2009-2010 DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Erasmus Öğrenim Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
Advertisements

Yoğun Programlar (IP - Intensive Programmes)
Sakarya Üniversitesi ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK YURTDIŞI MALİ KAYNAKLAR Ali Osman KURT SAÜ - Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü (ULİK) Genel.
DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Fidan BAYRAKTUTAN Öğrenci İletişim Sorumlusu
Kilis 7 Aralık Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi
PROSEDÜRÜ. Yeterli Erasmus puanını aldım!... Şimdi ne olacak?... 1.Önce bölüm koordinatörü ile görüşülecek, gitmek istediğiniz programı ve süreyi görüşerek.
Konu Başlıkları Müfredat Oluşturulurken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Çalışmalardaki Olumsuz Örnekler ve İstatistiksel Bilgiler Anket Çalışmaları Teknik.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem TEMİZÖZ 15 Ekim ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ.
ERASMUS PROGRAMI ve İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI.
Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Özlem Temizöz 27 Haziran ERASMUS KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Erasmus Öğrenim Hareketliliği.
E Y L E M 3. 1 Avrupa Birliği Komşu Ülkeleri İle İş Birliği PROGRAMI.
ERASMUS Nedir? Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır.
LIFELONG LEARNING PROGRAM (LLP) ERASMUS BİLGİLENDİRME TOPLANTISI PROF
LLP/ERASMUS BİRİM VE BÖLÜM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTISI Doç. Dr. Yılmaz ARI ULAUM Müdürü Balıkesir, T.C. BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
eAvrupa, eAvrupa+ ve Türkiye
E Y L E M 5. 1 Gençlerin ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanların Toplantıları PROGRAMI.
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
Tanışma Toplantısı 19 Mart 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
27 Haziran 2008, Prof. Dr. A.S.GÖKALP BOLOGNA SÜRECİ VE KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp Prof. Dr. Ayşe Sevim Gökalp.
DEĞİŞİM PROGRAMLARI OFİSİ (DPO) STUDY ABROAD OFFICE (SAO)
Sağlık Bilimleri Enstitüsü Erasmus Bilgilendirme Toplantısı.
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM ve GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ Şubat 2007.
2011 – 2012 Erasmus Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ
Erasmus+ Programı ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
AVRUPA BİRLİĞİ OFİSİ ERASMUS
SIK SORULAN SORULAR Hale ŞEN Atılım Üniversitesi AB & ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ Kasım, 2009.
AB 7. Çerçeve Programı “People Alt Programı” Başlangıç düzeyindeki araştırmacılar için eğitim ağları.
1 AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ) (ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ)
Farabi Değişim Programı Tanıtım Toplantısı Öğrenci Değişimi Prof. Dr. Ş aban ÇALI Ş ’ın tarihli sunumundan alınmı ş tır.
ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ GİDEN ÖĞRENCİ ORYANTASYONU İZMİR ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER.
Erasmus Bölüm Koordinatörleri Toplantısı
ERASMUS HAREKETLİLİĞİ PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Sevinç HATİPOĞLU İstanbul Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
HİBELER Mine MUT İstanbul Üniversitesi
Erasmus’la Hayatınızda bir Fark Yaratın... Uluslararası İlişkiler Ofisi ATILIM ÜNİVERSİTESİ.
Erasmus Hareketliliği
ATATÜRK ÜNİVERİSTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ ERASMUS+ PROGRAMI.
Erasmus Staj Hareketliliği Programı Akademik Yılı Verileri Akademik Yılı Programı Uygulanışı.
Balıkesir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi Akademik Yılı Erasmus+ Programı Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği.
Gençler için Avrupa Fırsatları. nedir? Gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında.
ERASMUS ve HİBELER İstanbul Üniversitesi Uluslararası Akademik İlişkiler Kurulu Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu
GAZİ ÜNİVERSİTESİ PATENT DESTEK BİRİMİ İstanbul, 07 Haziran 2010.
HİBELER €€€ Seval PEHLİVAN Kocaeli Üniversitesi
AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ E ğ i t i m v e K ü l t ü r AVRUPA BİRLİĞİ EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI  GENÇLİK PROGRAMI GENEL.
Öğretim Elemanı Değişimi Doç.Dr. Nagihan OKTAYER 14 Mayıs 2009 Erasmus Koordinatörleri Bilgilendirme Toplantısı.
Çiğdem EROL HAYATBOYU ÖĞRENME ERASMUS WEB SİTESİ 13 Mart 2008 Tanışma Toplantısı.
E Y L E M 1. 3 Gençlik Demokrasi Projeleri PROGRAMI.
AB Erasmus Eğitim Programı Öğrenci-Öğretim Üyesi Değişimi
Tanışma Toplantısı 07 Ekim 2009 Değişim Sürecinde Gerekli Bilgiler Doç.Dr.Nagihan OKTAYER Erasmus Koordinasyon Komitesi Üyesi
AKADEMİK YILI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ’NDE AVRUPA BİRLİĞİ HAYATBOYU ÖĞRENME VE GENÇLİK PROGRAMLARI FAALİYETLERİ.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Uluslararası İlişkiler Birimi Ceyda POLATEL/Fatma UYAR
Koordinatörler Toplantısı - 14 Mayıs 2009 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Desteklenen Faaliyetler: Yoğun Programlar (IP) ve Diğer Proje Faaliyetleri.
Erasmus ve Hibeler Mine MUT Erasmus Ofis Sorumlusu 29 Kasım 2007 Erasmus Koordinatörler Toplantısı.
MDK ALT YAPI KIYASLAMA ÇALIŞMA GRUBU
GENÇLİK PROGRAMI EYLEM 1.3. GENÇLİK DEMOKRASİ PROJELERİ
Şubat 2007 Erciyes Üniversitesi, Uluslararası Ofis.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Hayatboyu Öğrenme Programı-Erasmus Yoğun Programlar Intensive Programmes (IP) Doç.Dr. Sevinç Gülseçen Erasmus.
ERASMUS ORYANTASYON PROGRAMI
GREEN PEARLS-YEŞİL İNCİLER LdV Ortaklık Projesi T.C. GÖLBAŞI KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü.
Koordinatörler Toplantısı - 29 Kasım 2007 Öğrenci Hareketliliğinde Erasmus Koordinatörlerinin İzlemeleri Gereken Yol Yrd.Doç.Dr.Sevinç HATİPOĞLU Erasmus.
ERASMUS+ ANA EYLEM 1: BİREYLERİN ÖĞRENME HAREKETLİLİĞİ Yükseköğretimde Personel Hareketliliği Harran Üniversitesi AB Ofisi.
Erasmus+ Staj Hareketliliği Bilgilendirme Toplantısı
- Önlisans ve Lisans öğrencileri için en az 2 ay -Üniversitemiz daha fazla öğrencinin yararlanması için herkese eşit olarak 2 aylık hibe vermektedir.
ERASMUS PROGRAMI Personel Eğitim Alma Hareketliliği Oryantasyonu
ERASMUS PROGRAMI Personel Ders Verme Hareketliliği Oryantasyonu
Click here to download this powerpoint template : White Floral Background Free Powerpoint TemplateWhite Floral Background Free Powerpoint Template For.
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI
Sunum transkripti:

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Erasmus Oryantasyon Toplantısı

SUNUM PLANI  EYDK Nedir?  EYDK Hangi Dillerde Düzenlenir?  EYDK İle İlgili Gelişmelerin İzlenmesi  Türkiye'de EYDK Düzenleyen Kurumlar  EYDK ve Kocaeli Üniversitesi: Genel Değerlendirme

EYDK NEDİR? 1.Erasmus Yoğun Dil Kursları (EYDK) katılımcı ülkelerden resmi dilleri az yaygın olanlarda düzenlenen uzmanlaşılmış dil kurslarıdır. 2.EYDK, Erasmus ögrencilerine Erasmus dönemlerine hazırlık olması amacıyla gittikleri ülkede, yaklaşık bir ay süreliğine ülkenin yerel dilini ve kültürünü öğrenme imkanı sunan bir etkinliktir. 3.Kursa katılan Erasmus ögrencilerinin hareketlilik faaliyetlerine ilişkin hibeleri ögrencisi oldukları kurumlarca ayrı bir belge ile belgelendiği takdirde ödenmektedir.

EYDK HANGİ DİLLERDE DÜZENLENİR? EYDK İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca gibi yaygın konuşulan diller dışında, resmi dili az yaygın olan ülkelerde resmi eğitim dilinin anlaşılabilmesi ve uyum sağlanabilmesi amacıyla düzenlenir Döneminde EYDK aşağıdaki 23 ülkede düzenlenecektir : BelçikaMacaristanPolonya BulgaristanİzlandaPortekiz Güney Kıbrıs Rum KesimiİtalyaRomanya Çek CumhuriyetiLetonyaSlovakya DanimarkaLitvanyaSlovenya EstonyaMaltaİsveç FinlandiyaHollandaTürkiye YunanistanNorveç Bu ülkelerde EYDK düzenleyen kurumların listesi adresinde yer almaktadır.

EYDK İLE İLGİLİ GELİŞMELER NASIL İZLENEBİLİR? Erasmus Yoğun Dil Kursu ve hangi ülkelerde, ne zaman düzenlendiği ile ilgili tüm ayrıntılar aşağıdaki adreste bulunabilir: Ayrıca, Ulusal Ajans’ın Web sitesinden Türkiye’deki gelişmeler izlenebilir:

TÜRKİYE’DE EYDK DÜZENLEYEN KURUMLAR /20 10 Akademik Yılında EYDK düzenlemeye hak kazanan kurumlar aşağıdaki gibidir: 1. Kocaeli Üniversitesi 2. Adnan Menderes Üniversitesi 3. Akdeniz Üniversitesi 4. Çukurova Üniversitesi 5. Erciyes Üniversitesi 6. Erzincan Üniversitesi 7. Fatih Üniversitesi 8. On Dokuz Mayıs Üniversitesi 9. Sabancı Üniversitesi 10. Yıldız Teknik Üniversitesi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EYDK: GENEL DEĞERLENDİRME İlk defa gerçekleştirdiğimiz EYDK Döneminde, 14 öğrenci kurs görmüştür.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EYDK: GENEL DEĞERLENDİRME 2007/2008 Akademik yılında sadece yaz dönemi Kocaeli Üniversitesi’ nde EYDK düzenlenmiş olup, 2008/2009 Akademik yılında 2008 Yaz ve 2009 Kış dönemi olmak üzere her iki dönemde de düzenlenmiştir. Toplam 25 Öğrenci katılmıştır.

Yurtdışına gitmeye hak kazanmış sizlerin de başvuruları alınarak gideceğiniz ülkedeki kurs düzenleyen kurumlara birimimiz tarafından iletilecektir. Başvurularınız için e-posta adresi KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ EYDK: GENEL DEĞERLENDİRME

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Uluslararası İlişkiler Birimi EYDK hakkındaki soru ve sorunları için ofisimizle irtibata geçebilirsiniz. Öğrenci görüşme günlerimizde ofise gelerek birebir bilgi alabileceğiniz gibi telefon ve e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz. Öğrenci görüşme günlerimiz: Salı- Perşembe / Tel: /35 /36

Teşekkür Ederim… Saygı ve Sevgilerimle… Seval BOZ

DÖNEMİ ERASMUS YOĞUN DİL KURSLARI (EYDK) ERASMUS INTENSIVE LANGUAGE COURSES (EILC) Seval BOZ Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve AB Birimi Erasmus Oryantasyon Toplantısı