Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 25-30 Nisan 2011 28 Nisan 2011 28 Nisan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü
Advertisements

SUUDİ ARABİSTAN T.C. Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşavirliği
TEDMER Türkiye Etik Değerler Merkezi Vakfı Etik Barometre Araştırması Nisan 2007 ERA Research & Consultancy.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
MAKEDONYA T.C. Üsküp Büyükelçiliği-Ticaret Müşavirliği
DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
Güney Afrika Cumhuriyeti
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Amerika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
T.C.BAŞBAKANLIK DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI HEDEF ÜLKELER 2010 YILI EYLEM PLANLARI Pazara Giriş Komitesi II. Toplantısı 1 Şubat 2011.
GAP GIDEM Projesi AB’nin mali desteği ile UNDP tarafından GAP BKİ ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir GAP – GİDEM PROJESİ GİRİŞİMCİ DESTEKLEME.
Türk Tekstilinin Rekabet Gücü Mehmet Arif ÖZER.
Sağlık Turizminde Devlet Desteğinin Önemi ve Yabancı Sermaye Hüseyin ÇELİK Acıbadem Adana Hastanesi Direktörü II.Uluslararası Sağlık Turizmi Kongresi Antalya.
REW İSTANBUL Uluslararası 7. Geri Dönüşüm, Çevre Teknolojileri ve Atık Yönetimi Fuarı 8-11 Haziran 2011 Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi İSTANBUL.
Avrasya’da Ekonomik İşbirliği İmkanları: Riskler ve Fırsatların Konsolidasyonu Mustafa Aydın Ankara, 30 Mayıs 2006 TOBB – Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
PAZAR RAPORLARI_2013.
Ülke Sohbet Toplantıları 5 Haziran 2009 İZMİR. GÜNEY VE KUZEY KORE ARASINDA VAKİ SAVAŞ NİHAYETLENMEMİŞ OLUP, HALEN BİR ATEŞKES ANLAŞMASI MEVCUTTUR. BU.
Türkiye’nin AB Üyeliği Süreci
1 BASINTOPLANTISI 5 Kasım 2012 İstanbul. 2 ALEXANDER KÜHNEL Hannover-Messe International Istanbul.
Company Logo. LOGO TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL EKONOMİK ENTEGRASYON ARAYIŞLARI ÖZDEMİR AKBAL.
1 YASED BAROMETRE 18 MART 2008 İSTANBUL.
DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
İhracat Genel Müdürlüğü Ülke Masaları I Dairesi
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar I. Ticaret Müşavirleri Konferansı 28 Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
Çin’de temsilcilik ofisi açma
KIRGISİZTAN EKONOMİSİNİN SOSYO EKONOMİK YAPISI VE KALKINMA POTANSİYELİ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük AVRUPA BİRLİĞİ VE TÜRKİYE
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları AVRUPA I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ TİCARET POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRME MEKANİZMASI TÜRKİYE V. İNCELEMESİ KOORDİNASYON TOPLANTISI 10 ŞUBAT 2012.
HİNDİSTAN.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Afrika I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi.
ETKİNLİKLER Orta Doğu ve Türkiye Paneli: BİLGESAM ve Haliç Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan panel, 25 Aralık 2014 tarihinde Haliç Üniversitesi Kâğıthane.
Web 3.0 Konferansı, İstanbul 16 Nisan 2013 ‘‘KİMİN NAKİTE İHTİYACI VAR?’’ twitter.com/SonerCanko.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
7. büyük tekstil ve hammaddeleri 6. büyük hazır giyim ve konfeksiyon
Firma Adı: Kişi Adı: İSTANBUL SANAYİ ODASI.
1 YASED BAROMETRE II 16 EYLÜL 2008 İSTANBUL ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ.
YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ
Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma.
GÜNEYDOĞU ASYA ÜLKELER BİRLİĞİ
Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği
Soru 8 AB ve ABD arasında imzalanması beklenen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığının Türkiye üzerindeki muhtemel etkileri neler olabilir?
Gümrük Birliği’nin Güncellenmesi Süreci
Serbest Ticaret Anlaşmaları ve TTIP
1 Türkiye’de Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Reform Programı.
İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.
İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.
KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.
AB PROGRAMLARI VE TÜRKİYE Çisel İLERİ 28 Mart 2017.
TÜRKİYE-AB GÜMRÜK BİRLİĞİNİN GÜNCELLENMESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Dünya’da ve Türkiye’de Halı Üretimi
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
AB İLE GÜMRÜK BİRLİĞİ’NİN GÜNCELLENMESİ
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
Dünya Kömür Rezervleri:
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR
TÜRKİYE’DE GİRİŞİMCİLİĞİN ÖZENDİRİLMESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Uzakdoğu Pasifik I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan Nisan 2011 TİM Dış Ticaret Kompleksi

 Bölgenin potansiyeli yüksek pazarları Çin, Hindistan, Japonya ve Endonezya olarak görülmektedir.  Türkiye Bölgede Çin’de madencilik sektöründe, Japonya’da turizm sektöründe güçlü konumdadır.  Müteahhitlik yatırımları açısından Hindistan, Afganistan ve Pakistan Türkiye için potansiyel içermektedir. Fırsatlar 2011 Nisan 2

 Bölgede siyasi ve ekonomik risk faktörü yüksek ülkeler sırasıyla Afganistan ve Pakistan’dır. Siyasi ve ekonomik riski en düşük ülkeler Singapur, Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda’dır.  Bölgenin lojistik imkanların en iyi durumdaki ülkeleri sırasıyla Singapur, Çin, Hong Kong, Japonya ve Tayland’dır.  Yetişmiş insan gücü Japonya ve Güney Kore’de en iyi durumdayken, Afganistan’da en zayıf durumdadır.  Türkiye’nin tanıtımı ve imajı Pakistan ve Afganistan’da en iyi durumdayken, Avustralya ve Hindistan’da en zayıf durumdadır. Sorunlar-I 2011 Nisan 3

 Türk iş dünyası en çok Afganistan’a nüfuz etmişken, en az ilişkide bulunulan ülkeler Filipinler ve Vietnam’dır.  İş kurma, yabancı yatırımlar, vergiler vs. açısından bürokratik işlemlerin en kolay olduğu ülkeler Singapur, Japonya ve Güney Kore iken bürokrasinin en fazla olduğu ülkeler Çin, Endonezya ve Vietnam’dır.  En önemli pazara giriş engelleri Hindistan, Çin, Pakistan ve Tayland’da gümrük vergileri, genel olarak da bölgede kültürel engeller olarak görülmektedir. Sorunlar-II 2011 Nisan 4

 En doğru pazara giriş aracı tüm ülkelerde sektörel ticaret heyetleri düzenlenmesi, temsilcilik açma, milli katılım fuarlarının artırılması, perakende zincir mağazalar temsilcilerinden oluşan alım heyetleri düzenlenmesi olarak değerlendirilmektedir.  Türkiye için pazarda büyüme potansiyeli ve işbirliği imkanı Çin’de madencilik, Japonya’da ağırlıklı olarak gıda, ev tekstili ve hazır giyim sektörlerinde, Hindistan ve Japonya’da turizm ile zeytinyağı, madencilik ve otomotiv sektörlerinde ve tüm bölgeye makine sektöründe görülmektedir.  Hammadde ve girdi tedariki konusunda Endonezya’da palm yağı, Avustralya’da kömür ve demir cevheri, Tayland’da kauçuk, Pakistan’da tekstil, Afganistan’da deri yatırımları yapma imkanları değerlendirilebilir. Öneriler 2011 Nisan 5

Ticareti geliştirici faaliyetlerin sistematik bir şekilde uygulanması:  Fuarlara milli katılım sayısının artırılması  Bireysel katılımın etkin desteklenmesi  Sektörel ticaret heyetlerine öncelik verilmesi  Belirli ülkelerde eyaletlere ilişkin sektörel heyetlerin düzenlenmesi  Potansiyeli yüksek ülkelerde Türk ihraç malları daimi tanıtım ve teşhir merkezlerinin kurulması  Lojistik ve ticaretin finansmanı imkanlarının geliştirilmesi  Bölge ülkeleri ile STA veya tercihli ticaret anlaşması imzalanması  Yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi  Bölge ülkeleri ile geniş çaplı projelerin müzakeresinde ticarette karşılaşılan engellerin gündeme getirilmesi Diğer Husus ve Öneriler 2011 Nisan 6

Teşekkür Ederiz… Uzakdoğu Pasifik Çalışma Grubu 2011 Nisan 7