Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

APPLE TV Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Osman KUZGUN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "APPLE TV Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Osman KUZGUN"— Sunum transkripti:

1 APPLE TV Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Osman KUZGUN
İpek ÖZCAN Yakup Kadir ULUDAĞ

2 İçindekiler Apple TV nedir? Apple TV ne işime yarar? Ne yapabilirim?
Teknik Özellikleri Filmler Müzikler Bilgisayarlar MLB.TV Podcast’ler Apple TV ve Çevre Duyarlılığı AirPlay AirPlay Özellikleri Eğitimde Apple TV Apple Tv ile Film Kiralamak Türkçe Altyazıları Nasıl görüntüleyebiliyorum? Apple Tv ve Oyunlar Fiyat

3 Apple Tv nedir ? Apple TV tahmin ettiğiniz gibi bir televizyon değil, televizyonumuza bağladığımız avuç içi kadar küçük bir cihazdır. Apple TV ve AirPlay özelliği ile iOS ve Mac cihazlarımızdaki görüntüleri, müzikleri ya da videoları televizyonumuza aktarabiliyoruz. Filmleri ve dizileri televizyonumuzda izleyebiliyoruz.

4 Apple Tv nedir ? (2) Apple TV’yi televizyonumuza HDMI bağlantısı ile bağlayarak aynı ağda bulunan cihazlardaki veya internette belirli servislerdeki çeşitli yayınları, filmleri ve dizileri izleyebiliyor, müziklerimizi dinleyebiliyor, resimlerimize göz atabiliyoruz.

5 Apple Tv nedir ? (3) Apple TV, eğlence sektörünün en büyük isimlerine erişebilmenizi sağlayan küçük bir eğlence merkezidir. Üstelik, 1080p çözünürlüğe kadar HD kalitesindedir.

6 Apple Tv nedir ? (4) Tek yapmanız gereken; fişini prize takmak ve filmler, spor, müzik ve daha fazlasını içeren kocaman bir dünyanın keyfini çıkarmak. İnternet radyolarını dinleyebiliyor ve daha pek çok farklı şey yapabiliyoruz.

7 Apple TV Ne İşime Yarar? Ne Yapabilirim?
Apple TV’yi kısaca “filmler, videolar, müzikler ve fotoğrafların televizyonumuz üzerinden izlenmesi ve bunun artık çok daha eğlenceli ve basit hale gelmesi” diye özetleyebiliriz. Ancak detaylara da girersek, içinden pek çok şey çıkıyor: Filmer ve TV Şovları (Diziler), Fragmanlar Fotoğraflarımız (Fotoğraf Yayını) Müziklerimiz (iTunes Match) ve Radyo YouTube, Vimeo, Flickr, Podcast’ler MLB, NBA, NHL, Wall Street Journal Live

8 Apple TV ile Ne İşime Yarar? Ne Yapabilirim? (2)
Tüm bunların Apple TV’nin ana ekranında yerleşimi ise şöyle yer alıyor:

9 Teknik Özellikleri Yüksekliği: 23 mm (0.9 inç)
Genişliği: 98 mm (3.9 inç) Derinliği: 98 mm (3.9 inç) Ağırlığı: 272 gr (0.6 pound)1

10 Teknik Özellikleri(2) Apple TV Apple tek çekirdekli A5 çipi
Apple Remote Güç kablosu Belgeler

11 Teknik Özellikleri(3) Wi-Fi (802.11a, b, g veya n) kablosuz ağ (kablosuz video yayını a, g veya n gerektirir) veya 10/100BASE-T Ethernet ağı, Film satın almak veya kiralamak için iTunes Store hesabı, Bir Mac veya PC'den ortam yayınlamak için iTunes 10.6 veya daha yeni sürümü, Ev Paylaşımı için iTunes Store hesabı, Naklen ve arşivden maçlar seyredebilmek için MLB.TV aboneliği gerekir. Naklen ve arşivden maçlar seyredebilmek için NHL GameCenter Live aboneliği gerekir.

12 Teknik Özellikleri(4) Wi-Fi (802.11a/b/g/n) HDMI Optik ses
10/100BASE-T Ethernet Yerleşik kızılötesi alıcı Micro-USB (hizmet ve destek için) Çalışma sıcaklığı: 0° ila 35° C (32° ila 95° F) Depolama sıcaklığı: -20° ila 45° C (- 4° ila 113° F) Bağıl nem: %5 - %95 yoğuşmasız Çalışma yüksekliği: metreye ( fit) kadar test edilmiştir Yerleşik 6 watt'lık evrensel güç kaynağı

13 Teknik Özellikleri(5) 1080p çözünürlüğe kadar H.264 video, 30 kare/saniye, Yüksek veya Ana Profil düzeyi 4.0 veya daha düşük, AAC-LC ses maksimum 160 Kbps/kanal değeri iken Temel profil düzeyi 3.0 veya daha düşük, 48kHz, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses MPEG-4 video 2.5 Mbps'ye kadar, 640x480 piksel, 30 kare/saniye, AAC-LC ses maksimum 160 Kbps iken Basit Profil, .m4v, .mp4 ve .mov dosya biçimlerinde stereo ses Motion JPEG (M-JPEG) maksimum 35 Mbps, 1280x720 piksel, 30 kare/saniye, ulaw biçiminde ses, .avi dosya biçiminde PCM stereo ses

14 Teknik Özellikleri(6) HE-AAC (V1), AAC ( Kbps), korumalı AAC (iTunes Store'dan), MP3 ( Kbps), MP3 VBR, Audible (2, 3 ve 4 biçimleri), Apple Lossless, AIFF ve WAV; Dolby Digital 5.1 surround ses aktarma JPEG, GIF, TIFF Hitachi, JVC, LG, Mitsubishi, NEC, Panasonic, Philips, Pioneer, Samsung, Sharp, Sony, Toshiba, Vizio ve Westinghouse gibi üreticilerin popüler modelleri dahil, HDMI girişi olan yüksek çözünürlüklü ve at 60/50Hz'de 1080p veya 720p çözünürlüğü destekleyen TV'lerle uyumludur.

15 Filmler Apple TV’nin ana ekranındaki Filmler ikonuna tıklayarak iTunes Store’daki Filmler içeriğine erişebiliyoruz. Pek çok farklı kategoride yüzlerce film, televizyonumuzun ekranında görünüyor ve kumandamızdaki aşağı/yukarı ve sağ/sol tuşları ile bu filmlerin arasında kolayca dolaşabiliyoruz.

16 Müzikler Apple TV’mizin depolama yapabileceğimiz bir sabit diski olmadığı için müziklerimizi içerisine atıp istediğimiz zaman çalamıyoruz. Bu yüzden internet üzerinden kendi müzik arşivimize ulaşmamız için iTunes Match üyeliğimizin olması gerekiyor.

17 Bilgisayarlar Apple TV ile aynı ağ içerisinde açık bir bilgisayarımız varsa, ve o bilgisayarda “Ev Paylaşımı” açıksa burada kendi bilgisayarımızı görebiliyoruz. Böylece bilgisayarımızdaki iTunes içerisindeki tüm içeriklere, yani müzik, film, dizi vb. içeriklere Apple TV’mizden de erişebiliyoruz. Böylece iTunes Match üyeliğimiz olmasa bile Apple TV’miz üzerinden bilgisayarımızdaki müziklerimizi dinleyebiliyor, AirPlay’e gerek kalmadan (yani bilgisayarımıza dokunmadan) tüm dizi, film, video vb. içeriklerimize ulaşabiliyoruz. :)

18 MLB.TV Her ne kadar ülkemizde baseball ilgisi ve takipçi sayısı düşük olsa da, Apple bunu Türkiye’deki kullanıcılara sunmak istemiş. :) MLB, yani Major League Baseball TV kanalı ile baseball hakkında haberler, skorklar, maç özetler vb. içeriklere ulaşabiliyoruz.

19 Podcast’ler Podcast’lerle ilgileniyor musunuz? Takip ettiğiniz podcast’ler var mı? Ülkemizde pek yaygın olmasa da Apple TV’den de podcast’lerimizi takip edebiliyoruz.

20 Apple TV ve Çevre Duyarlılığı
Apple, çevre üzerindeki etkisini belirlemek için tam ürün ömrü yaklaşımını benimser. Apple TV çevre üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla aşağıdaki özelliklerle tasarlanmıştır: Bromlu alev geciktirici içermez PVC içermez Set üstü kutular için olan ENERGY STAR 3.0 gereksinimlerini karşılar Apple ve Çevre Politikası Apple Ürünleri Çevresel Raporlar, ürünlerimizin çevresel özelliklerini ayrıntılı şekilde açıklar.

21 AirPlay AirPlay, iOS aygıtınızda olanları, Apple TV aracılığıyla kablosuz olarak HDTV'niz ve hoparlörleriniz üzerinden oynatmanızı sağlar. İsterseniz, ekranınızda olup bitenleri büyük ekrana yansıtabilirsiniz.

22 AirPlay Özellikleri Aktarma Özelliği: AirPlay ve Apple TV'yi aynı Wi-Fi ağına bağlayın, bunu yaptığınızda AirPlay simgesi otomatik olarak belirecektir. Sonrasında; Fotoğraflar, Video, Müzik, Safari veya AirPlay özelliği etkinleştirilmiş herhangi bir uygulamada AirPlay simgesine dokunun, her şey Apple TV'niz üzerinden HDTV'nizde yayınlanacaktır. Yansıtma Özelliği: Mac, iPhone, iPad veya iPod touch'ınızın ekranında ne varsa, odada bulunan herkese Apple TV üzerinden HDTV'nizde gösterebilirsiniz. Yakınlaştırın, uzaklaştırın ve alkışlar için duraklatın. Dikey görünümden yatay görünüme geçin ve izleyicileriniz bunu da görsün. AirPlay bunların tümünü kablosuz olarak yapar, böylece odada rahatça dolaşabilir veya kalabalığın arasında rahat bir şekilde oturabilirsiniz.

23 AirPlay Özellikleri(2)
Çift Ekran Özelliği: Geniş ekran TV'nizde aksiyon gözler önüne serilirken, iPhone, iPad veya iPod touch'ınızı kullanarak kontrolü elinize alın. Koltuğunuzdan kokpiti kumanda ederek havada devriye gezin. İç tasarım alanındaki en yeni fikirlere göz atın ve favorilerinizi iPhone veya iPad'inize kaydedin. AirPlay ile, TV'niz sahip olduğunu bile bilmediği yeteneklerini sergiler.

24 Eğitimde APPLE TV Apple TV çok yararlı bir eğitim teknolojisi olabilir. Örneğin; yaşam boyu öğrenme misyonunu benimsemiş AppleTV kullanan bir öğretmen kendi alanıyla ilgili sürekli seminer videolar izleyip, podcastler dinleyip ve makaleler okuyup kendini daha fazla geliştirecektir. İzlediği, dinlediği ve okuduğu içeriklerden öğrencilerine yararlı olabileceğini düşündüğü kısımları sınıfında öğrencileriyle paylaşabilir. Örneğin Fen Bilgisi öğretmeni dersini, müthiş grafiklerle hazırlanmış bir hücre bölünmesi videosu ile desteklemek varken neden cansız ve ilgi çekici olmayan kağıtları tercih etsin ki Apple TV bir öğretmenin en çok isteyebileceği şeyi gerçekleştiriyor: kolay kullanım ve ilgi çekicilik.

25 Eğitimde APPLE TV Video:https://www.youtube.com/watch?v=eR-xPvxRy80
Öğrenciler için önemli olan yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Apple’ın ödüllü dijital yazma uygulamaları iLife ile öğrenciler, anlayışlarını sergileyen ve yaratıcılıklarını ortaya koyan anlamlı dijital projeler yaratabilirler. En iyi taşınabilir öğrenci bilgisayarları, ekonomik mobil laboratuarlar ve sorunsuz kablosuz ağ bağlantıları ile Apple, taşınabilir bilgi işlem alanında öncülük etmektedir. Video düzenleme, bilimsel bilgi işlem ve ağ yönetimi için ideal olan Mac Pro iş istasyonu en yüksek başarımı sunmaktadır. Yüksek başarılı Xsan depolama çözümlerinin yanı sıra rafa göre optimize edilmiş Xserve dosya sunucuları gibi olağanüstü altyapı çözümleri getirmektedir. Xsan: İçeriklerin bozulması ve kaybolmasını engellemektedir. Video:

26 Apple Tv ile Film Kiralamak
Apple TV ile “Kirala” ikonu görünen filmleri kiralayabiliyoruz. “Kiralamak” şu anlama geliyor: Kiralanan filmi izlemek için 30 gün süremiz var. Ancak filme başladıktan sonra 48 saat içerisinde bitirmemiz gerekiyor. Aksi halde kiralama hakkımızı kaybetmiş oluyoruz. Filmlerin kirası farklılaşmakla birlikte, genelde standart kalitede (SD) 3.99 TL ve yüksek kalitede (HD) 4.99 TL olarak belirlenmiş.

27 Türkçe Altyazıları Nasıl görüntüleyebiliyorum?
Filmi izlemeye başladığımızda Türkçe altyazıları görmek istersek kumandamızdaki yuvarlağın ortasında bulunan seçim tuşuna basılı tutuyoruz. Böylece karşımıza yeni bir ekran geliyor. Bu ekranda hem filmin bölümlerini görebiliyor, hem de altyazı seçimini yapabiliyoruz. Yukarıdan “Altyazılar” sekmesini seçtikten sonra altyazı olarak Türkçe’yi seçiyor ve artık filmimizi Türkçe olarak izleyebiliyoruz.

28 Apple Tv ve Oyunlar iPhone ya da iPad’imizdeki oyunları AirPlay sayesinde Apple TV üzerinden televizyonumuzda da oynayabiliyoruz. Örneğin bir yarış oyununda televizyonumuzda yarıştığımız pisti görürken, iPad’imizi hem kontrolör (kol) olarak, hem de kritik bilgileri alabileceğimiz bir ekran olarak kullanabiliyoruz. Ya da bir uçuş simulasyonunda, Apple TV ile televizyonumuzda uçağımızı dışarıdan görebilirken, iPad’imiz üzerinde de kokpiti ve kokpitteki diğer detayları görebiliyoruz.

29 Fiyat Apple TV, ABD’de $99 + KDV olarak satılıyor. Yani yaklaşık $108 gibi düşünebiliriz. Bu da Türk Lirası ile 190 TL civarına geliyor. Ancak elbette hiç bir zaman ABD fiyatlarını baz almamız mümkün değil. Hem tüm ürünlerin ABD’den Avrupa’ya gelmesi, hem Euro’nun etkisi, hem de ülkemizin vergileri düşünüldüğünde fiyatlar biraz daha yukarıya çıkıyor. Şu anda Apple TV için belirlenen fiyatın 264 TL + KDV olarak listelendiğini, yani toplam 311 TL olarak görüyoruz.

30 KAYNAKÇA https://www.apple.com/tr/appletv/what-is/


"APPLE TV Damla AKDULUM Gizem Sahime DERTLİ Burak KARADAŞ Osman KUZGUN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları