Yaşlanmanın ayrıcalıkları …

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Şiirlerde yolculuk Hazırlayan: NÜZHET AKGİRAY.
Advertisements

Hayata Yön Veren Özlü Sözler
D.A.D.A.
Onlara sahip olduklarınızın en iyisini veriniz.”
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
ÇOKLU ZEKA ÇEŞİTLERİ
BİR KELEBEĞİN DERSİ Bir gün, kozada küçük bir delik belirdi;
YEN İ DO Ğ ANLARI TANIYIN!
General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.
Dün daha, Yirmi yaşındaydım Yaşamla eğleniyor, Çok fazla zamanım olduğunu sanıyordum Ama farkında değildim ki zaman, Parmaklarımızın arasından kayıp.
BENİM DE BİR FİKRİM VAR.
Giydiklerinizin içinde size en çok yakışanı tebessümünüzdür !
GÖZLERİN(Nazım Hikmet)
PAMUK PRENSES YEDİ CÜCELER
Adam, bütün bir haftanın yorgunlu ğ undan sonra pazar sabahı eline gazetesini alıp okumaya ba ş ladı ve "Bütün gün miskinlik yapaca ğ ım, beni bundan kimse.
I am a student. Ben öğrenci-y-im. Ben hasta-y-ım.
Gözlerini severim en çok, Gökteki yıldızlardan parlak; Bir parça da ba ş tan çıkarak. Dans edelim gel! Ne halleri vardı, sahiden, Bedbaht a ş ı ğ ı berbat.
Şerife duran bilmeceler
Öğrendikçe mi büyürüz,yoksa büyüdükçe mi öğreniriz?
Sunuindir.blogspot.com YAPIM EKLERİ
Anneme Mektup Ben bu gurbete ile düştüm düşeli, Her gün biraz daha süzülmekteyim. Her gece, içinde mermer döşeli, Bir soğuk yatakta büzülmekteyim. Böylece.
BAS İ T VE B İ LE Şİ K CÜMLE ETK İ NL İ KLER. Aşa ğ ıda ki verilen cümlelerin hangisinin basit, hangisinin bileşik oldu ğ unu bulmaya çalışalım. a) Soruları.
MUSTAFA KEMAL' İ DÜ Ş ÜNÜYORUM Mustafa Kemal' i dü ş ünüyorum Yeleleri alevden al bir ata binmi ş A ş ıyor yüce da ğ ları, engin denizleri Altın saçları.
AZ İ M DERS İ Música: Songbird – Barbra Streisand.
Hayatta, birinin eksikliğini hissettiğimiz
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
Değerli Dostlar, bugün Size biraz farklı bir sunum hazırladım
YAPI(PLAN).

SİGARA VE ALKOLÜN ZARARLARI
K İ M L İ K. “Cem, 16 Eylül 2009 seninle kar ş ıla ş mamızın 10. yılına giriyoruz. Kalbi(m/n) 33 ya ş ında, tenim 64 … Doktorlar, kalp naklinden sonra.
SENDEN GİTTİM Slayt otomatiktir kendi haline bırakınız
Dört Mum.
Günü Sevgiyle Başlat.
4/B SINIFININ SEVGİ ÇİÇEKLERİ
Büyük anne ve büyük baba olan dostlar için….
GÖNÜL KÖPRÜSÜ.
Aklımıza esti ş u «Rodos'u» bir görelim dedik. Kalktık Marmaris'ten bir saatlik dalgalı bir deniz otobüsü yolculu ğ u sonunda, oraya vardık.. Bizi orada,
Gözlerinizi kandırmak ister misiniz???
CANIM ARKADAŞIM.
Sıcak su içmenin faydası .
Kim olduğunu Başına gelen Değil, Senin hareket Tarzın belirler, .
SAB İ HA GÖKÇEN’ İ N ÇOCUKLU Ğ U HAZIRLAYAN: İ PEK ASYA TÜRKER SINIF:3/A.
Rüyamda yaratıcı ile bir konuşma geçti aramızda
HAYATA DAİR.
Sevgiye hasret kalmış,zavallı sürgün yüreğim o gecelerin karanlığında kavrulur da kimseler bilmez. Sevdayı alıp ta mahvedenlere.
Canım Annem Hz begüm taktak.
Hayat.
KALP BU KALB İ, E Ğ ER BANA GÜVEN İ YORSAN BENDE DAH İ L 2010 YILINDA KAYBETMEK İ STEMED İ KLER İ NE GÖNDER,
AİLE VE İLETİŞİM AİLE VE İLETİŞİM.
Bana göndermekte oldu ğ unuz… Çok ho ş uma giden.
Genç horoz kümese girer girmez kart horoza yaklaşır ve ona:
40 Yaşımda ben….
Dün henüz, yirmi ya ş ındaydım Ve ya ş am ile oynuyordum Sanıyordum ki çok fazla zamanım var Bilmiyordum ki ya ş am, Parmaklarımın arasından bir tutam.
B i r H i kaye Kurba ğ alar Kral ı Kad ı n ı n b i r i Golf oynarken topu ormana ka ç ar.. Topunu araken bir yere sıkışmış Kurbağa görür.
BOŞANMA SEBEBİ.
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
8 DAKİKA Hikayede anlatılan efsaneye göre bir kadın, bir gün kuca ğ ındaki çocu ğ u ile birlikte bir ma ğ aranın önünden geçerken içeriden gelen bir.
SEVG İ HER BOYUTTA OLAB İ L İ R. Dostlarımız bizi destekler…
DOSTLAR Zaman geçer. Hayat uçup gider. Mesafeler bizi uzaklaştırır. Çocuklar büyürler. İşler, şöyle böyle olur.
Raßi$h-CéM meLeğinden biricik kocasıNa…. oNsuz bir hiç oLduğum insan! Bugün en mutlu günüm.. Seninle ‘kocamla’ beraber geçirdiğim ilk doğum günüm eminim.
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
PEPE’NİN HİKAYESİ.
Yaşlanmanın ayrıcalıkları …
Soğanın sırrı Tıklayınız lütfen.
Hayatta,birinin eksikliğini hissettiğimiz
GENEL H İ JYEN E Ğİ T İ M İ. EL H İ JYEN İ.
Sunum transkripti:

Yaşlanmanın ayrıcalıkları …

Bu kadar yıldan sonra Daima olmak istediğim İnsan haline geldim

Sakin ve mutlu bir yaşamımım, Çok iyi dostlarım, Sakin ve mutlu bir yaşamımım, Birkaç tel beyaz saç için asla değiştirmeyeceğim Çok güzel anılarım var.

Yaşım ilerledikçe kendimle daha iyi dost oluyorum Ve işin en güzel tarafı da, Bu dostun asla benim söylediklerimin aksini söylememesi …

Veya muhtemelen hiç kullanamayacağım lüzumsuz Yatağıma yapmamak için, asla fazladan küçük bir bisküvi dahi yemiyorum, Veya muhtemelen hiç kullanamayacağım lüzumsuz Bir şey satın almıyorum …

Yeri geldiğinde kendime birazcık fazla yeme Ve hoşuma giden şeyleri yapma iznini veriyorum! Zira, saçları beyazlamadan çok daha önce giden bir çok dostumu gördüm…

Yaşamım boyunca , bir çok kez Kalbimin yandığı oldu Ama … Sevdiğin birini kaybettiğinde veya yakınlarından birinin ıstırap çektiğini gördüğünde nasıl olmaz ki…

Açıkça söylemek gerekirse , eğer okumam veya Sabahın dördüne kadar Bilgisayarımda oynamam Ve öğleye kadar uyumam kimi ilgilendirir ki… Evet bazen bunu yapıyorum … Kulağıma hoş gelen bir müziği dinlediğimde eski Güzel günleri hatırlayarak tek başıma dans ettiğim bile oluyor…

Diğerlerine karşı daha merhametli ve insancıl olma gücünü verdi. Istırap çekmek bana, Diğerlerine karşı daha merhametli ve insancıl olma gücünü verdi. Şimdiye kadar yaşamış ve gri saçlara Sahip olmayı, bana verilmiş Bir ayrıcalık olarak görüyorum… Her defasında sevinç ve acılar Yüzümde yeni izler meydana getirmiş olsalar da …

Yaşamları boyunca hiç gülmemiş olan Ve yaşlanmadan ölen bir çok insan vardır …

Bu gün ben bunlara evet ve de hayır deme Ayrıcalığına sahibim. Yaşlanırken pozitif düşünmek daha kolay Mutlu olmayı istemek yeterli bunun için …

Her sabah, yatağımda yaşamım boyunca karşılaşmış , Olduğum güçlükleri hatırlamak Veya kalkmak ve bu güzel anlar dolayısı ile Tanrı ya şükretmek için zaman ayırabiliyorum …

Başkalarının ne düşündükleri artık beni ilgilendirmiyor, Kendi kendimi de sorgulamıyorum… Sonuç olarak ihtiyarlık o kadar da kötü değilmiş !

Ebediyen yaşamayacağımı bili yorum ama hala hayattayım. Asla zamanımı esef etmekle geçirmeyecek ve Değiştiremeyeceğim veya beni düş kırıklığına uğratabilecek bir şey için üzülmeyeceğim …

Kafandaki kaygıları at Sadece yaşa Daha çok ver Ve … Mutlu olmak için Kalbini kinden kurtar Kafandaki kaygıları at Sadece yaşa Daha çok ver Ve … Daha az verilmesini bekle

Yaşamı, seni gerçek değerlere götüren bu değerli gücü Unutma sakın… Kaçırdığın şeyi yakalarsın daima Bu gün ben yaşımı bir ayrıcalık olarak görüyorum!

Conception du diaporama Claire De La Chevrotière Tercüme:Yusuf Haznedaroğlu