Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Kabuk ve Kısayollar-I.
Advertisements

Bilgisayar Ağları Son Hafta
PHP & MYSQL.
NurNet.Org 3. Siteye Nasıl Yazı Eklenir
PHP ve MYSQL.
COME 339 JAVA-SQL BAĞLANTISI
VB.net ile SQL SERVER’a bağlanmak
1. Aşama Dil Seçimi : Ekrana ilk gelen bölümden kurulum dilini seçiyoruz.
Mysql, PhpMyAdmin, PHP, Dinamik Web Sayfası, PHPNuke Kullanımı
MySQL Veritabanı Sunucusu ve MySQL Veritabanı Kullanımı
WINDOWS 2000 KURULUMU Kurulum Önyükleme disketleri oluşturmak için Windows 2000 çalıştırıyor olmanız gerekmez. \Bootdisk adındaki dizin Windows 2000 Kurulum.
Web Host Manager (WHM) Nedir Ne İşe Yarar ?
DERS:Acronis true image ile full yedek almak…
SQL Enjeksiyon Saldırı Uygulaması ve Güvenlik Önerileri
MySQL Download Islemleri MySql veri tabaninin kurulumu icin oncelikle linkinden MySQL installer MSI’ini indirmemiz gerekiyor.
Grup ilkesinin yerel düzenleyicisi Microsoft Windows XP' de, kullanıcı ve bilgisayar grupları için kullanıcı ve bilgisayar yapılandırmaları tanımlamak.
Windows 8.1 yükleme yolları
Konak.NET.
DOVECOT İLE IMAP VE POP3 SERVER KURULUMU
Değerli Eksperimiz, Yeni iletişim platformumuz TARPOST’un bilgisayarınıza yüklenmesi için aşağıdaki adımları izlemenizi rica ederiz. Saygılarımızla, TARSİM.
OJS Yaşam Bilimleri Veri Tabanı 3.Editörler Çalıştayı, 20 Kasım 2009 Prof.Dr. Zeynel Cebeci Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyometri ve Genetik.
Php Form İşlemleri.
Management Studio Kullanımı
Ünite 2 İşletim Sistemleri ve Bilgisayar Kullanımı - I
YOUR LEARNING PLACE ÖĞRENCİ SUNUM
SON KULLANICI HATALARI BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI SON KULLANICI HATALARI Cengiz Acartürk 03 Ekim 2003.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
Kabuk ve Kısayollar BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI BÖLÜMÜ
WEB SUNUCU KURULUMU.
CEİT 313 Msconfig.
PHP ve MYSQL.
CONTENT MANAGEMENT SYSTEM (İÇERİK YÖNETİM SİSTEMLERİ)
NİLGÜN DÜZEN Bilgisayarınızda kayıtlı olan dosyalarınız sizin çok değerli olabiliyor.Bazen bütün anılarınızı, bazen yılların birikimini, bazen.
PROF. DR. NİZAMETTİN ERDURAN YARD. DOÇ.DR. ZEYNEP ÇİÇEK ÖNEM
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri 2 Ders 2 Oracle 12c Kurulumu
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Support.ebsco.com Arama Uyarıları Oluşturma Kullanıcı Kılavuzu.
İnternet Programcılığı II
FREEBSD 6.2 Cihan Kömeçoğlu Enderunix Akademi
İnternet Programlama PHP.
Win 8, 8.1 Sürümleri için F5 Kurulumu (Güncellendi_09/12/2014) Eğer daha önce kurulu F5 varsa ve bağlanmıyorsa kuruluma başlamadan önce mutlaka kaldırınız.
PHP ve MYSQL Veritabanı Sunucusu
E-OKUL HATALARI VE ÇÖZÜMLERİ
Destiny Workshop 2. Gün Larry Gilbert 17 Mart 2015 Salı.
Microsoft Visual Studio 2010 Kurulum & Tanıtım
Dosya Adları ve Uzantıları
FAR MANAGER Windows un ‘windows gezgini’ ile DOS işletim sistemi arasında bir program olarak düşünülebilir DOS işletim sistemi ile doğrudan bağlantılıdır.
Ankara Ü. Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü AST302 Astronomide Veri Analizi II MySQL sunucusuna bağlantı Hazırlayan Yahya Demircan 2011.
Erman Yukselturk1 PHP NEDİR? Scripting / Progralama dilidir (C’ye benzer) C ++ ortamında geliştirilmiştir Bedava / Açık Kod Hızlı, açık, dengeli (stable),
İKMAP İnternet 1 Ders Notu
Shared Computer Toolkit EROL DOĞAN
LINUX AĞ AYARI ve ağ KOMUTLARI
Ağa bağlı olan bir bilgisayarda, kullanıcının dosyaları ve dizinleri ağa bağlı olan başka bir kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kullanıcı dosyalarını.
WİNDOWS 2003 SERVER KURULUMU ENTERPRİSE EDİTİON. WİN – SET Abidin BAŞ – Cihad KAYALI Bu bölümde hangi sürümü yükleyeceğimizi belirliyoruz.
BM-308 Paralel Programlamaya Giriş Bahar 2016 (1. Sunu) (Yrd. Doç. Dr. Deniz Dal)
Bilgisayar Görmesi Ders4:GUI OLUSTURMA Yrd. Doç. Dr. Serap KAZAN.
1.Hafta.
ÖTÖ 451 Okul Yönetiminde Bilgisayar Uygulamaları R. Orçun Madran.
Visual Studio 2010 Menüler. File Tümü Kaydet Şablonu Ver Kaynak Kontrolü Sayfa Ayarları Yazdır Ctrl+P Çıkış Alt+F4 Seçili Nesne. Farklı kaydet Kapat Dizini.
Ünite II: Bilgisayarı Kullanma ve Yönetme Basit Düzenlemeler Yapma Dosyaları Düzenleme Yazdırma.
 Active Directory, ağ kaynaklarını verimli bir şekilde yönetmenize olanak sağlayan, genişletilebilir bir dizin hizmetidir. Bu dizin hizmeti, ağda bulunan.
Paralel Programlamaya Giriş
Muhammet Doğan KABLAN
ACTIVE DIRECTORY.
MS SQL VERİTABANININ HOST HESABINA TAŞINMASI SAVAŞ TUNÇER.
DEEP FREEZE NEDİR?.
Tikveşli Android Tablet Kurulum
Uzm. Rıdvan YAYLA – Bilecik Üniversitesi Müh. Fak. Bilg. Müh. Bölümü
Program Kurulum Seti Hazırlamak
Asp.Net Veritabanı İşlemleri
Sunum transkripti:

Windows için mysql kurulumu sitesinden mysql veritabanının ilgili sürümü indirilir. Biz 4.1 sürümünün yüklemesini yapacağız. Dosya indirildikten sonra; setup.exe dosyası çalıştırılır. Aşağıdaki yönlendirme ekranı gelir.

bu ekranda kurulum seçeneklerinden herhangi biri seçilerek, işleme devam edilir. Biz typical kurulumu işaretledik. bu ekranda mysql in hangi dizine kurulacağının bilgisi veriliyor ve kurulum işlemi başlıyor

Kurulum aşamasında mysql.com adresinde yeni bir kullanıcı (account) oluşturulabilir veya olan bir kullanıcı ile bağlantı oluşturulabilir. Kurulumda Skip Sign-Up ile diğer seçenekleri geçiyoruz. Kurulmuş olan mysql in konfigurasyonu ekranı seçili olarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Standart Configuration seçeneği ile ayar yapmadan mevcut konfigurasyonu kabul ediyoruz. Windows üzerinde mysql service ve ilgili Windows path (yol) konfigure ediliyor.

Bu aşamada oluşturulan mysql veritabanına admin (root) düzeyinde paralo ataması gerçekleştiriliyor. Hazırlanan bu konfigurasyon işlemi execute (çalıştır) ediliyor. İşlem sona eriyor.

Kurulum işlemi tamamlandıktan sonra; Başlat/program files/mysql/MySQL Server 4.1/MySQL Command Line Client İle programa command modunda çalıştırılır. Ekrana dos penceresi açılır ve kurulum aşamasında verilen parola, Enter password: ile sorulur. Parola girilince mysql>komut satırına düşülür. Bu ekranda Mysql>show databases; Benzeri komutlarla işlem yapılır. Mysqli phpMyAdmin kurularak kontrol edebiliriz. adresinden indirilir. phpMyAdmin için alınan hatayı mysql>update mysql.user set password = old_password('xxxx') where username = 'root' and host = 'localhost'; Mysql>flush privileges; Komut satırı ile duzeltebiliriz.