Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN."— Sunum transkripti:

1 İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN

2 TÜRKİYE İRAN FUAR VE TİCARET ZİRVESİ TÜRKİYE İRAN FUAR VE TİCARET ZİRVESİ  İran ekonomisi 2015 yılı itibariyle 396 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla büyüklüğüne sahip bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında İran dünyanın en büyük 29 uncu ekonomisi durumundadır.  Bölgemizle dil ve kültür birlikteliği olan İran 80 milyon nüfusu ile büyük bir pazardır.  Bu büyük pazara girmek bölgesel ihracatın artırılması ve ambargodan sonraki İran pazarına ulaşmak için gerçekleşecek fuar/zirve, gerek bölgemiz gerek Ülkemiz için büyük fırsatlar içermektedir.

3  İran pazarı ambargodan sonra dünyanın gözünü diktiği büyük bir hacme sahip.  Bizim için özellikle otuz milyon insanın yaşadığı Doğu ve Batı Azerbaycan büyük bir pazardır.  Bölgemizin stratejik, ulaşım ve kültürel yakınlığı bu pazara girmemiz için en büyük avantajımız.  Bölgemizde daralan piyasaların rahat bir nefes alınmasını sağlayacak önemli bir pazardır.  Özellikle Türkiye ve İran arasında yapılan tercihli ticaret anlaşması ile 10. milyar dolarlık bir ticaret hacmi söz konusudur.

4 Uzun zamandır devam eden yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte tüm dünyadaki yatırımcıların gözleri İran a çevrilmiş durumda. Çok önemli bir gelişim ve büyüme potansiyeli vadeden İran a yapılması beklenen yatırım miktarının 100 milyar doları bulacağı öngörülüyor. Yeni yatırımlarla birlikte İran ekonomisinin geleceği de oldukça parlak görünüyor. DÜNYANIN GÖZÜ İRAN EKONOMİSİNDE

5 SEKTÖRLER 1 ) İNŞ, YAPI, DEKORASYON, İŞ MAK. 2 ) MOBİLYA, BEYAZ EŞYA, 3 ) OTOMOTİV VE MAKİNA 4 ) TEKSTİL, HAZIR GİYİM

6  Özellikle üretim yapan, bayii ve distribütör firmaların alıcısına ulaşacağı bir platform,  İran’dan 2500 profesyonel ziyaretçi ve alım heyeti ve bölgeden en az 25.000 kişilik profesyonel ziyaretçi ile verimli bir buluşmaya ev sahipliği yapmak.  Kurumsal destek ile gümrük mevzuatları ve gümrük tarifeleri hakkında uzman görüşleri.  Katılımcıların bölge ve uluslar arası pazarlar hakkında bilgilendirme.  Bölgedeki üreticilerin işbirliği yapabilecekleri platformun oluşturulması

7  Hedefimiz en az dört bakanımızın katılımını sağlayarak aynı şekilde İran tarafından bakanlık düzeyinde katılım sağlatarak büyük bir verim elde etmek.  İki ülke tarafında üst düzey temsiliyetle hali hazırda var olan bazı sorunların çözümü ve ticaretin kolaylaştırması için büyük fırsat oluşturmak.  İki ülke arasında gerçekleşmesi hedeflenen 10 milyar dolarlık tercihli ticaret anlaşmasının hayata geçileceği en önemli basamak olmak.  Bu organizasyonda hedefimiz 100 milyon dolarlık bağlantı altyapısını oluşturarak 35 milyar dolarlık ihracat rakamlarının yakalanmasına ön ayak olmaktır.

8  İran tarafında Tebriz, Urumiye, Reşt, Zencan, Mahabad, Erdebil, Kirmanşehr ve Senedeşt İsfahan illerinin bölgemizle coğrafik ve kültürel yakınlıkları mevcuttur. Bu iller bünyesinde 30. Milyona yakın nüfus bir çok serbest bölge ve sınır kapıları barındırmaktadırlar.  Bu nüfusun büyük çoğunluğu potansiyel alıcı müşteri konumundadır.  Ayrıca sanayi ve üretimi olarak büyük bir hammadde ve malzeme ihtiyaçları mevcuttur.  HEDEF İLLER TÜRKİYE  Etkinliğimiz hedef olarak bölge illeri Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri, Kars, Siirt, Erzurum, Erzincan, Malatya, Tunceli, Ardahan, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Batman,Siirt, Mardin illeri öncelikli olarak ülke genelinde üretici, bayii ve distribütörlerin İran pazarına girmelerini sağlamaktır.

9  Açılacak sergi alanında firmaların ürünlerini sergilemesi ile ürün tanıtımı.  Yapılacak oturumlar ile İran ve Türkiye pazarlarındaki fırsat ve imkanlarının bilgilendirilmesi.  Workshop ile birebir görüşme imkanı sağlanarak ticari bağlantı sağlanması.  Gerçekleşecek zirve ile iki ülke arasındaki ticaret ve gümrük sorunları ele alınacak.  İki ülke tarafındaki yatırım olanakları avantajlı sektörler ve gümrük mevzuatları hakkında detaylı bilgilendirmeler ile sağlıklı ticaret ortamı oluşturulacak.

10  Büyük bir Pazar olan İran pazarına minimum maliyet maksimum verimle girebilme imkanı.  İhracatın artırılması ile birlikte yatırım ve istihdama katkı sağlanacak.  Bölge tüccarı gerek bilgi gerek pazar noktasında yeniliklere yelken açması sağlanacak.  Bölgedeki tüccarların işbirliği geliştirmesi olanağı sağlanacak.  Yurt Dışından getirilecek iki bin civarında alım heyeti ile gerek turizm gerek ticaret anlamında bölgeye canlılık getirecek.

11 Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Van Valiliği, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Organize Sanayi Bölgesi, Tümsiad Van Şubesi, Müsiad Van Şubesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Urumiye, Tebriz, İsfahan, Erdebil Sanayi ve Madencilik Odaları, Hoy, Urumiye, Tebriz, Mahabat, İsfahan, Kirmanşehr Organize Sanayi Bölge Müdürlükleri. 7.VAN İNŞAAT, MOBİLYA, YAPI VE MAKİNELERİ OTO YEDEK VE TEKSTİL İHRACAT FUARI 27/30 EKİM 2016 VAN  AJANS ASYA FUARCILIK ORG. LTD ŞTİ  www.vanfuar.com, info@vanfuar.com Tel:0432.215 81 80 Fax:04322158179 Gsm. 0532 436 67 35 www.vanfuar.cominfo@vanfuar.com


"İRAN PAZARI SİZİ BEKLİYOR! İRAN İHRACAT FUARI VE TİCARET ZİRVESİ 27/30 EKİM 2016 VAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları