Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin."— Sunum transkripti:

1 KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU

2 TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin içeriği hakkında detaylı bilgiyi sonuç raporumuzda takdim ederiz. Saygılarımızla, TİMAKADEMİ Organizasyon Komitesi 8 Eylül 2016 KONYA

3 Seminere başlamadan önce TİMAKADEMİ2023 tanıtım filmi gösterildi. Ardından açılış konuşmalarına geçildi.

4 Hedef Pazar: İran toplantısının ilk açılış konuşmasını Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Sayın Süleyman Kocasert gerçekleştirdi.

5 Hedef Pazar: İran toplantısının ikinci açılış konuşmasını HALKBANK Konya Bölgesi Koordinatörü Sayın Gazihasan Özer gerçekleştirdi.

6 Hedef Pazar: İran toplantısının son açılış konuşmasını ise İran Büyükelçi Müşaviri Mansour Afrasiabi gerçekleştirdi.

7 İRAN’IN BÖLGEDEKİ KONUMU VE PAZAR ANALİZİ Toplantının ilk paneli; İRAN’IN BÖLGEDEKİ KONUMU VE PAZAR ANALİZİ konusunu içermekteydi. Panelin Moderatörlüğünü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin yürüttü. Panelistlerden Türkiye İhracatçılar Meclisi Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya; İran pazarının stratejik analizini ve pazara giriş fırsatlarını katılımcılar ile paylaştı. İran Yatırım ve Ekonomik – Teknik Destekler Kurumu Yabancı Yatırımlar Genel Müdürü Ahmad Jamali de İran pazarını ve İran ile Türkiye arasındaki iş imkanlarını aktardı. Bir diğer panelist olan İran İthalatçılar Birliği Başkanı AliReza Managhebi Navaei ise İran ile iş yapma kültürüne ilişkin detayları bildirdi. İran İslam Cumhuriyeti Ankara Ticaret Ataşesi Hamid Zadboom ise İran pazarının yatırım yapma olanaklarına, pazarın geleceğine ve trendlere ilişkin bilgileri sundu. İranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mehdi Culazade de İş dünyası gözüyle Türkiye – İran ticaretinin önemine değindi.

8 DERİNLEMESİNE İRAN PAZARINDA FIRSATLAR Toplantının ikinci paneli: DERİNLEMESİNE İRAN PAZARINDA FIRSATLAR konusunu içermekteydi. Panelin Moderatörlüğünü Ekonomist Prof. Dr. Emre Alkin yürüttü. Panelistlerden DEİK Türkiye-İran İş Konseyi Eş Başkanı Bilgin Aygül, Türkiye ve İran arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği fırsatlarına genel bakış adlı bir konuşma yaptı. Asr-ı Azadi Gazetesi Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Seyed Vahid Peiman, medyanın İran ve Türkiye ticaret hacminin artmasındaki rolüne ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. T.C. Tahran Önceki Ticaret Müşaviri Himmet Geriş de İran ile iş yaparken ihtiyaç duyulacak pratik önerileri ve fırsatları katılımcılar ile paylaştı. Coface YK üyesi ve Genel Müdür’ü Emre Özer, İran ile güvenli ticaret ve alacak risklerinin yönetimine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

9 RAKAMLARLA KONYA SEMİNERİ Katılım teyidi veren kişi sayısı: 441 kişi KATILIMCI SAYISI: (Protokol, konuşmacılar, görevliler dahil tahmini) 290 kişi

10 MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI

11 MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI ( Yorumlar ) Son derece faydalı devamını diliyorum. Sektörel çalışmalara da yer verilmeli. TİMAKADEMİ eğitim seminerleri de vermeli. Eğitimlerin mikro düzeyde başlaması gerekmektedir. Etkinliğin tüm günü kapsaması bilgi paylaşımı açısından daha verimli olabilir. Şirketlere yönelik ihracat yapılacak ülkeleri tanıtan eğitim çalışmaları yapılmalı Konya’nın önemi daha fazla vurgulanmalı.

12 MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇLARI ( Yorumlar ) Etkinlik öncesinde ikili görüşmelere de yer verilebilir. İran bizim sınır komşumuz ve ticaret artırıcı faaliyetler artarak devam etmeli. Panellerde gösterilen sunumların bizlerle paylaşılmasını istiyoruz. TİM'in düzenlemiş olduğu bütün toplantılar bizler için çok değerli devamını diliyoruz. Gıda sektörüne yönelik çalışmaların artarak devamını diliyoruz. Gıda sektöründeki sorunlara daha fazla yer verilmeli, konular daha anlaşılır anlatılmalı. Kent özelinde sektörlere yönelik çözümler daha detaylı anlatılmalı. Soru cevap kısmına daha fazla zaman ayrılmalı. Bu tarz seminerlerde detaylar daha fazla olmalı konular daha açık anlatılmalı

13 KATILIMCI PROFİLİ

14 FOTOĞRAFLARLA KONYA

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30 8 Eylül 2016 KONYA SONUÇ RAPORU


"KONYA 8 Eylül 2016 SONUÇ RAPORU. TİMAKADEMİ 2023 HEDEF PAZARLAR Seminer dizisinin üçüncüsü 8 Eylül 2016 tarihinde Konya’da gerçekleşmiştir. Seminerin." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları