 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü
Advertisements

SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ
| Dış Kaynak Uzmanı. Misyonumuz : Dış Ticaret ve Lojistik Sektörlerinin tüm alanlarındaki hizmetlerimizle sağladığımız güvenirlilik ve yüksek iş ahlakımız.
“Perakendecilerin Veteriner Hekimlikten Beklentileri” Şeref SONGÖR Türkiye Perakendeciler Federasyonu Genel Başkanı.
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
CHICAGO POS for TURKISH HOME TEXTILE TÜRK EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ İÇİN ŞİKAGO SATIŞ NOKTASI 444 CENTER Inc.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İhracatımızın Değerlendirilmesi 22 Mayıs 2013 M. Emrah SAZAK Daire Başkanı.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı Haziran 2012 Ankara.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Şubat.
AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin (URG) Desteklenmesi Hakkında Tebliğ.
YURT DIŞI B İ R İ M,MARKA VE TANITIM FAAL İ YETLER İ N İ N DESTEKLENMES İ Tebliğ no 2010/6 Hitaş ymm ltd.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
YURTDIŞINDA OFİS-MAĞAZA AÇMA, İŞLETME VE MARKA TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ (Tebliğ No: 2005/4)
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
YURT DIŞI BİRİM, MARKA VE TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (Tebliğ No: 2010/6)
YURTDIŞINDA FİRMALARIMIZA SAĞLANAN DESTEKLER. İÇERİK 1. Ekonomi Bakanlığı Destekleri 1.1. Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımı Desteği 1.2.Yurt.
EU EU (PROGRAMLAR-BÖLGESEL TARİFLER) FEDERAL HÜKÜMET (FEDERAL TANIMLAR-BÖLGESEL TANIMLAR) EYALET HÜKÜMETİ EYALET EKONOMİ BAKANLIĞI-KALKINMA ŞİRKETLERİ.
KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ulusal Kıyaslama Sisteminin Oluşturulması Kümelerin İzlenme ve Değerlendirme Süreci 18 Ekim 2012 – Ankara.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
EKOMOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
2023 HEDEFİ YOLUNDA İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI Dr. Yasemin GÖRÜM T.C. Ekonomi Bakanlığı Marmara Bölge Müdür Yrd.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
NANOMAM® a.ş MUSTAFA ÖZMETE.
NANOMAM® a. ş www. nanomam
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı Başvuru Sahibinin Adı KARABÜK TİCARET VE SANAYİ ODASI TOBB KADIN GİRİŞİMCİLER İCRA KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE.
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü 2010/6 SAYILI YURT DIŞI BİRİM, MARKA ve TANITIM FAALİYETLERİNİN DESTEKLENMESİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
Teknopark İstanbul Teknopark İstanbul, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nın ana ortaklığında, yerli ve yabancı girişimcilerin.
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu SAĞLIK TURİZMİ
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ.
Dış Ticaretin Gelişimi Bölgesel Yaklaşımlar Anket Sonuçları Ortadoğu ve Körfez Ülkeleri I. Ticaret Müşavirleri Konferansı Nisan Nisan 2011.
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER ve UYGULAMAYA KONULAN
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
2008/2 TASARIM DESTEĞİ TEBLİĞ VE GENELGE
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
HİZMET SEKTÖRLERİNE SAĞLANAN DEVLET DESTEKLERİ
Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Devlet Yardımları Şube Müdürlüğü 2019.
Sunum transkripti:

 Proje ve Kümelenmeyi esas alan, İşbirliği Kuruluşlarını ön plana çıkararak bürokrasiyi azaltan Yeni Nesil Destek Modelimizin, kurulacak ticaret merkezleri vasıtasıyla yurtdışında hayata geçirmek.  Hedef ve Öncelikli ülkeler başta olmak üzere yurtdışında: Ofisleri ve teşhir salonlarıyla, ülkemizin, ihracatçı firmalarımızın ve Türk ürünlerinin Tanıtım Üssü, Depo/antrepo hizmetleri ile Lojistik Merkezi, Hukuki/Mali Danışmanlık desteği ve mihmandarlık hizmeti ile aktif Hukuk ve Pazarlama Departmanı görevini üstlenecek yeni ve süreklilik arz eden yapı oluşturmak. Ticaret Merkezleri Önerisi 1 Vizyonumuz Amacımız

 Yurtdışında tek başına birim açma imkanı olmayan Türkiye’deki ihracatçı firmalarımıza sunulan ofis/depo/shoowroom alanlarıyla yurtdışında örgütlenmelerine yardımcı olunacaktır.  Kullanıcı şirketler birim kira desteği başvurusunda bulunmayacak, İşbirliği Kuruluşu devrede olacağı için bürokratik işlemler azalacaktır.  Kullanıcı şirketler, Ticaret Merkezinde istihdam edilecek personelin hukuk, mali konular, pazarlama ve sunulan diğer hizmetlerinden istifade edebilecektir.  Ticaret Merkezi kendisinin ve üyelerinin aktif tanıtım ve pazarlamasını yapacak ve bunun için destek alacaktır. Aynı zamanda kullanıcı firmalar kendi ürünlerinin bireysel tanıtımını yaptıklarında tanıtım desteğinden faydalanabileceklerdir.  Ticaret Merkezleri Ticaret Müşavirliklerinin yakın koordinasyonu ve denetiminde olacaktır. Sistemin Faydaları 2

İşbirliği Kuruluşu: TİM, TOBB, DEİK, İhracatçı Birlikleri, İl Ticaret ve Sanayi/Sanayi Odaları, Sektörel Üretici Dernekleri veya işadamlarının kurduğu dernek-birlik veya kooperatifler Ticaret Merkezi: Kullanıcı Şirketlerin ürünlerinin tanıtım ve pazarlanmasında etkinlik sağlanması amacıyla bir İşletici Şirket tarafından yurt dışında açılan mağaza/ofis/depo/showroom gibi birimlerden en az birini bünyesinde barındıran merkez İşletici Şirket: Ticaret Merkezini kuran ve işleten yurt dışında yerleşik şirket İşletici Şirket İşbirliği Kuruluşu tarafından direkt olarak kurulabileceği gibi, İşbirliği Kuruluşunun Türkiye’de kurduğu şirket tarafından da kurulabilir. Kullanıcı Şirket: Ticaret Merkezinde faaliyet gösteren Türkiye’de yerleşik ihracatçı şirketler ile bu şirketlerin organik bağı bulunan yurt dışında yerleşik şirketler/şubeler/temsilcilikleri Mevzuata Getirilen Yeni Tanımlar 3

İşbirliği Kuruluşu tarafından, hazırlanan bir projeyle Bakanlığa başvurulur. Bakanlıkça uygun görülen proje destek kapsamına alınır. İşletici Şirket kurulur. Kullanıcı Şirket, İşletici Şirket vasıtasıyla Ticaret Merkezinde faaliyet gösterir. Destek ödemesi İşbirliği Kuruluşuna yapılır. Ticaret Merkezi Ticaret Müşavirliğinin koordinasyon ve denetimine tabidir. Ticaret Merkezi Desteği Süreci 4

Ticaret Merkezi Destekleri Ticaret Merkezi Destekleri Kira İşletici Şirket 5 yıl İstihdam İşletici Şirket 5 yıl Tanıtım 1 İşletici Şirket 5 yıl Tanıtım 2 Kullanıcı şirketlerin kendi tanıtımları 4 yıl 5

Ticaret Merkezi Taslak Planı 6