MUHARREM AYI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hüsn-ü Zan Su-i Zan.
Advertisements

Peygamber Efendimizin
“Bu aydan azami istifade edecek olanlar ona teveccüh edenler olacaklardır.”***
İÇİNDEKİ FEYİZ VE BEREKET
Ebû Hüreyre -radıyallahu anh-dan rivâyet olunduğuna göre Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki: “Cum’a gününde.
ERKEĞİN HANIMI ÜSTÜNDEKİ HAKLARI
Kadir Suresi "Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır.. O gecede,
Sevdiklerinizle ve sevenlerinizle Sıhhat ve afiyet içinde elemsiz-kedersiz, huzurlu bir bayram idrak etmenizi ve nice bayramlara kavuşmanızı, Ve idrak.
Recep ayının 27. gecesi Mîrâc Gecesi’dir. Mîrâc, merdiven demektir. Resûlullahın göklere çıkarıldığı, bilinmeyen yerlere götürüldüğü gecedir. İslâm âlimleri.
EHLİBEYT.
4. Sınıf 1. Ünite 1.2. Allah’a Şükür
Oruç İbadeti Gülcan YILDIRIM Gülcan Yıldırım
1 - Hac İbadeti Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar  Mikat Sınırları  Kâbe (Beytullah)  Makam-ı İbrahim  Safa ve Merve Tepeleri  Zemzem Kuyusu  Arafat.
PEYGAMBERLER VE MUCİZELERİ
GÜNLÜK NAMAZLAR (5 VAKİT NAMAZ)
İBADET İLE İLGİLİ BİLGİLER
KANDİL GECELERİ.
Kuranı Kerim ilk defa bu gecede nazil olmaya başlamıştır.
VAHİY Allah’ın peygamberlerine gönderdiği bilgilere ve mesajlara vahiy denir. Vahiy meleği Cebrail’dir.
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ.
Ramazan ve Kur’an Vaazı
UMRE İBADETİ ÜLÜĞÜ.
İLKÖĞRETİM DKAB DERSİ 7.SINIF 2.ÜNİTE SUNUSU
DUA: Allahım benim, ailemin, yakınlarımın ve sana inanan bütün müslüman kardeşlerimin ve ahiri aleme göçmüş bütün akrabalarımın ve onlar gibi bütün.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi Bismillahirrahmanirrahim
"Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik
10-zilhicce Kasım Efendim, mübarek kurban Bayramınızı tebrik ederiz. Müstecâb duâlarınızı istirham ederiz.
DEĞERLER EĞİTİMİ MART HAKSIZ KAZANÇTAN UZAK DURMAK.
ÖĞRENCİNİN; Adı: Şuayip Soyadı: Yıldız Sınıf: 10/B No: 3534 ÖĞRETMENİN; Adı: Alaattin Soyadı: Kudu.
HAC İBADETİ HAC İBADETİ.
Tedavi olduğunuz şeylerin en hayırlısı hacamat olmaktır
Hac ve Umre İle İlgili Mekânlar
Müstecâb dualarınızı istirham ederiz BERAT GECESİ Berat Gecesi, Şâban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gecedir. Kur'ân-ı kerîm, Levhilmahfûz’a bu gece.
EZAN . ..
Sorumluluk Bilinci.
Ramazan Orucu.
Hz. Muhammed (s.a.v.) Sabırlı ve Cesaretliydi
4. İbadetlere Devamlılığı
Ehli Beyt Sevgisi Ve Kerbela
Namaz Nedir ve Niçin Kılınır?
Hz. Muhammed (s.a.v.) Bilgiye Önem Verirdi
İBADET: ORUÇ İBADETİ.
ÜNİTENİN İÇERİĞİ 1. Dua ve namaz 2. Oruç 3. Hac 4. Sadaka 5. Kurban
RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN ORUCU
SİYER-İ NEBİ HAZIRLAYAN (fakir) CENGİZ KAYA
İslamda kutsal sayılan gecelere verilen isimdir. Bu gecelerin dinimizde ayrı bir önemi vardır. Coşku ve sevgi ile kutlanır. Allaha bol dua edilir.
Kur'ân-ı Kerim'in inmeye başladığı Ramazan ayı'nın yirmi yedinci gecesi. İslâm'da en kutsal ve faziletli gece Kadir gecesidir.
PEYGAMBERİMİZ HZ.MUHAMMED (sav)’İN HAYATI BİLGİ YARIŞMASI
Cuma günü ve önemi. Müslümanlar için Cuma niçin önemlidir?  Toplanma ve cemaat olma anlamına gelen cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır.  Cuma günü.
RAMAZAN. ÖYLE BİR AY Kİ O !!! RAMAZAN.
HAC.
REGAİP KANDİLİ HAZIRLAYAN:
Aşağıda verilen kandillerle ilgili kavramları
UMRE İBADETİ ÜLÜĞÜ.
Ramazan Ayı Ve Oruçla İlgili Kavramlar
HAC.
DİN PERFORMANSIM.
ORUÇ İBADETİ 7. SINIF 2. ÜNİTE RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ RAMAZAN AYI VE ÖNEMİ.
Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
ALLAH RASULÜNE SALAVAT
BEYZANUR YILMAZ D SEÇMELİ TEMEL DİNİ BİLGİLER.
Fuat YÜKSEL İHL Meslek Dersleri Öğretmeni
Kur'an-ı Kerîm'in üçüncü suresi. Sure, Medine'de nazil olmuştur. Surenin 33. ayetinde Musa (a.s.)'in babası İmrân'dan bahsedildiği için İmrân Âilesi anlamına.
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
İSLAMIYET ÖNCESI ARAP YARıM ADASıNDA HANGI INANÇLAR BULUNUR. Putperestlik,hanifilik,Yıldızlara tapma,Mecusilik,hıritiyanlık.
6. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ BİLGİ YARIŞMASI
2. ÜNİTE ZEKAT ve SADAKA Zekat ve Sadaka ibadetini ayet ve hadislerle açıklar.
HAC İBADETİ.
Peygamber ve İlahi Kitap İnancı 6. SINIF 1. ÜNİTE Ünite Konuları için tıklayınız.
Sunum transkripti:

MUHARREM AYI

Ramazan'dan sonra oruçların en fazîletlisi, Muharrem ayında tutulan oruçtur. Farzlardan sonra en fazîletli namaz da gece namazıdır. (Hadîs-i şerîf-Et-Tergîb vet-Terhîb) Kim arefe günü oruç tutarsa, iki senelik günâhına keffâret olur ve kim de, Muharrem ayında bir gün oruç tutarsa, her bir günü için otuz gün sevâbı yazılır. (Hadîs-i şerîf-Taberânî) Muharrem ayı, Kur'ân-ı kerîmde kıymet verilen dört aydan biridir. Aşûre, bu ayın en kıymetli gecesidir. Allahü teâlâ, birçok duâları Aşûre günü kabûl buyurmuştur. (Bkz. Aşûre Günü). (Muhammed Rebhâmî) İslâmiyet'in ilk zamanlarında ve İslâmiyet'ten evvel, Receb, Zilka'de, Zilhicce ve Muharrem aylarında harb etmek haram idi. İslâmiyet'ten evvel Arablar, Receb veya Muharrem aylarında harb edebilmek için, ayların yerini değiştirir, ileri veya geri alırlardı. Resûlullah efendimiz, hicretin onuncu senesinde, doksan bin müslüman ile vedâ haccı yaptığı zaman; "Ey Eshâbım! Haccı tam zamânında yapıyoruz. Ayların sırası, Allahü teâlânın yarattığı zamandaki gibidir" buyurdu. (Ali Cürcânî)

Hepimizin Bildiği bir tür tatlı besindir aşure peki nasıl ortaya çıkmıştır sizlere onu anlatalım Aşurenin ortaya çıkışı hakkında şöyle bir hikaye vardır. “Nuh'un gemisi tufan dinip Ağrı Dağı'na oturduğunda gemidekiler Allah'a şükretmek için kutlama yapmak istediler. Fakat geminin yiyecek ambarları neredeyse boşalmak üzereydi. Bunun üzerine, yiyecek olarak ne bulurlarsa hepsini bir araya getirip bir çorba pişirirler ve böylece aşure ortaya çıkar.”

Aşure günümüzde 13 veya daha fazla malzeme çeşidinin pişirilmesiyle hazırlanır. Fakat aşurenin bir tane mutlak tarifi yoktur elbette. Yapılışı yöreden yöreye farklılık gösterir. Aşurelik buğdaya pirinç ekleyenler de vardır, çok çeşitli kuruyemiş koyanlar da. Bazı yörelerse şeker yerine pekmez kullanır. Çorum yöresinde “Pekmezli Hedik” denen bu karışıma, Gaziantep'te anason da eklendiği olur. İşte böyle bir tatlıdır aşure. Hemen her yöremizde değişik biçimlerde yapılan ama nerede yapılırsa yapılsın ağızları tatlandıran ve paylaşıldıkça bereketi artan.

Aşure günü olan önemli olaylar; Yerlerin ve göklerin yaratılması Hz. Ömer'in tövbesinin kabul olması, Hz. Nuh'un tufandan kurtulması Hz. Yunus'un balığın karnından çıkması Hz. İdris'in göğe çıkması Hz. İbrahim'in dünyaya gelmesi ve ateşten kurtulması Hz. Süleyman'a saltanat verilmesi Hz. Eyyub'un hastalıklarından kurtulması Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i geçmesi ve Firavun'un helak olması

HAZIRLAYAN ßërkåÿ Øz¢äñ IOIO 7|L