Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ"— Sunum transkripti:

1 TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ

2 Televizyon nedir? Televizyonun kelime anlamı: tele; uzak, vizyon; görmek, kelimelerinden oluşarak, uzakta olanı görmek şeklinde tanımlanabilir. Televizyonun çalışma prensibi; Verici antenler vasıtasıyla elektrik sinyallerine dönüştürülen görüntü ve sesleri, tekrar elektrik sinyallerinden görüntü ve sese dönüştüren elektronik bir cihazdır.

3 Televizyonun icadı Televizyonu 1926 yılında John Baird icat etmiştir. Televizyonda görüntü çok küçük ve açık-koyu renklerden oluşan milyonlarca küçük noktadan meydana gelmektedir.

4 TELEVİZYON HAKKINDA BİLİNMEYEN ÖZELLİKLER
Resim İçinde Resim (Picture-In-Picture): Bazı televizyonlar ekranda iki yayın kaynağını (TV ve DVD gibi) aynı anda gösterebilmektedir.

5 Sesli Kumanda: Televizyonunuz birlikte verilen uzaktan kumandaya alternatif olarak Sesli Kumanda ile de çalıştırılabilir. Televizyonunuzu basit sesli komutlarla kullanabilirsiniz.

6 Gece Modu : Gece modu sesteki dalgalanmaları ve ses seviyesi yükselmelerini engeller.

7 Tuş Kilidi: Kontrol paneli kilidi etkinleştirildiğinde televizyon üzerindeki düğmeler devre dışı kalacaktır.

8 Plugged Into: SkypeTM özelliği ile internet bağlantısı üzerinden dünyanın her yerindeki arkadaşlarınız veya ailenizle SkypeTM’dan SkypeTM‘a sesli ve görüntülü aramaları ücretsiz olarak oturma odanızın rahatlığında yapabilirsiniz.

9 Babywatch Uygulaması:
Babywatch uygulaması çocukları izlemenizi sağlar. Bunun için sadece internet bağlantısı ve satın alacağınız Kamera ve Mikrofon ünitesi gerekmektedir.

10 Seçili Bir Sahnenin Tekrarlanması (A-B):
Bir sahnenin başını ve sonunu işaretlerseniz, o sahne devamlı olarak oynatılır.

11 Geçici TV Görüntüsü (UPDATE):
Bu özellik, teletext yayınında istediğiniz sayfa aranırken sayfanın yüklenmesini beklemeden normal yayına geçebilmenizi sağlar.

12 HBB TV : Belirli bir organizasyondaki farklı yayınlar aynı anda internet üstünden kullanıcıya ulaştırılabilir. Örneğin Olimpiyatları veren bir kanal, ana frekans üstünden futbol maçı verirken, aynı saatte yayınlanan diğer müsabakaları da(basketbol, koşu, sırıkla atlama vs.) internet üzerinden yayınlayabilir ve kullanıcı isterse frekanstan gelen yayın yerine TV’sinde internetten gelen yayını izleyebilir.

13 AVL: Yayın yapan kuruluşların ses kalite ve seviyeleri birbirinden farklıdır. Bu program geçişlerinde bir kanalda ses seviyesinin yüksek, diğer kanalda düşük olmasında hissedilir.

14 TV Resminde Teletext Görüntüsü Tuşu (MIX):
Bu tuşa basarak teletext bilgisi ile TV yayınını üst üste ve birlikte izleyebilirsiniz. Böylece TV yayınında iken o kanalın teletext yayınını takip edebilirsiniz.

15 Smart Center: Tabletinizi TV'nizin uzaktan kumandası olarak kullanabilir ve fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz.

16 FollowMe TV (Beni İzle) Özelliği:
TV'den alınan içeriği mobil cihazınızda oynatmak için oynat simgesine dokunun. Follow Me’ özelliği ile televizyondaki dijital yayınları tablete taşıma imkânı sağlıyor.

17 Hareketle Kumandayı Kullanma:
Bu TV'deki bazı işlevler el ve parmak hareketlerinizle kumanda edilebilir.

18 Zaman Kaydırma (Time Shift) Özelliği:
Sevdiğiniz bir programı izlerken telefon çalabilir veya biri kapıya vurabilir. Sadece kumanda üzerinde bir tuşa basmanızla birlikte PVR görüntüyü dondurur ve sessizce programı kaydetmeye başlar. Geri döndüğünüzde bu defa bir başka tuşa basarak programın kaldığı yerden devam etmesini sağlayabilirsiniz. Son sahne freez-frame görüntüsü ekranda görüntülenir ve zaman kaydırma harici veri ortamına kaydedilir.

19 KAYNAKÇA LG%20LED%20LCD%20TV%20KULLAN IM%20KILAVUZU.pdf nload.usagemanuals/30507_tr_TR_ _Kullanma- K%C4%B1lavuzu-Dosyatur__A.pdf d.UsageManualsBeko/36297_3_LJS80 1.pdf amsung-ue48h6870-kullanim- kilavuzu-tr-815.pdf h7JRZgGV374

20 HAZIRLAYANLAR MUHAMMED ESAT GÜL KAMİL TÜYSÜZ HAZAL YILMAZ


"TELEVİZYON VE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLERİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları