçeklik Teknoloji" adı verilen teknolojinin uygulandığı Google Gözlüğü sanal aleme açılan üçüncü bir göz olarak.
SANAL MAĞAZA UYGULAMALARI VE STRATEJİLERİ
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Leap Motion HAZIRLAYANLAR Burcu MAYDA Ceren ÖZDAL Eziz DURDİYEV
Adı Soyadı : Serkan YILDIZ No : Bölüm : Türkçe Öğretmenliği 2. Sınıf Örgün Eğitim.
VLC MEDİA PLAYER.
SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük
WİNDOWS LİVE MOVİE MAKER
MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİ
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İnternetten Danışman Kayıt Yenileme Onayları.
PROJEKSİYON KULLANIMI KILAVUZU
LUCA Bilgisayarlı muhasebe programı
YKB Proje Önerileri. Ziyaretçiler scroll bar ‘da bulunan parayı çekerek sayfayı aşağıya doğru indirirler Para göndermenin ne kadar kolay ve hızlı olduğunu.
Sevgililer Günü – Proje Önerileri
DONANIM VE YAZILIM Hazırlayan: Ad Soyad.
1- İnternet Sağlayıcınızdan adresine giriniz. 2- Sitemizdeki sayfalardan Arşiv butonuna tıklayınız.
Görsellerde bilgi güvenliği kapsamında öğrenci bilgileri silinmiştir.
 Destek sistemine hangi adresten ulaşabilirim?.  Sisteme nasıl giriş yapabilirim?  Kullanıcı bilgilerimi nasıl güncelleyebilirim?  Bildirimimi nasıl.
Hazırlayan: Muharrem Toptaş.  Dört farklı çeşit sanal joystick türü bulunmaktadır. Bunlar;  Statik ve dinamik kontrol  Her zaman görünen kontrol 
Windows Live Movie Maker Nedir? Movie Maker ile, bilgisayarınızda yer alan fotoğraf ve videolarınızı kullanarak, bunlar üzerinde düzenlemeler, değişiklikler.
MİCROSOFT WİNDOWS 8 I.WİNDOWS 8’İ NASIL YÜKLEYEBİLİRİM ?
Öncelikle sisteme girmek için Google Chrome sayfası açıp adres çubuğuna kocaeli.meb.gov.tr/ets yazıyoruz.
Yeni ofis kırtasiye malzemeleri ve aksesuarları satın.
ÜRÜN YERLEŞTİRME NEDİR?
Merkezi Uydu Sistemleri
TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ
APPLE TV Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Osman KUZGUN
powerPoint nedir
Sunum transkripti:

Apple TV nedir? Hazırlayanlar: Ceren Özdal Burcu Mayda Hatice Pehlevan Selman Adıgüzel Üzeyir Göndür

Apple TV nedir? Apple TV tahmin ettiğiniz gibi bir televizyon değil, televizyonumuza bağladığımız avuç içi kadar küçük bir cihaz.

Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyor, filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyor, internet radyolarını dinleyebiliyor ve daha pek çok farklı şey yapabiliyoruz

Apple TV ile ne işime yarar? Ne yapabilirim? Apple TV’yi kısaca “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi” diye özetleyebiliriz. Ancak detaylara da girersek, içinden pek çok şey çıkıyor: Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını) Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live

Tüm bunların Apple TV’nin ana ekranında yerleşimi ise şöyle yer alıyor:

Elbette bu şekilde görebilmek için öncelikle Apple TV’mizi internete bağlamalı ve iTunes Store ayarlarınıyapmalı ve ülke olarak da Türkiye’yi seçmeliyiz.

Filmler Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmler içeriğine erişebiliyoruz. Pek çok farklı kategoride yüzlerce film, televizyonumuzun ekranında görünüyor ve kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabiliyoruz.

Apple TV ile Film Kiralamak Apple TV ile “Kirala” ikonu görünen filmleri kiralayabiliyoruz. “Kiralamak” şu anlama geliyor: Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var. Ancak filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz.

Apple TV ile Film Satın Almak Apple TV ile “Satın Al” ikonu görünen filmleri satın alabiliyoruz. “Satın Almak” ise şu anlama geliyor: Satın aldığımız filmleri istediğimiz zaman izleyebiliyoruz. Sanki DVD’sini satın almış gibi, istediğimiz anda izlememiz mümkün… :) Daha önce izlediğimiz bir filmi yeniden izlemek istediğimizde herhangi bir kısıtlama yok. 

Film izlerken kumanda ile nasıl kontrol edebiliyorum? Kumandamızdaki tuşları film izlerken şöyle kullanabiliyoruz: Menu: Filmden çıkar, bir önceki ekrana geri döner. Çal/Durdur: Filmi durdurur, yeniden oynatır. Sağ/Sol: Filmi ileriye veya geriye doğru hızlı bir şekilde oynatmayı sağlar. Böylece hızlıca ileri veya geri gitmek mümkün. 3 defa ileri butonuna tıklarsak filmi de daha hızlı bir şekilde oynatmış oluruz.

Müzikler iTunes Match üyesiysek, tüm müzik arşivimize Apple TV’miz üzerinden erişebiliyor, istediğimiz şarkıları kolayca dinleyebiliyoruz

Ayarlar Adı üzerinde, Apple TV’mizin tüm ayarlarını buradan yapıyoruz.

Apple TV ve Oyunlar Bir yarış oyununda televizyonumuzda yarıştığımız pisti görürken, iPad’imizi hem kontrolör (kol) olarak, hem de kritik bilgileri alabileceğimiz bir ekran olarak kullanabiliyoruz.

Apple TV ve Remote uygulaması Apple TV’mizin yanında gelen uzaktan kumanda hem ufak, hem az tuşa sahip, hem de becerikli. Çoğu televizyonun yanında gelen onlarca farklı tuşlu kumandaya göre oldukça sade olan bu kumandaya bir kere alışınca vazgeçmek gerçekten zor

Fiyat Apple TV, ABD’de $99 + KDV olarak satılıyor. Yani yaklaşık $108 gibi düşünebiliriz. Bu da Türk Lirası ile 190 TL civarına geliyor. Ancak elbette hiç bir zaman ABD fiyatlarını baz almamız mümkün değil. Hem tüm ürünlerin ABD’den Avrupa’ya gelmesi, hem Euro’nun etkisi, hem de ülkemizin vergileri düşünüldüğünde fiyatlar biraz daha yukarıya çıkıyor.

Değerlendirme Ancak Apple TV’nin diğer özelliklerini de kullandıkça, her geçen gün daha da pratik bir hale gelen bu küçük siyah kutuya olan hayranlığım artıyor. iTunes Store’un Türkiye’ye de açılması ile kullanması çok daha keyifli hale gelen Apple TV’yi eğer almayı düşünüyorsanız eminim siz de çok memnun kalacak, belki de benim keşfetmediğim ya da kullanmadığım farklı özelliklerini kullanacaksınız…

Kaynakça http://www.sihirlielma.com/2013/01/09/apple-tv-turkiye-nedir-nasil- kullanilir/ https://www.apple.com/tr/appletv/what-is/ http://www.sihirlielma.com/2011/03/23/apple-tv/ http://www.teknoperest.net/apple-tv-nedir-neler-yapilabilir/