Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu."— Sunum transkripti:

1

2

3 General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu.

4 NASIL GENÇ KALMALI Gençlik hayatın belli bir dönemi değildir. Gençlik ruhun durumu, azmi taşkınlık derecesi, hayal gücünün bir niteliği, heyecan kudreti, cesaretin çekingenliğe karşı; serüven ihtiyacının uyuşukluğa karşı olan zaferidir.

5 Sadece belli birkaç seneyi yaşayarak hiç kimse ihtiyar olmaz. İnsanlar yalnız ülkülerinden ayrıldıkları zaman ihtiyar olurlar. Seneler, yalnızca cildi buruşturur. Ancak arzuların kaybolması ise, ruhun ta kendisini buruşturur.

6 Üzüntü, şüphe, kendine güvensizlik, korku ve kırılma; işte insanın başını önüne eğdiren ve ruhun gelişmesini tuz buz eden o uzun seneler, bunlardır.

7 İster yetmiş ister on altı yaşında olunuz, insanların ruhunda güzel şeylere karşı bir aşk, yıldızlara ve yıldızlar kadar güzel olan şeylere karşı tatlı bir hayranlık; olaylara karşı aldırmazca bir meydan okuma, gelişmelere karşı bundan sonra acaba ne olacak diye bir merak, içlerinde sevinç ve yaşama zevki vardır.

8 Bir adam inançları kadar genç, şüpheleri kadar ihtiyar; Nefsine karşı olan güveni kadar genç, kuşkuları kadar yaşlı; Ümidi kadar genç, kırılmış hayalleri kadar ihtiyardır.

9 Kalbiniz güzel şeylerden, sevinçten, cesaretten, dünyadaki ihtişam ve kudretten, insanlıktan ve sonsuzluktan ne kadar zevk duyarsa o kadar gençsiniz demektir.

10 Kalbinize giden iletişim telleri ne zaman kopar ve kalbinizin merkezi ne zaman mutsuzluğun karları, kötülüğün buzları ile örtülürse, işte o zaman ihtiyar oldunuz demektir. Tanrı ruhunuzu ihtiyarlıktan korusun.

11 musugin@gmail.com musugin@gmail.com


"General Mac. Arthur’un Manila’daki karargah odasında kendisine hediye edilmiş çerçeveli bir yazı vardı. Bu yazı; “ Nasıl Genç Kalmalı” başlığını taşıyordu." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları