Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şirket Adı İş Planı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şirket Adı İş Planı."— Sunum transkripti:

1 Şirket Adı İş Planı

2 Görev Bildirimi Şirketinizin uzun vadedeki görevini açıkça ortaya koyun. Şirketinizin büyümesinde yol gösterici olabilecek sözcükler kullanmaya çalışın ama olabildiğince kısa tutun.

3 Ekip CEO'yu ve önemli yöneticileri adlarıyla listeleyin.
Bu kişilerin başarılı sicillere sahip olduklarını göstermek için önceki başarılarını da ekleyin. Bu alanda kaç yıllık deneyimleri olduğunu özetleyin.

4 Pazar Özeti Pazarınızın geçmişini, bugününü ve geleceğini özetleyin.
Pazar payında, liderliğinde, oyuncularında yaşanan değişimleri, pazardaki kaymaları, maliyetleri, fiyatlandırmayı veya şirketinize başarı fırsatı veren rekabeti gözden geçirin.

5 Fırsatlar Sorunları ve fırsatları belirleyin.
Tüketici sorunlarını ortaya koyun ve bu sorunların yarattığı ürün/hizmet fırsatlarının doğasını tanımlayın.

6 İş Kavramı İşinizin dayandığı başlıca teknolojiyi, kavramları veya stratejiyi özetleyin.

7 Rekabet Rekabeti özetleyin.
Şirketinizin rekabet avantajının genel hatlarını çizin.

8 Hedefler Beş yıllık hedefleri listeleyin.
Beş yıllık hedeflerinize ulaşmak için belirli, ölçülebilir hedefler ortaya koyun. Pazar payı hedeflerini listeleyin. Gelir/karlılık hedeflerini listeleyin.

9 Finansman Planı Finansman modelinizi ve fiyatlandırma varsayımlarınızı tanımlayan üst düzey bir finansman planının ana hatlarını çizin. Bu plan gelecek üç yılda beklenen yıllık satış ve kar düzeylerini içermelidir. Bu malzemeyi düzgün bir şekilde ortaya koymak için birkaç slayt kullanın.

10 Kaynak Gereksinimleri
Aşağıdaki kaynaklarla ilgili gereksinimleri listeleyin: Personel Teknoloji Finansman Dağıtım Promosyon Ürünler Hizmetler

11 Riskler ve Ödüller Önerilen projenin risklerini ve bunlarla nasıl başa çıkılacağını özetleyin. Özellikle fon arıyorsanız, beklenen ödüllerle ilgili tahminlerde bulunun.

12 Önemli Sorunlar Kısa vadede Uzun vadede
Önemli kararları ve hemen veya kısa vadede çözülmesi gereken sorunları belirleyin. Kararın geciktirilmesinin sonuçlarını ortaya koyun. Uzun vadede Uzun vadede çözüm gerektiren sorunları tanımlayın. Fon arıyorsanız, çözümü için finansman kaynakları gerektiren tüm sorunları açıkça belirtin.


"Şirket Adı İş Planı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları