SİBEL.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
. Çankırı Karatekin Üniversitesi
Advertisements

HAMZA KOÇAKOĞLU Speakers On Gençler bazısı liseyi bitirmiş bazıları ise henüz liseyi birtirmek üzere, dersleri her şeyi bırakmışlar, hazırlanıyorlar…Haziran.
Çelebi Grubu.
Bir baba evlenmek üzere olan oğluna tavsiyelerde bulunuyormuş
Mersin Kız Kalesi,.
Küçük bir jest….
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
ÇEVREMİZİ ÇİÇEKLERLE GÜZELLEŞTİRELİM
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
C A N A N Halit Ertuğrul.
Çok samimi iki dost ve arkadaşlardı
Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
KAZANIMLAR 6. Eğitimin meslek edindirme hedefini kavrayarak ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki tercihlerine yönelik planlama yapar.
“HİÇBİR GEMİ, SENİ KİTAPLAR KADAR UZAĞA GÖTÜREMEZ”
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Çin öyküsü
CÜMLENİN ÖGELERİ.
Noktalama işaretleri ( NOKTA , virgül , noktalı virgül )
?.
Your name GuyDeMaupassant Hayatı&Eserleri. your name ~Hayatı~ Guy de Maupassant 5 Ağustos 1850 yılında Fransa’da doğmuştur. Doğum belgesinde Tourville-sur-Arques’da.
ses düğmesini açabilirsiniz ilerlemek için ‘mouse’u tıklayınız.
başka şehir yerin altında bir t ü nelde, bir ikindi vakti vagondayım; sorumlulukların y ü k ü ne eklenmiş g ü n ü n yorgunluğuyla oturuyorum ö ylece …
İSİM GRUBU.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
Sen hangisini seçerdin?
?
PEYAMİ SAFA.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
Bir Çift Yürek  (Marlo Morgan)
PCcolog.  Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Bulunduğumuz bu ay içerisinde oruç tutuyoruz. Oruç tutarken neler hissediyoruz?
tartışmalarına yol açar.
Çalışma Kitabı Sayfa 34'ü açalım.
 Tema seçilip konu belirlendikten sonra film öyküsünün özetlenmesidir.  Konu hakkında yapımcı ve yönetmeni aydınlatır.  Zaman ekonomisi açısından önemlidir.
4 Mart 1965 Afganistan Kabil'de bir diplamatın oğlu olarak doğdu. Ailesi, 1980'de Amarika Birleşik Devletleri'nde siyasi sığınma hakkı elde etti.
Aziz Nesin’in sürükleyici kitabı... Hazırlayan:Dilara Gür
KADINLAR NE İSTER..? Kral Arthur, bir soruya doğru cevap verebilirse
8.Gün MATEMATİK 1.KİTAP PARANTEZ AÇMA ANTRENMANLARLA
LUT (AS) VE ŞUAYB (AS)’IN KIZLARI İLE ÖRNEK İLİŞKİLERİ
İmza: Kızın Babamıza söylemek isteyip de söyleyemediklerimiz... İmza : Kızın.
PROBLEMLER.
Hazırlayan: Görkem Akalın Sınıf ve Numara: 7-C 359
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
Bunu okumak sizi herhangi bir borç yükü altına sokmayacaktır.
İncil kelime olarak müjde, talim ve öğretici anlamlarına gelmektedir. Allah (C.C.) Teala Hz. İsa aracılığıyla Yahudilere gönderilmiştir. Ancak Yahudiler.
YAŞLILAR İLE EL ELE PROJESİ VERİ ANALİZLERİ Proje Sorumlusu: Yahya KARACA- Murat OTURAKLI Proje Yürütücüleri: Neslihan TÜRKÇÜER-Gamze ÖZBEDEN.
Koşullu İfadeler. Koşullu ifadeler, koşul ve önerme cümlelerinden oluşan ifadelerdir. Koşullu ifadeler “e ğ er” sözü içerirler.
Zamanın birinde bir peri varmış.Bu peri sihirli değneğiyle, dokunduğu çocuğun isteğini çabucak gerçekleştirirmiş.
Bir varmış bir yokmuş. Çok eski zamanlarda, Çocuklar Ülkesi’nde, masal anlatan bir dede varmış. Çocuklar ona “Masalcı Dede” derlermiş. Masalcı Dede, her.
Birbiri ardınca sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur Fırtınadan, soğuktan, karanlıktan ve biraz da korkudan sonra bu sıcak,
4 tane 26 X 4 4 kere x 26 Kaç tane 26 vardır?
DERDİYOK İLE ZÜLFÜSİYAH HİKAYESİ Horasan hükümdarı İsmail Şah, kendisine yardım etmeyen Mahmut ve Mehmet adlı iki tüccarı öldürtür, mallarına da el koyar.
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
İSİM GRUBU.
Ses nasıl oluşur ?   Titreşen bir nesnenin başlattığı titreşimler dizisine ses denir. Sesin oluşabilmesi için titreşim hareketi gereklidir. Titreşim bir.
Hayatımı yeniden yaşayabilseydim eğer;
Sen hangisini seçerdin?
 HİÇBİR ZAMAN BASKASI OLMA HEP KENDİN OL HAZIRLAYAN BUSRA KARAGÖN H-E.
Cümlenin Öğeleri Sözcüklerin cümle içerisindeki görev adlarına “cümlenin öğeleri”denir. Cümle öğelerini, temel öğeler ve yardımcı öğeler olmak üzere iki.
UNUTULAN OSMANLI ADETLERI. 1. Zimem Defteri  Ramazan günlerinde zenginler bakkal, manav gibi dükkânlara giderdi ve zimem defterini çıkarmalarını isterdi.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM. BEN UYUYORUM Bir gün Nasreddin Hoca şehire gelip, bir arkadaşıyla birlikte handa kalmış. Gece yarısı arkadaşı sormuş : -Hocam,
Kazanım Sosyal rollerin zaman içerisindeki değişimini inceler.
İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİN AHLAK ALGILARI
EĞER BABAN GELİRSE, ANNEM HEP SENİ BEKLEDİ DE…
Kimdir Kopernik kimdir? ve Ne yaptı?. Nicolaus Copemicus (Kopernik) (1473 – 1543) Nicolaus Copernicus kimdir? 19 Şubat 1473 yılında Torun'da (Polonya)
Sunum transkripti:

SİBEL

SİBEL Yazarı:Hekimoğlu İsmail Baskı:12.baskı Sayfa Sayısı:250 Yayın Evi:İnkılap Konu:Sibel adlı bir kadının sürükleyici hayatı...

Bu kitapta Sibel adlı bir kadın eşinden ve iki çocuğundan ayrılmış ,yalnız kaldığından dolayı ruh sağlığı bozulmuş bir durumdadır. Bunun üzerine bir psikiyatriste görünme ihtiyacı duyan Sibel,doktorunu ve eşini bir akşam yemeğe çağırır. Bir akşamlığına da olsa yalnız kalmaktan kurtulur...

Doktorunun tavsiyesiyle İstanbul’a gider Doktorunun tavsiyesiyle İstanbul’a gider.Orada bir vakit geçtikten sonra kapı çalar ve kızı gelir.Buna çok sevinen Sibel ne yapacağını şaşırır.Hasret giderdikten sonra diğer çocuğu gelir. Ve neşesi yerine gelen Sibel eski günleri hatırlar.Sonra oğlunun tavsiyesiyle yeni bir işe girerler.Terzilikte usta olan Sibel kızıyla birlikte elbise diker ,oğlu ise bunları satar.Bir dükkân açmaya karar verirler...

Dükkân açtıktan sonra Paris’ten gelen bir teklif üzerine ,Sibel ve oğlu Paris’e giderler. Okulunu Paris’te bitiren Sibel oraya bir kere daha gitme şansı bulduğu için çok sevinir. Orada ki arkadaşlarında kalırlar.Oğlu çok fazla dinine düşkündür ve Sibel ise hıristiyan’lığa inanmaktadır. Sibel’in isteği üzerine kiliseye giderler ve orada hastalanan Sibel İstanbul’a geri dönmek ister...

İstanbul’a geri döndükten sonra , işlerini bir süre durdururlar İstanbul’a geri döndükten sonra , işlerini bir süre durdururlar.Sibel’in durumu ağırlaşır ve bir süre daha geçtikten sonra hayata gözlerini yumar.

Hazırlayan :BÜŞRA HARMANCIK Sınıfı:8/B Numara:329

*SON*