Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR"— Sunum transkripti:

1 YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR
25. NOLU GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ MESLEK KOMİTESİ BAŞKAN YARDIMCISI

2 Ülkelerin Ekonomik Politikalarının Dümenidir…
GÜMRÜKLER! Ülkelerin Ekonomik Politikalarının Dümenidir…

3 2017 Yılı Dünya Ticaret Hacmi (DTÖ)
17,7 TRİLYON $ 2017 Yılı Dünya Ticaret Hacmi (DTÖ)

4 EKONOMİMİZİ BÜYÜLTÜRKEN
İNSAN SAĞLIĞININ, DOĞANIN VE CANLILARIN KORUNMASI DA ÇOK ÖNEMLİDİR…

5 İthalat Beyannamesi (2017) İhracat Beyannamesi (2017)
TÜRKİYE 2,535,873 Adet İthalat Beyannamesi (2017) 3,653,391 Adet İhracat Beyannamesi (2017) 391 Milyar Dolar Dış Ticaret Hacmimiz (2017)

6 DIŞ TİCARETTE GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİNİN ROLÜ
Gümrük İşlemlerinin %92’sini Gerçekleştirdiler 6,5 Milyon Gümrük Beyannamesi Düzenlediler 100 Binin Üzerindeki insan Kaynağıyla Kamu Yükünü Azalttılar

7 «Bir Devlet ki! Gümrük işlemlerini, vergilerini, ülkenin ve milletin ihtiyaçlarına göre düzenlemekten alıkonulmuştur. Böyle bir devlete elbette bağımsız devlet denemez.» ATATÜRK

8 Cumhuriyetin ilanıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Gümrük kurallarının oluşturulması, ulusal ve uluslararası politikaların belirlenmesi için önemli çalışmalar yapmıştır.

9 1. ( ) KORUMACILIK Devletçi bir uygulama ile ülkenin mevcut tarımsal üretimi modernize edilirken, sanayileşmeye büyük hız verilmiş, sıkı ve korumacı gümrük politikası uygulanmıştır.

10 2. ( ) ALT YAPI VE İTHALAT Alt yapı, yol, köprü gibi yatırımlar hayata geçirilmiş, üretim ile birlikte ağırlıklı olarak ithalat ekonomisi söz konusu olmuştur.

11 3. (1960-1980) YERLİ SANAYİ OLUŞTURULUYOR
Türkiye, siyasal ortamda planlı, devletçi ve liberal ekonominin denendiği bir dönem yaşamış; planlı yatırımları ve teşvik uygulamalarıyla yerli sanayi oluşmaya başlamıştır.

12 4. ( ) İHRACATTA ATAK Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ile ithalat hızla arttı; ihracatta teşvik, kambiyo (32 sayılı karar) ve gümrük mevzuatında (KDV, gümrük kanunu, yatırım teşvik, yabancı sermaye mevzuatı ile) değişiklikle ülkemiz ihracatta büyük atak yapmıştır.

13 KOLAY VE GÜVENLİ DIŞ TİCARET
Özgürleşme… Endüstri 3.0 Devrimi de otomasyon, bilgisayarlı kontrol ile bilgi akışı ve iletişimi hızlanmış, DTÖ, Avrupa Birliği, DGÖ’nün dolayısıyla Birleşmiş Milletler’in global ticareti özgürleştirme çalışmaları şekillenmeye başlamıştır. Yeni Dönem… Global sermayenin serbestleşmesi için çalışmalar yapılmıştır. Kore, Singapur, Çin, Hindistan, Brezilya, Meksika gibi ülkeler önce Japonya, Avrupa ve Amerika’nın ileri teknolojilerini alarak sonra da kopyalayarak ürünlerini daha ucuza mal etme sürecine girmiştir.

14 Endüstri 3.0, 4.0 şimdi de 5.0 mı? BÜYÜK DEĞİŞİM
5. GÜNÜMÜZ Endüstri 3.0, 4.0 şimdi de 5.0 mı? BÜYÜK DEĞİŞİM

15 Place your screenshot here
“Akıllı Robotlar”, “Büyük Veri Tabanları”, “Nesnelerin İnterneti”, “Bulut Sistemi” oluşturularak, yüksek verimlilik elde edilmiş, iş gücü maliyetleri düşürülerek, üretim artışının sağlanması gerçekleşmiştir. Place your screenshot here

16 TÜRKİYE OTOMASYON! Bilgi İşleme…
Türkiye otomasyona, bilgi işlemeye önem vererek, başta gümrük olmak üzere, İç İşleri, Maliye ve Adliye teşkilatlarında otomasyonla tanıştırılmıştır.

17 GLOBAL DÜNYA TİCARET SİSTEMİ
ÜRETEN TÜKETEN LOJİSTİK

18 DÜNYANIN LOJİSTİK MERKEZLERİ
Hollanda, Singapur, Malezya, Dubai gibi ülkeler üretenin malını tüketene, depolayan ve transit taşımasını sağlayan, pazarlayan, dağıtan ülkeler grubu oluşmuştur. Bu ülkeler lojistik merkezlerini, hızla geliştirerek, üretim yapmadan, ihtiyaç kadar tüketen ancak ekonomisinin %70-80’nini depolama, dağıtım, ulaştırma ve transitle elde etmişlerdir.

19 TÜRKİYE’DE LOJİSTİK ÜSSÜ OLMAYA ADAY

20 TÜRKİYE’DE TİCARETİN KOLAYLAŞTIRILMASI İÇİN
Avrupa Birliği, DTÖ, DGÖ mevzuatlarına uyum Fiziki alt yapısı ve gümrük kapılarının yetersizliğinin giderilmesi, Üretim, ulaştırma gibi maliyetlerin düşürülmesi, Finansmana erişim güçlüğünün giderilmesi, Gümrük kapılarının otomasyona uyarlanması, “Sonradan kontrol” ile denetimin daha etkin kılınması.

21 TEŞEKKÜR EDERİM!


"YARININ GÜMRÜKLERİ NİZAMETTİN AĞAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları