GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SEAHORSE HAKKINDA Sea Horse Petrokimya 1996 yılında Ali Şafak Akmil tarafından kurulmuştur.
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
ARVENTO MOBİL SİSTEMLER
Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Enerjisi Sistemi
LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ
ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI
GÜLOĞLU TİCARET Seracettin Güloğlu tarafından 1975 yılında kurulmuş olup, sektöre Teneke, Baca Armatürü ve Soba malzemeleri imalatı ile başlamıştır.
İÇİNDEKİLER Önsöz Şirket Profili Çalışma Alanlarımız
TTE TEKNOLOJİ TİCARET VE MÜHENDİSLİK ŞİRKET SUNUMU
TÜRKİYE KÖMÜR İŞLETMELERİ KURUMUNUN
Dr Hüdai Kara Temmuz  23 Mart 1992 tarihinde yürürlüğe girmiş  Çiçek sembolü logolu  Tüm Avrupa Birliğinde geçerli  Performans ve çevre bazlı.
KAREN 2007 yılında mühendislik ve imalat sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur. Firmamızın son iki yılda gerçekleştirdiği başarılı mühendislik.
ILISU BARAJI’NIN BÖLGE VE TÜRKİYE ENERJİ POLİTİKALARINDAKİ YERİ
Küresel Büyüme Oranları (%)
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
KRYD-Reel Sektörde Risk Raporlamaları 24 Temmuz
Kütahya Porselen, 1970 yılında temelleri atılan, 1984 yılında %75’i Güral ailesine geçmiş, %26’sı hissesi de halka açık olarak İMKB de işlem görmekte.
İTALYAN VE TÜRK TEKNOLOJİSİNİN BULUŞTUĞU NOKTA Şirketimiz 2000 yılında Mimsunar LPG Otogaz Dönüşüm adı altında bir şahıs firması olarak İzmit'de 5 adet.
III. KAMU SM E-İmza Platformu Firma Tanıtımı
%50 Yurtdışı Google Adwords Reklamlarında %50 Tanıtım Desteği Yurtdışı Tanıtım Desteği.
T.C. Başbakanlık Başbakanlık Düzenleyici Reform Grubu
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
Küresel Ekonomik Kriz Sonrası Enerji Piyasalarındaki Oluşum ve Gelişmeler Yavuz Aydın Direktör GE Energy Services Türkiye/Israil 13 Mayıs 2010 GE Energy.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
Gürsoy Yem Gıda Hayvancılık Sanayi tic. Ltd. şti.
© PRIME Alliance, Proprietary & Confidential prime-alliance.com ÜLKEMİZ İÇİN İDEAL OSOS.
Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010 Türkiye’nin 2023 Enerji Hedefleri ve Strateji Belgesinin Değerlendirilmesi Budak DİLLİ ICCI Mayıs 2010.
MAKİM MAKİNA TEKNOLOJİLERİ AŞ
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
KURUMSAL BANKACILIK TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. 3 MAYIS 2010.
SOLAREX GENSED-GÜNDER OTURUMU Türkiye’de PV Sektörü ve Geleceği
FİNANS SEKTÖRÜNDE YABANCI SERMAYE ARALIK TSPAKB 2 İSTİKRAR  Siyasi istikrar Uluslararası yatırımcıların güvenini sağlayan tek parti hükümeti 
Enerji Enerji Verimliliği Enerji Yönetimi
TÜRKİYE’NİN DOĞAL GAZ STRATEJİSİ NASIL OLMALIDIR? H.Caner ÖZDEMİR Makine Yüksek Mühendisi TMMOB-MMO Enerji Komisyonu Üyesi /INGAS/İSTANBUL.
GAP : Su İle Gelen Değişim Hilal Siyok 103 2TMB. Güneydoğu Anadolu Projesi Temel hedefi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi`nde yaşayan vatandaşlarımızın gelir.
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYALARI SEKTÖRÜ İÇİN PİLOT AKTİVİTELER 5 Haziran 2013 Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
KÜRESEL EKONOMİK YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNDE TÜRKİYE EKONOMİSİ Türkiye’nin Stratejik Sektörlerinde Temel Politikalar Paneli - Enerji Sektörü - Necmiddin.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI TEKNOLOJİSİ
TARİHÇE Mensace Mermer Madencilik A.Ş yılında Turhalın tanınmış iki ailesi olan Çenesizler ve Sakmanlar tarafından Tokat-Turhal Organize Sanayi Bölgesi’nde.
TÜRKİYE’NİN YENİ ENERJİ DÜZENİ VE ENERJİ POLİTİKALARI
16/08/1962 yılında petrol ve petrol ürünleri ticareti yapmak amacıyla BEL-PET adıyla kurulan şirketimiz önce İGATAŞ daha sonra da İSTANBUL ENERJİ adını.
BOSCH ‘’ Yaşam İçin Teknoloji ‘’. Dünyanın üçüncü büyük beyaz eşya üreticisi ve Avrupa’da beyaz eşya pazarı lideri olan BSH Grubu, 700 milyon Euro yatırımla.
1977 yılında İzmir'de paslanmaz çelik ithalatçısı olarak kurulan Gürçelik, sonraki yıllarda profesyonel mutfak sektörünün öncü kuruluşları arasında.
European Commission Enterprise and Industrie Avrupa İşletmeler Ağı 25 - KASIM BSN ANATOLIA.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
ENERJİ SEKTÖRÜ.
HAZIRLAYANLAR fethiye sayarer Cansu üçdemir
GES Yatırımlarında Finansman
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
HAKKIMIZDA Firmamız Seray Uluslararası Taşımacılık şirketi 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne balkan ülkelerine taşımacılık hizmeti sunmaktadır.
SÜRDÜRÜLEBİLİR KARİYER SUNUMU
Türkiye Elektrik Piyasaları CIGRE 2015
AKENERJİ Elektrik Üretim A.Ş.,1989 yılında kurulmuştur ve Türkiye’nin ilk özel elektrik üretim şirketlerinden birisidir. Çerkezköy, Bozüyük, İzmir-Kemalpaşa’da.
YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) YATIRIMCILARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (2009 / 3.ÇEYREK) 24/12/09.
DESIGNED BYSUPPORTED BYIMPLEMENTED BY Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı.
Yenilenebilir Enerji Kaynakları Mehmet Fatih TORAMAN Enerji Uzmanı Elektrik Piyasası Dairesi Başkanlığı.
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
TATA MOTORS Limited Tata motors limited, Hindistan'ın en büyük otomotiv şirketidir. Ticari araçlarda her segmentte lider olup, pikap ve binek araçlarda.
SECURITY HAS NEVER BEEN SIMPLER! Irmak PAKDEMİR / CEO
TANITIM SUNUMU.
Güneş enerjisini kullanan ilk bilim insanı Bernard flored belidor olmuştur 1728 yılında güneş enerjisiyle çalışan pompa üretmiştir. Güneş dünyamızı aydınlatması.
Sunum transkripti:

GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Enerji Verimliliği Uzmanı & GÜNEŞ ENERJİSİ SİSTEMLERİ Mahmut DEDE Enerji Verimliliği Uzmanı Makine Mühendisi 13 Mayıs 2011 AFYONKARAHİSAR

İÇERİK Akfel Group Tanıtımı Promet , EVD Dünya’da EVD Firmaları ve Hizmetleri Türkiye’den Örnek Analizler Pompalarda Enerji Verimliliği Merk Solar Enerji Fotovoltaik Sistemler ve Uygulama Esasları Güneş Enerjisi Uygulama Örnekleri

Enerji Üretimi Enerji Tedariği Enerji Mühendisliği Enerji Danışmanlığı Yıllık 2.5 milyar metreküp doğalgaz ithalatı ve yaklaşık %8’lik pazar payı ile Akfel Group, BOTAŞ’ın ardından Türkiye’nin en büyük doğalgaz tedarikçisidir. 1000 MW’lık elektrik enerjisi üretimi hedefiyle ve 2010 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 110 MW hidroelektrik santrali portföyü ile çevreye zarar vermeden elektrik enerjisi üretmektedir. Üretim portföyünden veya ikili anlaşmalarla diğer üreticilerden tedarik ettiği elektriği, sanayi kuruluşlarının ve ticarethanelerin hizmetine sunmaktadır. Enerji Verimliliği çalışmaları ile hizmet verdiği kurumların işletme giderlerini en aza indirmektedir. 1995 yılında kurulan Akfel Group, kendi alanlarında uzman yerel ve uluslararası şirketlerle işbirliği yaparak üstlendiği enerji projelerini başarıyla tamamlamıştır. Enerji Üretimi Enerji Tedariği Enerji Mühendisliği Enerji Danışmanlığı

Elektrik enerjisi üretimi ve toptan satışı, doğalgaz ithalatı ve toptan satışı ve mühendislik hizmetleriyle birlikte proje tasarım ve danışmanlık konularında müşterilerine geniş kapsamlı çözümler sunmaktadır. Kararlılıkla yürüttüğü kalite anlayışını EN ISO 9001 belgesiyle kanıtlayarak Türkiye, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika piyasalarında hizmet vermeye devam etmektedir. 4

1.000 MW kapasite hedefiyle yeni proje çalışmaları devam etmektedir. 110 MW kapasiteli 9 adet hidroelektrik santral yatırımına başlanmıştır. 1.000 MW kapasite hedefiyle yeni proje çalışmaları devam etmektedir. Yeşil Hidroelektrik Santrali, Aralık 2009’da elektrik üretimine başlamıştır. Portföydeki tüm santraller 2012 yılında üretime başlayacaktır. Santral Adı Kapasite Akıncı HES 10.9 MW Akpınar HES 8.2 MW Boyalı HES 6.6 MW Çaykara HES 34.0 MW Merekler HES 11.5 MW Meşeli HES 6.5 MW Soğuksu HES Yeşil HES 14.5 MW Yüce HES 11.3 MW Artvin Düzce Trabzon Ardahan Giresun Sivas Kayseri