OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRK SPOR EĞİTİMİ İÇİN BAZI ÖNERİLER VE NELER YAPILMALI?
Advertisements

Özel Olimpiyatlar.
Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri
TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJESİ
PSİKOLOJİK TEMELLER Dr. Fatih DERVENT.
SPOR VE ÇEVRE KAMU KURUM VE KURULUŞLARIN SPORA ETKİSİ
GÜRSU İLÇESİ LİSANSLI- SPORCU KARTLI SPORCU SAYILARI EKİM AYI İTİBARİYLE
BASKETBOLDA TEMPOLU OYUN
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ÇOCUK VE SPOR SPORUN TANIMI VE ÖNEMİ SPOR DALLARI
MÜSABAKA ANALİZİ VE DEĞERLENDİRME
HENTBOLDA ALTYAPI KONDİSYON ÇALIŞMALARI Prof.Dr. Yaşar SEVİM.
ÇOCUKLARDA SPORUN VE YÜZMENİN BİLİŞSEL GELİŞİME ETKİLERİ
SPORDA BECERİ ÖĞRENİMİ
HENTBOLDE TEMPOLU OYUN VE SÜRAT ÇALIŞMALARI
SAĞLIK KURULU RAPORU Doç. Dr. Nevin Atalay Güzel
ANTRENMAN BİLGİSİ ANTRENMAN ÖLÇÜTLERİ.
BURSA BELEDİYESPOR ÇALIŞMALARI. Amacımız; Kent ve ülke sporuna başarılı sporcular yetiştirmek Bursalı hemşehrilerimize, kurum çalışanlarına ve ailelerine.
FUTBOLDA ANTRENMAN PLANLAMASI VE PERİYOTLAMASI
TÜFAD SERTİFİKASYON (4) “FUTBOLDA TEKNİK, TEKTİK VE KONDİSYON TESTLERİ” Prof. Dr. Çetin İŞLEGEN
DERS İÇERİĞİ 1.hafta = Beslenme, yeterli ve dengeli beslenme, spor ve beslenme 2.hafta = Egzersizde enerji sistemleri, enerjinin hesaplanması, enerji dengesi.
YILLIK ANTRENMAN PLANLAMASI
6-10 YAŞ GRUBU GGP TEMEL İLKELERİ.
Dr. Mahmut Nedim Doral-Dr. Egemen Turhan
Süleyman Demirel Üniversitesi
KULÜPLERDE MAÇ ANALİZİ
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
İ.Ü.CERRAHPAŞA TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ FİZİKSEL TIP VE REHABİLİTASYON AD HEMŞİRELİK HİZMETLERİ FAALİYETLERİ
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
MERS İ N ANADOLU L İ SES İ SPOR KULÜBÜ GELECE Ğİ N İ Z-GELECE Ğİ M İ Z.
SPORDA GÖZLEM ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
ÇANKIRI ANADOLU LİSESİ. MİSYONUMUZ Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde, çağdaş fikirlere açık, ulusal ve evrensel değerlere sahip, kendine güvenen,
Ana sınıflarımıza Karagöz-Hacivat Tiyatro Gösterisi düzenlendi.
1 Rehberlik; Bireyin kendini anlaması, çevredeki imkanları bilmesi, doğru tercihler yaparak kendini gerçekleştirebilmesi için bireye yapılan sistematik.
BBY373 İnsan Kaynakları Yönetimi
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
SPOR BİLİMLERİNE GİRİŞ
BESYO.
DERS NO: 5 ANTRENMAN DEĞİŞKENLERİ (ÖĞELERİ)
DERS NO: 3 ANTRENMAN İLKELERİ
DERS NO: 1 ANTRENMANIN TEMELLERİ
OLİMPİYATLAR.
Özürlü Öğrenci Birimleri Engelsiz Üniversite Birimleri 17.MAYIS.2010 Prof. Dr. Bülbin Sucuoğlu
TÜRK HALK OYUNLARINDA ANTRENMAN
BİRLEŞTİRİLMİŞ SINIFLARDA HAREKET EĞİTİMİ HAZIRLAYAN YRD. DOÇ. DR. FATMA ÇELİK KAYAPINAR.
ANTRENMAN Bedensel ve psikolojik gücün, teknik ve taktik becerilerin, fizyolojik ve psikolojik yüklenmelerle düzeltilmesi ve en üst düzeye getirilmesi.
SPORDA İ LET İ Ş İ M İ N ÖNEM İ Seda Saniye Kulak, Murat Yavuz.
ENGELLİLER VE SPOR  Bilindiği gibi spor, sağlıklı ve mutlu bir yaşam için gerekli bir uğraştır ve tüm insanlar için önemlidir. Ancak sporun, engelli bireyler.
TED SAMSUN KOLEJİ SPOR OKULLARI. SPOR NEDİR Spor, önceden belirlenmiş kurallara göre bireysel veya takım halinde yapılan, genellikle rekabete dayalı yarışma.
MERKEZİN AMACI SPORDA PERFORMANS VE HAREKET ANALİZİ İLE İLGİLİ ALANLARDA DİSİPLİNLERARASI (TıP VE MÜHENDISLIK) KOORDINASYONU SAĞLAYARAK, BILIMSEL VE.
MASA TENİSİNDE MOTİVASYONUN ÖNEMİ
ENGELLİLERDE MASA TENİSİ
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
TÜRK TELEKOM ANADOLU LİSESİ
Bilimsel Araştırma Yöntemleri ve İstatistik
Çukurova Üniversitesi Spor Tesisleri
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
Her sporcunun enerji gereksinimi farklıdır
Spor; birey yada grupların sağlık, eğlence veya gösteri amacı ile yaptıkları fiziksel ve / veya beyinsel aktivite gerektiren, bazı kurallar içinde uygulanan.
Spor Psikolojisi Sporda Performans Yükseltme.
Spor Psikolojisi Psikolojik Beceri Antrenmanı.
Sporcuların performanslarını artırma düşüncesi geçmişten günümüze uzanan süreçte bilim adamları ve antrenörlerin en önemli çalışma konularından birini.
Prof. Dr. Yaşar SEVİM. ŞİDDET  Şiddet; bir hareketin, bir gücün derecesini ifade etmek için kullanılan bir kavramdır.  Sporda şiddet ise, karşıt görüşlü.
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
SPORDA TEKNİK ve TAKTİK ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR YÜKSEKOKULU
Spor Psikolojisi Sporda Performans Yükseltme.
SPOR AMAÇLI KURULMUŞ DERNEKLER
ATLETİZM.
Sunum transkripti:

OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ OSEM OLİMPİYAT SPORCU EĞİTİM MERKEZİ Ankara

OSEM NEDİR? Olimpiyat Sporcu Eğitim Merkezi (OSEM) üst düzey ve alt yapı performans sporuna dönük olarak olimpik spor dallarında sporcuların eğitimine çok yönlü olarak hizmet vermeyi amaçlamaktadır. OSEM’in temel amacı ise Federasyonlara, kulüplere ve gereğinde okullara günlük antrenman olanağı sağlama, Değişik spor dallarında Milli Takımlara kamp ve antrenman olanağı sağlama

OSEM UYGULAMA ALANLARI Spor Hekimliği Birimi Sporcu Performans Analizi Birimi Fizyoterapi Antrenman Bilimi ve Danışmanlığı Birimi Psikolojik Spor Danışmanlığı Birimi (Mentörlük Hizmeti) Sporcu Beslenmesi ve Danışmanlığı Birimi Sosyal Danışmanlık

SPOR HEKİMLİĞİ BİRİMİ Üst düzey sporda başarının ilk temel basamağı, sporcunun spor hekimliği açısından desteklenmesidir. Spor dallarına özgü hastalık ve sakatlıkların teşhis, tedavi ve yönlendirmeleri çok önemlidir. Yeni bilimsel bulguların paylaşımı ve antrenörlerle bilgilendirme işbirliği performansı sağlam temellere oturtacaktır.

SPORDA PERFORMANS ANALİZİ BİRİMİ Fizyolojik Performans Analizleri Laboratuar Testleri ve Analizleri Alan Test Uygulamaları Biyomekanik Analizler Yarışma Analizi ve Değerlendirilmesi Kondisyon Testleri, Analizi ve Değerlendirilmesi Ve…diğerleri

FİZYOTERAPİ Performans sporcuları yüksek derecede fizyoterapi desteğine ihtiyaç duyarlar. İyi eğitilmiş uzmanlar, en son teknolojik araç ve gereçlerle donatılmış bir ortam; sporcunun sağlıklı ve en kısa sürede yeniden toparlanmasına yardımcı olur. Bu da sporda en önemli unsurlardan biridir. Temel işlevler ise; Tedavi Bireysel ve grup hasta cimnastiği Rehabilitasyon vb.

ANTRENMAN BİLİMİ VE DANIŞMANLIĞI BİRİMİ -1 Sportif başarıya ulaşmak tesadüflerle değil ancak bilimsel bulgulara dayalı çalışmalarla mümkün olur. Bu ise, iyi planlanmış ve spor dalının ayrıntılarını içeren iyi düzenlenmiş antrenman programlarıyla mümkün olur.

ANTRENMAN BİLİMİ VE DANIŞMANLIĞI BİRİMİ -2 Performansa yönelik alt yapıdaki ve üst düzeydeki sporcuların antrenman süreci kontrol edilmeli ve amaca uygun yönlendirilmelidir. Bu çalışma genelde antrenör ve sporcu işbirliği ile sağlanır. Ancak; antrenman bilimciler ise bu süreci destekler,öneri sunar ve yardımcı olurlar.

PSİKOLOJİK SPOR DANIŞMANLIĞI BİRİMİ (Mentörlük Hizmeti) Antrenör ile işbirliği ve psikolojik bilgilendirme Stres ve gerginliği çözme yöntemleri Motivasyon antrenmanı Mental(Zihinsel) antrenman İletişim Ve … diğerleri

SPORCU BESLENMESİ ve DANIŞMANLIĞI Üst düzey sporda sporcu beslenmesi küçümsenmeyecek bir yer tutar. Bu birim sporcuya pratik ve spor dalına özgü beslenme konusunda danışmanlık görevini yürütür. Bireysel ve grup için öneriler sunar. Uygun antrenman beslenmesi Uygun müsabaka öncesi ve sonrası beslenme Kamplarda beslenme … gibi SPORCU BESLENMESİ İÇİN BROŞÜRLER HAZIRLAR.

SOSYAL DANIŞMANLIK Sosyal danışmanlık yolu ile üst düzey sporcuların mesleki, okul ve benzeri diğer sorunlarına eğilerek, daha iyi ve amaca uygun performans sergilemelerine yardımcı olunur. Okul sorunları analizi ve çözüm önerileri Askerlik, meslek sorunları ve meslek seçimi Yaşam koşullarının düzeltilmesine yardımcı olma Spordaki hedefi ve geleceği Ve… diğerleri

HANGİ SPOR DALLARI OSEM’DEN ÖNCELİKLİ YARALANACAK? TAKIM SPORLARI Basketbol Futbol Voleybol Hentbol

HANGİ SPOR DALLARI OSEM’DEN ÖNCELİKLİ YARALANACAK? Atletizm Güreş Judo Cimnastik Badminton Masa tenisi Taekwondo Engelliler Ve… diğer sporlar

SPOR DALLARI ve ANTRENÖRLER Ağırlıklı spor dallarının uygulandığı alanlarda yeterli sayıda antrenör ve uzman istihdamı sağlanmalıdır.

İLGİLİ KURULUŞLARLA İŞBİRLİĞİ TMOK Üniversiteler ve ilgili birimleri Sağlık Bakanlığı Ve… diğer Ve… diğerleri

OSEM İŞLEYİŞ ORGANİZASYONU Yönetim Uzman ve antrenörler Görevliler Spor tesisleri ve sosyal tesisler Kondisyon merkezleri Konferans ve seminer alanları Performans ölçüm merkezleri Genel Sağlık Kontrolleri Merkezi Performans Ölçüm ve Analiz Merkezi Yetenek Tarama ve Ölçüm Merkezi Ve… diğer

OSEM’DE BİR SPORCU ODASI ÖRNEĞİ Komple mobilya donanımı Uydu bağlantılı tv İnternet bağlantısı Sağlık ve ilk yardım çantası Çalışma masası ve kitaplık Ortak küçük mutfak Ortak çamaşır makinesi ve kurutma makinesi Ortak sauna Ve… diğer

Ahmet SAĞLAM (Ankara GS İl Müdürü) OSEM TEŞEKKÜRLER Prof. Dr. Yaşar SEVİM (Gazi Üniversitesi) Ahmet SAĞLAM (Ankara GS İl Müdürü) Arş. Gör. Elif ÖZ (Gazi Üniversitesi)