Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

6-10 YAŞ GRUBU GGP TEMEL İLKELERİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "6-10 YAŞ GRUBU GGP TEMEL İLKELERİ."— Sunum transkripti:

1 6-10 YAŞ GRUBU GGP TEMEL İLKELERİ

2 10 YAŞ ALTI ANTRENMAN İLKELERİ
OYUNLA EĞİTİM BÜTÜN OYUNLAR VE ANTRENMANLAR TOPLA Genelde öğretilenler oyun şeklinde olup çocukların futboldan keyif almaları sağlanmalıdır. Bütün her şey oyunla ve topla yaptırılmalıdır. Aşırı derecede yüklenilmemelidir. Eğlenilerek öğretim sağlanmalıdır.

3 FUTBOLDA YAŞ DÜZEYLERİNE GÖRE GELİŞİM VE EĞİTİM TABLOSU
BİYOMOTORİK ÖZELLİKLER 6 MAKSİMAL KUVVET - ÇABUK KUVVET * AEROBİK DAYANIKLILIK ANAEROBİK DAYANIKLILIK REAKSİYON SÜRATİ *** DÖNÜŞÜMLÜ MAKSİMAL SÜRAT DÖNÜŞÜMSÜZ MAKSİMAL SÜRAT KOORDİNASYON ** ESNEKLİK TEKNİK 8-9 TOPA YATKINLIK ÇALIŞMALAR TOPSUZ TEKNİK HAREKET ÇALIŞMALAR TOP İLE TEKNİK HAREKET ÇALIŞMALAR TAKTİK 10 11-12 TAKTİK (HÜCUM-SAVUNMA) SİSTEMLER DEĞERLENDİRME, YÜKLENİM VE UYGULAMALAR ÇOK DİKKATLİ YÜKLENİM-UYGULAMA YAPILIR * DİKKATLİ YÜKLENİM-UYGULAMA YAPILIR ** YÜKLENİM-UYGULAMA YAPILIR *** 12 yaş atı çocuklar 3 grupta ele alınabilinir. 6-7 yaş tümü ile oyunların yer aldığı çalışmaları içerir 8-9 yaş topa yatkınlık ve oyunları içerir. ise altın öğrenme dönemi olarak teknik yeterliliklerin kazanıldığı yaş olarak nitelendirebilinir.

4 BESLENME İLKELERİ DENGELİ BESLENMEK
Katılım öncesi beslenme ve büyüme analizi (6 yaşdan başlayarak her yıl düzenli olarak yapılmalıdır) Antrenmandan 3 saat önce yemek yenilmelidir. Antrenmana gelen çocuklar için en azından bir ana öğün ve 1 ara öğün (meyve, süt, meyve suyu, ayran v.b.) kulüpler tarafından verilmesi sağlanmalıdır Antrenman ve/veya maç öncesi futbolcu çocukların vücut hidrasyon durumlarını uygun hale getirmek ve gerek olduğu durumlarda besin suplementlerinin sağlanması için, kulüp ve aile birlikte destek vermelidir.

5 PSİKOLOJİK İLKELERİ Çocukların en belirgin özellikleri, oldukça hareketli, meraklı ve sabırsız olmalarıdır. Oyun oynamak için çok arzuludurlar. Kendilerini güvende hissetme gereksinimleri çok fazladır. Bununla beraber, pek çok yeni şeyi kendi başlarına denemek isterler. Ancak, dikkat aralıkları çok kısadır. Bu nedenle en etkili öğretme yolu, oyun içinde örnekler vererek öğretmek olmalıdır. Eleştiriye karşı oldukça hassastırlar ve sürekli dışarıdan olumlu övgü almak isterler. Kazanmak henüz bu yaş gruplarında önemli değildir.

6 SAĞLIKLI YAŞAM VE GÜVENLİK İLKELERİ
KATILIM ÖNCESİ SAĞLIK MUAYENESİ YAPILMIŞ OLMASI FUTBOLA ÖZGÜ YARALANMALAR VE ÖNLENMESİ Zorunlu Sağlık Kontrolleri :Öykü (Öz geçmiş, Soygeçmiş), Sistemlerin sorgulanması ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı tarafından sistemik fizik muayene yapılmalıdır. Kronik hastalıklara zemin hazırlayan risk faktörleri tarama formunun her sporcu için doldurulması, 2 ve üzerinde risk taşıyan çocukların daha ayrıntılı sağlık değerlendirmelerinin yapılmasının sağlanmalıdır. Bu muayenelerin her yıl sezon başında yapılması sağlanmalıdır FIFA tıbbi araştırma grubunun ortaya koyduğu 10 egzersiz ve Fair-Play kuralı, alt yapı futbolcularında antrenman programları içinde uygulanarak öğretilmelidir.

7 ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER
ÖLÇÜM VE TEST İLKELERİ ANTROPOMETRİK ÖLÇÜMLER Antropometrik ölçümler: ölçüler burada dikkate alınmış olan temel antropometrik ölçüler ağırlık ve boydur. Ancak bu ölçülerin kullanılmasından çıkarılan prensipler diğer ölçülere de uygulanabilir. 6-12 Yaş grubu çocuklarına boy ve kilo ölçümleri yapılır. Bu ölçümler sonucu ileride hangi boyda olacağı fiziksel olarak nasıl biri olacağı hesaplanabilmektedir. Basit pas çalışmaları yaptırılarak çocukları futboldaki becerileri test edilmiş olur. Bir takım bu testler çocukların gelişimi ve yönlendirilmesi için önem teşkil etmektedir. BECERİ ÖLÇÜMLERİ

8 ÖLÇÜM VE TEST İLKELERİ

9 TEKNİK DIŞI EĞİTİM İLKESİ Ailelerin sorumlulukları
Kulüplerin ve Antrenörlerin sorumlulukları Kulüp - Aile İlişkileri 6-8 yaş döneminde aile, çocuklarını bir çok spor branşıyla tanışmaya ve uygulamaya zemin hazırlamalıdır. Çocuklar istedikleri sporu yapma ve tercih ettiği branşa yönelme hakkına sahiptir. Aileler, çocuklarının istemedikleri branşlarda zorlama yapmamalıdır. 6-8 yaş döneminde bir çocuğun futbolcu olup olmayacağı ile ilgili kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Aile, çocuğun bu dönemdeki beceri ve başarısını başka çocuklar ile kıyaslamamalıdır. Bu yaş grubunda gerçekleştirilen tüm antrenman ve maçlar eğlence amaçlıdır. Kazanmak ve kaybetmekten önce çocuğun gelişimi esas alınmalıdır. 6-8 yaş grubundaki çocuklara futbol oynarken kurallara uyma, ekip çalışması ve yardımlaşma gibi değerler benimsetilmeli ve bu değerlerin ilerideki yaşamlarına katkısı göz ardı edilmemelidir. Antrenörler, ebeveynler ile genel bilgilendirme toplantıları yapmalıdır. Kulüp yöneticisi ve antrenörler ile ebeveynler arasında bireysel değerlendirme toplantıları yapılmalıdır.

10 TEŞEKKÜRLER


"6-10 YAŞ GRUBU GGP TEMEL İLKELERİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları