Çağdaş Dünya Sanatı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarih Bilimleri.
Advertisements

SANATA EVET YES WE ART. FOTOGRAF SANATI ART OF PHOTOGRAPHY İSA ÇELİK.
HazIrlayan:Vecİhe –PInaR AVCI 4/a 138
SANAT VE TARİH MÜZESİ.
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
ÜNİTE: İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ KONU: KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI
Drama Lİderİnİn Yetİştİrİlmesİnde Çağdaş Sanat Akımlarının Yerİ
Buharla Çalışan Su Pompaları

Hazırlayan: Ömürcan Aydın
İletişimin Zamanda yolculuğu
SANAT TARİHİ.
PLASTİK SANATLARDA ROMANTİZM
Kitle İletişim Araçları
Hazırlayan: Duygu Özkan
Çağdaş Dünya Sanatı.
SANATSIZ KALAN BİR TOPLUMUN HAYAT DAMARLARINDAN BİRİ KOPMUŞ DEMEKTİR.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
TÜRKİYE’ DE MÜZECİLİK VE MÜZECİLİK TARİHİ
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Çağdaş Dünya Sanatı Eugene Delacroix.
GÖRSEL SANATLAR Mehmet KURTBOĞAN.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ
Çağdaş Dünya Sanatı.
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Zaman içinde bilim.
SANAYİ DEVRİMİ Sanayi Devrimi ya da Endüstri Devrimi, Avrupa'da 18. ve 19. yüzyıllarda yeni buluşların üretime olan etkisi ve buhar gücüyle çalışan makinelerin.
ÇAĞDAŞ EĞİTİMDE YENİ TEKNOLOJİLER
IV. DERS: Medyanın Toplumsal Konumu ve Medya ile İlişkiler HALKLA İLİŞKİLERE GİRİŞ ÖĞR. GÖR. RECEP YILMAZ.
KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ
SANAT TARİHİ.
ESKİPAZAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ
SANAT TARİHİ Nurdan Gül Kökten.
5/… BÖLGEMİZDE EKONOMİK FAALİYETLER Ad, Soyad, No
SPORDA KULLANILAN İLETİŞİM ARAÇLARI
E-TİCARET. E NFORMASYON VE G ELIŞIMI Julius Reuter 28 Nisan 1850’de bilgi aracılığı mesleğini 45 posta güvercini ile başlamıştır. Reuter, ulaştırılması.
Yrd.Doç.Dr. Özcan PALAVAN
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
Değerli Meslektaşım Mustafa Yazoğluna Bu Çalışmada Yaptığı Katkılardan Dolayı Teşekkür Ediyorum…
Almanlar’ın Jugendstil, Fransızlar’ın Art Nouveau, İngilizler’in Modern Style dedikleri gençlik üslubu 20.yüzyılın başlangıcında NewYork’tan Türkiye’ye.
Hazırlayan : Cem Yurtsev CARMINA BURANA CARL ORFF.
KASTAMONU ÜNİVERSİTESİ
SANAT FELSEFESİ.
Buharla Çalışan Su Pompaları
Sanat Felsefesi Sanata felsefi bakış. Sanat nedir?
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ.
SANAT VE BİÇİM.
Kitap Kapağı Resimleme
SANAT DALLARI.
SANAT NASIL DOĞMUŞTUR ?.
İletişimin Zamanda yolculuğu
DESEN NEDİR ? Tahta, çini, kumaş, kâğıt gibi yüzeylerin üzerinde varlıkları, nesneleri belirli çizgilerle gösterme, betimleme. Görsel bir etki yaratmak.
ÇOCUKLUK DÖNEMİNDE YARATICILIK VE SANAT EĞİTİMİ
SANAT FELSEFESİSANAT FELSEFESİ Sanatçı Sanat Eserinin Özellikleri Ve NitelikleriSanat Eserinin Özellikleri Ve Nitelikleri.
İletişimin Zamanda yolculuğu. İletişim ne demektir?: Duygu, düşünce, haber veya bilgilerin başka kişilere aktarılmasına haberleşme denir. Resimdeki çocuk.
TC. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ ANABİLİM DALI RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ BİLİM DALI 6.SINIFLAR İÇİN KOLAJ TEKNİĞİ.
AFİŞ.
Resimle İlgili Meslekler
AFİŞAFİŞ. T.C. MARMARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ GÜZEL SANATLAR EĞİTİMİ BÖLÜMÜ RESİM-İŞ ÖĞRETMENLİĞİ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI Resim-İş Eğitimi.
- Coğrafi konum (yeryüzü şekli, iklim…) Dinsel inanışlar
MONA LISA TABLOSUNUN SIRRI BEYZA ÇALIŞKAN 7/E 141.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Realizm Realizm Sanat yapıtını oluşturan betimlemelerin sanat dışı dünyada rastlanan gerçekliklere doğrudan gönderme yapmasını amaçlayan anlayış. Gustave.
TÜRK DEVLETLERİNDE SANAT ANLAYIŞI. TÜRKLERDE SANAT İLK TÜRK DEVLETKERİNDE SANAT  ORTA ASYA TÜRK SANATININ TEMELİ İLK TÜRK DEVLETLERİNDE GÖRÜLEN ATLI.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
SÖZCÜKTE ANLAM
Sunum transkripti:

Çağdaş Dünya Sanatı

SANAYİ DEVRİMİNİN SANATA ETKİSİ Burjuva sınıfı, sanatçıları övünç kaynağı olarak kullanmıştır. Burjuva sınıfı; resim, heykel, eski ve yeni kitap, dekorasyon süsleri, müzik ya da tiyatro gösterileri için tarihte görülmediği kadar çok para harcamıştır. Ev ve atölyelerde verilen eğitim yetersiz kalmıştır.

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi Teknoloji sayesinde bazı sanat yapıtlarının yeniden üretilmesi, sanatın geniş kitlelere ulaştırmıştır. Burjuva sınıfının portre resimlere duyduğu ilgi, fotoğrafın gelişimini desteklemiştir. Jacques Louis David

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi 1820’lerde Fransa’da icat edilip 1850’lerde ticari bir iş hâline gelen fotoğraf, ressamlar arasında tartışmaya neden olmuştur. Jean Dominique Ingres ile birlikte yirmi altı sanatçı, hazırladıkları bildiride “Mekanik kullanım ile elde edilen görüntüler, hiçbir şekilde bir sanat eseriyle karşılaştırılamaz. Fotoğraf ve sanat, aynı yere konulmaz.” demişlerdir. (Nemeczek ve Paltzer 1988,54) Jean Dominique Ingres

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi 1890’larda reklam sektörü oluşmuştur. Sanatçıların reklam sektörüne hâkim olmalarıyla görsel sanatlarda yeni dallar (grafik sanatlar) oluşmuştur. Giorgio Vasari

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi Telefon, posta, telli telgraf gibi kitle iletişim araçları günlük yaşama girmiştir. Günlük ve düzenli olarak çalışan yazılı basınla haber iletimi, bilgi ağı yaratmıştır.

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi 1897’de İngiltere’de William Morris’in öncülüğünü yaptığı teknolojik gelişmelere bağlı olarak sanatın insan doğasından uzaklaştığı iddiasıyla arts and crafts hareketi doğmuştur. Özünde ideolojik olan bu hareket, düzene ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak sanatın, insan doğasından uzaklaştığı iddiasıyla ortaya çıkmıştır. Sanayi kapitalizminin getirdiği üretim sürecinde, işçiyle sanat arasındaki bağları yeniden kurmak amacıyla başlatılmış ve güzel sanatların zengin ve boş zamanı olan insanlara özgü bir ayrıcalık olması reddedilmiştir. William Morris

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi Farklı kültürlerin sanatları ve yaşamları Avrupa’da ilgi çekmeye başlamıştır. Avrupa ülkelerinin çeşitli merkezlerinde müzik, resim, drama gibi sanat dalları gelişmiştir.

Sanayi Devriminin Sanata Etkisi Honore Daumier, Ayaklanma, 1848 ?