Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr."— Sunum transkripti:

1 Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması Ayırtma İçin Tıklayınız Uzatma İçin Tıklayınız

2 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş
Uzatma İşlemi 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş linkini web tarayıcınızın adres bölümüne yazınız. Veya Üniversitemizin ana sayfasında “Kütüphane” linkini tıklayınız.

3 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş
Uzatma İşlemi 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Kütüphane sayfasında “Kitap Tarama” linkini tıklayınız.

4 Uzatma İşlemi 3-Özel Oturum Açılması Özel oturum açabilmek için “Oturum Aç” linkini tıklayınız.

5 4- Giriş İşleminin Yapılması
Uzatma İşlemi 4- Giriş İşleminin Yapılması Üye Kodu Bölümüne T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Şifre Bölümü İçin; ilk değer 15 Nisan 2011 den önce üye olanlar için “1” dir. 15 Nisan 2011 den sonra üye olanlar için“TC Kimlik Numarası” dır. İlk girişten sonra şifreyi (Şahsi Bilgilerim bölümünden)değiştirmeniz önerilir. “Oturum Aç” butonunu tıklayınız.

6 5- Ödünç Aldığınız Yayınları Görme
Uzatma İşlemi 5- Ödünç Aldığınız Yayınları Görme Kütüphaneden Ödünç almış olduğunuz yayınları görmek için “Üzerimdekiler” bağlantısını tıklayınız.

7 6-Uzatma İşleminin Yapılması
Sürelerini Uzatabileceğiniz Yayınlar “Saat Sembolü” ile işaretlenmiştir. “Saat Sembolü”nü tıklayarak uzatma işlemini yapınız.

8 7-Uzatma İşleminin Kontrolü
Saat resminin üzerine tıkladığınızda yayının Geleceği tarih ve Gün alanlarındaki tarih ve sayılar değişecektir. Örneğin bu uzatmada Gün alanında -3 yazarken uzatma sonrası -18 yazmaktadır. Yine Geleceği tarih alanında yazarken uzatma sonrası tarihi yazmaktadır. Bu veriler işlemin başarıyla yapıldığını bildirir.(Öğrenciler İçin Uzatma Süresi 15 Gündür.)

9 8-Ödünç Alınan Yayınların Uzatılamaması
Uzatma İşlemi 8-Ödünç Alınan Yayınların Uzatılamaması Kütüphaneden almış olduğunuz yayınların ; İade tarihi geçmiş ise Gecikme cezası varsa Üzerinde Ayırtma (Rezerve) olursa İade tarihine 3 günden fazla varsa Uzatma işlemi yapamazsınız. Bu işlemi en fazla 1 (bir) kez yapabilirsiniz. Daha fazla uzatma işlemi için(Personel ve Yüksek lisans öğrencileri) kütüphaneye şahsi olarak başvurmalısınız. Sunumu Bitir Ayırtma İşlemi

10 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş
Ayırtma İşlemi 1-Kütüphane Web Sayfasına Giriş linkini web tarayıcınızın adres bölümüne yazınız. Veya Üniversitemizin ana sayfasında “Kütüphane” linkini tıklayınız.

11 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş
Ayırtma İşlemi 2-Kütüphane Otomasyon Sistemine Geçiş Kütüphane sayfasında “Kitap Tarama” linkini tıklayınız.

12 Ayırtma İşlemi 3-Özel Oturum Açılması Özel oturum açabilmek için “Oturum Aç” linkini tıklayınız.

13 4- Giriş İşleminin Yapılması
Ayırtma İşlemi 4- Giriş İşleminin Yapılması Üye Kodu Bölümüne T.C. Kimlik Numaranızı giriniz. Şifre Bölümü İçin; ilk değer 15 Nisan 2011 den önce üye olanlar için “1” dir. 15 Nisan 2011 den sonra üye olanlar için“TC Kimlik Numarası” dır. İlk girişten sonra şifreyi (Şahsi Bilgilerim bölümünden)değiştirmeniz önerilir. “Oturum Aç” butonunu tıklayınız.

14 5- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması
Ayırtma İşlemi 5- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Oturumunuzda “Katalog Tarama” linkini tıklayınız

15 6- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması
Ayırtma İşlemi 6- Rafta Olmayan Yayının Katalogda Bulunması Katalog taramada arama işlemlerini yapıp kaynağı bulunuz. Kaynağın üzerine çift tıklayınız.

16 7- Ayırtma İşleminin Yapılması
Kaynak bilgilerinin sağ üst köşesindeki “Ayırt“ butonunu tıklayınız.

17 7- Ayırtma İşleminin Tamamlanması
Açılan penceredeki “Ayırt“ butonunu tıklayınız.

18 7- Ayırtma Sırası Teslim Alabilme Tarihi
Ayırtma İşlemi 7- Ayırtma Sırası Teslim Alabilme Tarihi Açılan pencerede teslim alabilme tarihi ayırtma sıranız belirtilmektedir. Bilgileri dikkate alınız.Tarihin geçmesi halinde kitabı alamazsınız. (Örnekte Teslim alabilme Tarihi: , 2.sıradasınız) Sistemdeki Tarih Ayırtanın almaması durumuna göredir.Ayırtan 1. kişinin alması durumunda tarih güncellenecektir. Son durum için sistemdeki mail adresinize uyarı bilgisi gelecektir. Kontrol ediniz.

19 8- Ayırtmanın İptal Edilmesi
Ayırtma İşlemi 8- Ayırtmanın İptal Edilmesi Eğer ayırtmayı iptal etmek isterseniz “Ayırttıklarım” linkini tıklayınız. Açılan listede ilgili kaynak satırında sağ köşedeki iptal butonunu tıklayınız.

20 8- Ayırtmanın Yapılamaması
Ayırtma İşlemi 8- Ayırtmanın Yapılamaması Eğer Kaynak rafta ise Kaynak ayırtma rafında ise Rafta olmayan kaynağın iade tarihi geçmiş ise Ayırtma İşlemi Yapamazsınız.

21 Teşekkür ederiz http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr Ekim 2011
Merkez Kütüphane Teşekkür ederiz Ekim 2011 Sunumu Bitir


"Merkez Kütüphane Kütüphane Otomasyon Sistemi Ödünç Alınan Yayınların İnternet Üzerinden Uzatılması Ve Rafta Olmayan Yayının Ayırtılması http://kutuphane.mehmetakif.edu.tr." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları