05.04.2015BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ1. 2 Forum Gündemi  Başlarken | Forumun Tanıtımı  Modül 1 | İyi Uygulama ve Kaynakları İncelemek  Modül 2 | Web.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

8. SINIF 3. ÜNİTE BİLGİ YARIŞMASI
ISTE.
Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması
Okulumuzda kurulacak olan Fatih projesi ile ilgili bilgi sahibi olmak.
DERSİN AMACI: - Çeşitli öğretim teknolojilerinin özellikleri, öğretim süreçlerindeki yeri ve kullanımı, öğretim teknolojileri yoluyla kendi branşınızla.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
DERSLERDE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİNİN KULLANIMI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ BEKLENTİLERİ: ODTÜ ÖRNEKLEMİ Nergis A. Gürel Köybaşı, Öğretim Teknolojileri Destek Ofisi,
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Farklı Kültürlerde Liderlik Yapmak Prof. Dr. Yeşim Toduk Akiş

1www.turkegitimsen.org.tr Şuayip ÖZCAN Türk Eğitim – Sen Genel Başkanı ÖĞRENCİLERİN, EĞİTİM VE EĞİTİM SORUNLARINA BAKIŞI.
Türk Oda ve Borsaları Akreditasyon Projesi 2009 John Lockett.
Dünyada Açık ve Uzaktan Eğitimin Durumu
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 1.TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI ÖĞRENCİ ANKETİ.
E-Twinning Avrupa Okul Ortaklıkları Eşleştirme Projesi
SİZİN ÇOCUKLARINIZ! BİZİM ÖĞRENCİLERİMİZ! ÖĞRETMEN PDR PGB ÖDB.
Öğretmen Yetkinlikleri
ISTE Standartları Uluslararası Eğitim Teknolojileri (Derneği) Birliği (The International Society for Technology in Education-ISTE) Teknolojinin eğitimde.
ISTE.
OKUL YÖNETİCİLERİNİN TEKNOLOJİK LİDERLİK ÖZ YETERLİLİKLERİ
ORHAN EREN İLKOKULU 1-A.
ODTÜ KİŞİSEL GELİŞİM TOPLULUĞU TANIŞMA TOPLANTISI 7 Ekim 2009.
1 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ-2008 İZMİR ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİT ÇALIŞMALARI.
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
İZMİR LİDERLİK FORUMU EKİBİ İZMİR LİDERLİK FORUMU EKİBİ2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri, öğrencilerin başarılarını.
 Thinkquest; öğretmenlerin kendi eğitim müfredatına, planına,thinkquest eğitim projesini ekleyip,gelişen ve değişen 21 yüzyıla ayak uydurmasında yetenek.
MEB & Intel Öğretmen Programı - Liderlik Forumu GRUP 6 "Liderlik Davranışları ve standartlarını “ oluşturmacı ve öğretimi zenginleştiren teknolojik yaklaşımlar.
Liderlik Davranış ve Standartlarını İncelemek 3. MODÜL DEĞERLENDİRME RAPORU.
Okul Yöneticilerinin Teknoloji Liderliği Öz-Yeterlik Algilari ile Bilgi ve İletişim Teknolojilerine Yönelik Kabulleri ArasIndaki İlişkinin İncelenmesi.
MEB - Intel Öğretmen Programı
MEB & Intel Öğretmen Programı - Liderlik Forumu GRUP 6 "Liderlik Davranışları ve standartlarını “ oluşturmacı ve öğretimi zenginleştiren teknolojik yaklaşımlar.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI. SAYGI DURUŞU ve İSTİKLAL MARŞI.
TEKNOLOJİ VE LİDERLİK FORUMU
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
21. Yüzyıl becerileri.
1. 2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri, öğrencilerin başarılarını arttırmak amacıyla, öğretmenlerin daha etkili öğretim süreçleri yürütmelerine.
KURS SUNUSU. BÖLÜM 1 GENEL BAKIŞ FORUM? İNSAN VE BİLGİ? EĞİTİM? ÖĞRETİM?
Presented By Harry Mills / PRESENTATIONPRO Intel Öğretmen Programı Yeni İçerik ve Eğitimlerin Standartlaştırılması Çalıştayı 15 Ocak Mersin Kıdemli.
(Strateji Geliştirme Bölümü) BİLGİLENDİRME TOPLANTISI
20 Aralık ANKARA Erasmus+ ta Okul Eğitimi Destekleri.
WordPress ile iTEC Öğretmen Bloğu
PROGRAM TASARIMI
Okul Deneyimi Dersi Eser Çeker (Uz.).
Yetişkin Öğrenimi İçin Avrupa Uygulamaları YETİŞKİN ÖĞRENME GÜNDEMİ-2
Telif Hakkı  2008 Intel Firması. Tüm hakları saklıdır. Intel, Intel logosu (the Intel Logo), Intel Eğitim Girişimi (Intel Education Initiative) ve Intel.
Programs of the Intel Education Initiative are funded by the Intel Foundation and Intel Corporation. Copyright © 2007 Intel Corporation. All rights reserved.
DYNED NEDİR, NASIL KURULUR?
UZAKTAN EĞİTİM Uz. Fezile ÖZDAMLI.
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Paul Weide Ekip Lideri.
Intel® Öğretmen Programı
KOBİ’LERE YÖNELİK TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ İÇİN
EDREMİT İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ Yönetim Paneli Kullanımı
© 2006 Intel Corporation. All rights reserved. Intel and the Intel logo are trademarks or registered trademarks of Intel Corporation or its subsidiaries.
Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Eğitici Eğitimi
Bölümün Amacı Bu bölüm, kurumsal kültür ve etik değerler ile bunların örgütlerden nasıl etkilendiğine dair görüşleri incelemektedir.
Prof. Dr. Fersun PAYKOÇ ODTÜ Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi.
EĞİTİM BİLİŞİM AĞI (EBA)
İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU İSTANBUL BEYLİKDÜZÜ LİDERLİK FORUMU 2 Başlarken Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri,
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
UZAKTAN EĞİTİM Uzaktan Eğitim Nedir? Uzaktan Eğitim Etkili mi?
E Twinning Eğitimi-1 Muğla e-Twinning İl Koordinatörü BETÜL ŞOHOĞLU.
Şirket Adı İş Planı.
Mustafa Tunalı İ.H.O. Bilişim dersi Ödevi Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F Numara:19 Konu:Eba Tanıtım Ad Soyad:Abdulsamet GÖREN Sınıf:5-F.
Sunum transkripti:

BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ1

2 Forum Gündemi  Başlarken | Forumun Tanıtımı  Modül 1 | İyi Uygulama ve Kaynakları İncelemek  Modül 2 | Web 2.0 Teknolojilerini Keşfetmek  Modül 3 | Liderlik Davranış ve Standartlarını İncelemek  Modül 4 | Eylem Planını Geliştirmek  Kapanış | Değerlendirme

3 Forumu Tanıma Temel Soru Eğitim liderleri, öğrencilerin başarılarını arttırmak amacıyla, öğretmenlerin daha etkili öğretim süreçleri yürütmelerine nasıl yardımcı olabilirler?

HEDEF

5 Modül 1 | Etkinlik 2 Varsayımlar Öğretmenlerin etkililiğini destekleyen liderler …  Teknolojinin önemli olduğuna ve öğrenme ve öğretmede fark yarattığına inanır  Teknoloji ve öğretmenleri destekleme konularında isteklidir  Bunun öğrenciler için yapılacak doğru şey olduğuna inanır

KAPIYI AÇABİLMEK

7 Yöneticiler için Ulusal Eğitim Teknolojileri Standartlarını (NETS-A) biliyor musunuz? A. Evet B. Hayır

BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ8 Modül 3 | Etkinlik 2 Görsel Sıralama Aracını Tanımak Görsel Sıralama Aracı: Sıralama için ve listelerdeki maddelerin karşılaştırılması için ücretsiz çevrimiçi kaynak Öğretmenlerin ve öğrencilerin üzerinde çalışabilecekleri serbest bir alan

BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ9 Modül 3 | Etkinlik 2 Sisteme Giriş 1. Öğretmen Adı: Eğitici Lider Öğretmen Adını buraya girin 2. Takım Adı: Kullanıcıxx (xx 1’den 20’ye kadar size atanmış numaradır) 3. Şifre: Kullanıcıxx (Takım Adıyla aynı) 4. Sonraki etkinliklerde hatırlayabilmeniz için Sisteme Giriş Bilgileri bölümüne bunları yazın

O O O

GİRİŞİMCİ

İŞ BİRLİĞİ

BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ15 Modül 3 | Etkinlik 3 Yöneticiler için Standartları Anlamak ISTE – Eğitim Teknolojisi Uluslararası Topluluğu NETS – Ulusal Eğitim Teknolojisi Standartları NETS “A” Yöneticiler için NETS “T” Öğretmenler için NETS “S” Öğrenciler için

İZMİR LİDERLİK FORUMU EKİBİ16 Modül 3 | Etkinlik 3 ISTE NETS-A Standartlarını İncelemek I. Liderlik ve Vizyon II. Öğrenme ve Öğretme III. Verimlilik ve Mesleki Uygulamalar/Üstlenilen Görevler IV. Destek, Yönetim ve İşlemlikler V. Değerlendirme VI. Sosyal, Yasal ve Etik Konular

17 Başlarken | Etkinlik 3 Eylem Planı Şablonuna Bakış Kişisel Eylem Planı – KİŞİSEL olarak ne yapabilirim?… Standart AlanıKısa VadeOrta VadeUzun Vade I. Liderlik ve Vizyon II. Öğrenme ve Öğretme III. Verimlilik ve Mesleki Uygulamalar/ Üstlenilen Görevler IV. Destek, Yönetim ve İşlemler V. Değerlendirme VI. Sosyal, Yasal ve Etik Konular

18 Lider Davranışlarının Sıralanması (En Önemlileri) Vizyonun paylaşımı (Ia) Araştırmayı temel alma (Ie) Teknoloji ortamının desteklenmesi (IIb) Nitelikli teknoloji kullanımı (IIe) Teknoloji kullanımında model olma (IIIa) Kaynakların dağıtımı (IVc) Personelin değerlendirilmesi (Vc) Eşit erişim (VIa) Gizlilik/güvenlik (VIc)

BURSA LİDERLİK FORUMU EKİBİ19 Modül 4 | Etkinlik 4 Forumu Değerlendirmek Çevrimiçi ankete katılın: 1. bağlantısına gidin Anketi tamamlamak için ekrandaki yönergeleri takip edin.

DERLEYEN VE SUNAN KADEM TOKDEMİR EĞİTİM MÜFETTİŞİ BURSA-2009